10 întrebări referitoare la Alchimie

Distribuie!

„1. Ce este alchimia?

Alchimia este o stiinta spirituala in care religia, filosofia si tehnica de laborator coexista si se identifica. Dupa cum afirma Canseliet, alchimia este samburele unei traditii foarte vechi numita si Universala, deoarece se poate identifica in orice epoca, in orice colt al lumii, aceasta stand chiar la baza religiilor.


2. Cand a aparut Alchimia?

Alchimia occidentala, cum o cunoastem astazi, a fost formulata in secolul II d.Hr. in Alexandria, pe teritoriul Egiptului, intr-un ambient neoplatonic-gnostic. Originile acestei stiinte insa se pierd in negura vremurilor, poate pana in pierduta Atlantida.


3. Care este scopul acestei stiinte?

Piatra filosofala, adica atingerea evolutiei perfecte, atat in plan uman cat si mineral.

4. Este posibila transformarea diverselor metale in aur, in Alchimie?

Da, si transmutarea metalelor este doar una din proprietatile Pietrei Filosofale (numita si Donum Dei, darul divin).

5. Care sunt proprietatile sau aplicatiile Pietrei Filosofale?

Elixirul vietii lungi, constiinta divina si transmutarea.

6. Prin ce metode anticii puteau atinge aceste scopuri? In special transmutarea, considerata si astazi, un procedeu imposibil de catre stiinta?

Alchimistii cunosc si folosesc o energie speciala, numita in mediul lor ”focul secret”. Este acest agent cosmic, ”detaliul” care face posibile transmutarile fie la nivel fizico-chimic cat si la nivel spiritual.

7. Alchimia nu este deci, o disciplina ce opereaza doar la nivel spiritual ca un tip de yoga, sau de magie naturala?

Nu. Adevarata Alchimie se lucreaza in laborator utilizand cuptoare, materiale, instrumente specifice si substante minerale supuse actiunii ”focului secret”.

8. Elaborarea pietrei depinde de cresterea nivelului spiritual al alchimistului?

Intre aceste doua aspecte, exista o legatura. Ambele depinzand reciproc, de cealalta. Reusita operei este oferita de Dumnezeu doar sufletelor elevate. Ajutat de resturile vii si radiante ale focului secret si de fluxurile purificatoare, Alchimistul trece gradual prin transformarea interioara si deschiderea constiintei. Acest proces vor trensforma in cele din urma, un simplu om, intr-un zeu.

 

9. Care este dieferenta intre ”principiul umed” si ”principiul uscat” despre care vorbesc des textele alchimice?

In primul rand, trebuie mentionat faptul ca ambele principii, pornesc din puncte comune. Principiul umed presupune lucrul cu temperaturi joase si folosirea in lucru a vaselor si ustensilelor de sticla. Ca materiale de lucru, se folosesc aurul si mercurul. Principul uscat, in schimb, inseamna lucrul cu temperaturi inalte si spre deosebire de ”principiul umed”, timpii de lucru se micsoreaza de la cativa ani, la cateva saptamani.

10. De ce a ramas un secret cunoasterea pietrei, avand in vedere priprietatile sale exceptionale?

Cunoasterea ”focului secret” si punerea pietrei in maini gresite, ar putea avea consecinte nefaste atat pe plan social cat si pe plan economic, fara sa ne gandim la cel spiritual. De mentionat este si faptul ca cele doua elemente, nu se obtin deloc usor. Au fost foarte putini alchimisti in istorie carora le-a fost oferit donum dei.”[1]

SURSE

  1. http://geticul.blogspot.com/2011/01/10-intrebari-referitoare-la-alchimie.html
  2. Foto: Internet

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Citiți și...

Inteligența supramentală este inteligența în forma sa cea mai rafinată, elevată și puternică
Poluarea ne îmbătrânește creierul
Emoţiile nefaste şi impactul lor asupra sănătăţii
Legea karmei și liberul arbitru: Toate gândurile, intenţiile şi acţiunile noastre trecute au generat anumite “seminţe” karmice la nivelul corpului nostru cauzal şi acest proces se continuă neîntrerupt chiar şi în clipa prezentă. Aceste “seminţe” atrag în viaţa noastră în locul potrivit şi la momentul potrivit reacţiunile corespunzătoare sau, altfel spus, consecinţele corespunzătoare pe care trebuie să le suportăm
Proiectul Looking Glass: Scopul acestui proiect este pe de o parte acela de a observa chiar şi cele mai fine distorsiuni temporale (chiar şi de ordinul milisecundelor) din trecut, iar pe de altă parte acela de a perfecţiona o tehnologie capabilă să „privească” în viitor la mai multe „scenarii” virtual posibile pentru a putea fi aleasă în momentul prezent linia temporală cea mai favorabilă pentru versiunea pe care cei aflaţi la putere o doresc
Ignoranţa face ca omul să trăiască parţial, fragmentat şi închistat într-un domeniu foarte limitat al existenţei
Misterele timpului şi secretele percepţiei noastre asupra realităţii
Îndoctrinarea materialistă și ateistă în lume
De ce este bine să dormi în întuneric total?
Floarea vieţii, sămânţa vieţii și solidele platonice
Triunghiul Negru - o aeronavă propulsată de sisteme antigravitaționale
Structurile de putere ridiculizează experiențele oculte, ezoterice si alte fenomene paranormale, pentru a deține în exclusivitate controlul asupra acestor domenii, cu scopul de a controla oamenii

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație neguvernamentală de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013.

You may also like...