11 stații meteo de coastă din Antarctica arată zero încălzire în ultimele decenii

Distribuie!by “10 din 10 staţii meteo de coastă din  Antarctica arată Zero încălzire în ultimele decenii. Savanţii cu pricina trebuie să demisioneze Update: Încă o staţie meteo de coastă a mai fost adăugată: Novolazarevsk, deci sunt 11 staţii. ============================================== În ultimii ani, alarmiştii climei au recurs din ce în ce […]
Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

10 din 10 staţii meteo de coastă din  Antarctica arată Zero încălzire în ultimele decenii. Savanţii cu pricina trebuie să demisioneze

Update: Încă o staţie meteo de coastă a mai fost adăugată: Novolazarevsk, deci sunt 11 staţii.
==============================================


În ultimii ani, alarmiştii climei au recurs din ce în ce mai des la urmărirea “cu ambulanţa” a fenomenelor meteo, ceea ce a necesitat cutreierarea globului în căutarea de anomalii meteo ce vor servi ca dovezi ale schimbărilor climatice produse de om.

Dar un loc pe care l-au evitat ca pe ciumă este Antarctica de vreme ce un număr de studii a arătat chiar opusul la ceea ce ei prevăzuseră mai devreme că se va întâmpla la Polul Sud, cu excepţia activităţii vulcanice de dedesubtul câtorva părţi ale banchizei Antarcticii.


Analiza staţiilor meteo din Antarctica arată răcire

Astăzi ne uităm la 10 staţii meteo din Antarctica ce operează în zonă, împânzite de-a lungul liniei de coasta Antarctică, care sunt operate de diferite ţări. Acestea nu sunt afectate de activitatea vulcanică:

Având datele din 2018, acum e un bun moment să ne uităm la tendinţele pe termen lung ale temperaturilor citite de aceste staţii. Ştim că nivelul gheţii din marea Antarcticii era văzut ca impresionant de-a lungul ultimilor 40 de ani şi ne arată astfel că ar putea avea loc o răcire:

Gheaţa din marea Antarcticii a crescut constant în ultimii 40 de ani. Tabel: Comiso et al, 2017

Ce vedeţi mai jos este temperatura medie anuală din fiecare dintre cele 10 staţii meteo din Antarctica neafectate de activitatea vulcanică.

Butler Island şi Neumayer

Ambele arată un trend descrescător clar:

Halley

Halley de asemeni arată o descreştere încă din 1956:

Syowa şi Casey

Datele de la staţia  Syowa operată de Japonia şi de la staţia australiană Casey, ambele arătând lipsa unui trend de încălzire din 1961. Aici nu vedem niciun semn de încălzire:

Până acum, nicio staţie din afara activităţii vulcanice nu prezintă vreo încălzire.

Davis

Staţia Davis are date de 35 de ani încoace şi arată o tendinţă slabă (o foarte uşoară răcire, de fapt). Nicio încălzire n-a fost detectată aici de la marea sperietură cu încălzirea globală începută în anii 1980. Până acum, 6 din 6 staţii arată lipsa vreunei încălziri in decursul ultimelor câteva decenii.

Zhongshan

Această staţie din Antarctica arată o tendinţă netă de răcire in ultimii 30 de ani:

Mirnyl

Staţia Mirnyl a înregistrat date din 1967, mai mult de jumătate de secol. Şi aici datele sunt plate din punct de vedere statistic, arătând chiar o foarte uşoară tendinţă de răcire:

Dumont D’Urvi şi Mawson

Atât staţia D’Urvi cât şi Mawson din Antarctica înregistrează date din anii 1950. Aşa cum ne arată tabelul următor, nici aici n-a fost vreo încălzire la aceste două staţii cu vechime.

Novolazarevsk

Această staţie n-a văzut vreo încălzire în 40 de ani. În schimb, tendinţa e de răcire.

Niciuna nu arată încălzire

În concluzie, nicio staţie de coastă din Antarctica nu arată încălzire, iar cele mai multe arată răcire. Acum ştiţi de ce vânătorii schimbărilor climatice au păstrat tăcerea despre aceste staţii îndepărtate de pe acest vast şi nederanjat continent.

South Shetland Islands

În tabelul următor ne uităm la temperaturile anuale de la 5 staţii din South Shetland Islands (localizate în Oceanul Antarcticii).

Nici acestea nu arată vreo încălzire din 1993. Centrul http://Met.An , Marsh n-a avut nicio tendinţă de încălzire din 1977. Unde e încălzirea? Nu există cu siguranţă la Polul Sud.

Mările Antarcticii se răcesc, arată studiile

În cele din urmă, un nou studiu amănunţit făcut de Zhous et al. ne spune de asemeni că suprafaţa mării pe timp de vară de jur împrejurul coastei Antarcticii (SSTs) este în RĂCIRE.

Acestea sunt ştiri chiar enervante pentru alarmiştii încălzirii globale. Chiar când au prezis că Polul Sud se va încălzi şi va începe o topire dramatică, s-a întâmplat de fapt chiar opusul.

Eşecurile grave constituie baza pentru demitere

E timpul să fie destituiţi aceşti alarmişti complet eronaţi. Ar trebui să fie daţi afară şi să nu li se mai permită să-şi practice meseria niciodată. Predicţiile lor eronate au condus comunitatea globală la o politică sălbatică de vânătoare de gâştr care a costat sute de miliarde de dolari şi a oprit progresul în ţările în curs de dezvoltare timp de mai mulţi ani.

Traducerea: Costin Ştirbu”[1]

SURSE

  1. https://ortodoxinfo.ro/2019/06/06/10-din-10-statii-meteo-de-coasta-din-antarctica-arata-zero-incalzire-in-ultimele-decenii
  2. Foto: KiryeNet

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Despre Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR): Conspirații, Mistere, Paranormal, Extratereștri, Istoria Omenirii, Energie Liberă, Spiritualitate și Știință. Contact: office@dir.org.ro