100 de ani de la naşterea lui Nicolae Ceauşescu! Petre Țutea despre Nicolae Ceaușescu: “Când voi muri eu, după mine rămâne un singur mare naționalist în care să credeți, Ceaușescu”

Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

“100 de ani de la naşterea lui Nicolae Ceauşescu. Socialiştii vin la casa memorială

Nicolae Ceauşescu, aflat în fruntea României în perioada 1967-1989, ar fi împlinit astăzi 100 de ani, iar câţiva membri ai Partidului Socialist Român – Filiala Olt vor participa, la Scorniceşti, la o acţiune în memoria fostului preşedinte.


„Vom fi acolo, vom merge şi noi la statuie, cu buchete de flori, pentru că nu e înmormântare, mai avem în program şi alte lucruri“, a declarat Ion Ghiţă, lider PSR.

Pe de altă parte, primarul localităţii Scorniceşti – locul naşterii fostului preşedinte care a stat în fruntea ţării peste două decenii, spune că din partea primăriei au fost trimişi trei delegaţi la Bucureşti, la cimitirul Ghencea, unde vor depune o coroană de flori „şi un pios omagiu primului preşedinte al României, fiu al acestor locuri“, a declarat Ion Prioteasa.


Pentru cei care vor să viziteze casa memorială lucrurile sunt, spune primarul, destul de neclare. Familia fostului preşedinte a desemnat pe cineva care să se ocupe de casă, şi se poate discuta direct cu acea persoană, care are un program de lucru acolo, însă până acum, din cauza faptului că sunt mai mulţi moştenitori, nu s-a ajuns încă la o înţelegere privind includerea casei memoriale într-un circuit al oraşului. „Noi am discutat, am avut o propunere către familie, dar nu s-a concretizat încă nimic“, a mai spus primarul Ion Prioteasa.”[1]

“Tutea despre Ceausescu.

Petre Tutea:  In sfarsit  “Sa dam Cesarului ce este al Cesarului” !  A fost si bou pe deasupra cu cultul personalitatii dar pe langa ce a facut ar trebui sa i se ierte…”

Petre Tutea: “Cand voi muri eu, dupa mine ramane un singur mare nationalist in care sa credeti, Ceausescu. Nu stiu eu cat de comunist e el, dar  tine cu natia asta, sa stiti de la mine. Asta e roman adevarat. Tine cu noi!”

 

Destinul a facut sa moara Ceausescu inaintea lui si P. Tutea dupa ce a murit a spus:

Ati vazut domnule, era mai mare nationalist ca mine, ca l-au omorat inaintea mea.

“Ceausescu a condus Romania timp de 24 de ani. Nu se poate spune ca era “foarte bine” pe vremea lui Ceausescu, dar putini stiu cum era Romania inainte de Ceausescu!

Acest conducator a fost pentru tara asta ceea ce au fost Kemal Ataturk pentru Turcia si Abdul Nasser pentru Egipt: TATAL NATIUNII!

Ceausescu a scos Romania din Evul Mediu, de la lumina lumanarii, la lumina electrica, de la carul cu boi, la intreprinderi producatoare de automobile, camioane, tractoare, locomotive si avioane…

Nu stiu daca, pastrand proportiile, exista performante asemanatoare in istorie – poate Ramses cel Mare. Ceausescu a ordonat sa se ridice scoli, spitale, diguri, baraje, hidrocentrale, cai ferate, aeroporturi, baze militare subterane, lucrari hidrotehnice portuare, flote de avioane si vapoare, irigatii pe mii de hectare, poduri impresionante, ba chiar si… autostrazi. In 24 de ani amarati, rastimp in care a platit datoriile si a dublat populatia urbana .

De fapt este incredibil.

Daca stiti despre ce vorbesc veti vedea ca performantele lui Ceausescu frizeaza imposibilul. Si, peste asta, a pastrat DEMNITATEA acestui popor de… tampiti!”

 

Petre Tutea”[2]

Va recomandam sa cititi:

https://www.dzr.org.ro/romania-singura-tara-de-pe-planeta-care-si-a-platit-la-un-moment-dat-toata-datoria-externa/

SURSE

  1. http://adevarul.ro/locale/slatina/100-ani-nasterea-nicolae-ceausescu-socialistii-vin-casa-memoriala-1_5a6acedbdf52022f75de7d2a/index.html
  2. http://bistritanews.ro/index.php?mod=article&cat=2&article=21487
  3. Foto: Internet

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație privată de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013. Departamentul de Informații România (DIR) deține o arhivă uriașă.

You may also like...