10 descoperiri misterioase, nedescifrate de către știință

Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Stiinta este metoda prin care intelegem lumea din jurul nostru, insa exista si descoperiri care nu au putut fi descifrate de catre stiinta.

Dintre descoperirile misterioase care au ramas inexplicabile, mentionam efectul Placebo sau mecanismul Antikythera, potrivit Gizmodo.

10. Fenomenul hum


Sunetele misterioase auzite de 2% din populatia din Taos, New Mexico, sunt inexplicabile. Oamenii de stiinta au fost incapabili sa gaseasca sursa acestora, de cand ele au fost depistate, in anii ’90.

9. Marea Galileii


Un monument ciudat sub forma unui con subacvatic a fost descoperit de catre un sonar in anul 2013. Avand o masa de 60.000 de tone, el a fost construit in urma cu 6.000 de ani, iar ulterior structura a fost inundata de ape.

8. Mecanismul Antikythera

Acest mecanism antic care dateaza din anul 150 i.Hr. a fost folosit pentru calcularea miscarilor planetelor. El a fost descoperit in anul 1901, iar cercetatorii au ramas intrigati: nu stiu cum functioneaza acesta sau cine l-a inventat.

7. Paleodictyon Nodosum

O creatura misterioasa din Oceanul Atlantic a creat un adapost perfect hexagonal. Oamenii de stiinta sunt in cautarea acestei creaturi care nu a evoluat vreme de 50 de milioane de ani.

6. Fosila Godzillus

Cunoscuta sub numele de “bestia marii” din Cincinnati, aceasta fosila de peste 2 metri a fost descoperita in anul 2012. Cercetatorii nu sunt siguri daca ea provine de la ramasitele unui animal sau ale unei plante.

5. Zgomot straniu

Un sunet ciudat venit din adancul Oceanului Pacific a uimit oamenii de stiinta in anul 1991. Posibilele cauze ale acestuia au fost considerate a fi vulcanii subacvatici sau balenele.

4. Efectul Placebo

Tratamentul Placebo s-a dovedit eficient in calmarea si reducerea durerilor in cazul bolii Parkinson. Cum se vindeca corpul nostru doar prin puterea mintii a ramas o necunoscuta.

3.Fluxul intunecat

O forta impinge un “petic” de materie prin Univers la viteze ametitoare. Aceasta nu poate fi explicata cu ajutorul fortelor gravitationale cunoscute, iar sursa ei s-ar putea afla dincolo de Universul observabil.

2. Planeta Kepler 78b

Planeta Kepler 78b are dimensiunea si densitatea similare cu ale Pamantului, insa ea este acoperita de lava si orbiteaza in jurul stelei sale la fiecare 8,5 ore.

1. Mingile de foc Naga

Lumini de foc inexplicabile apar pe raul Mekong din Thailanda in fiecare an in luna octombrie.”[1]

SURSE

  1. http://www.ziare.com/magazin/descoperire/10-descoperiri-uimitoare-care-raman-nedescifrate-de-catre-stiinta-video-1294118
  2. Foto: Internet

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație privată de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013. Departamentul de Informații România (DIR) deține o arhivă uriașă.

You may also like...