12 iunie 1942. Americanii BOMBARDEAZĂ orașul Ploiești, care devine PRIMA țintă a Forțelor Aeriene ale SUA în Europa în Al Doilea Război Mondial

by “În urmă cu 75 de ani, SUA și România erau în război, unul adevărat, soldat de mii de victime. În 1941, România era al cincilea mare producător de țiței din lume, după SUA, Uniunea Sovietică, Venezuela și Irak. Aliată cu Germania lui Hitler, România dădea șaizeci la sută din […]
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

“În urmă cu 75 de ani, SUA și România erau în război, unul adevărat, soldat de mii de victime.

În 1941, România era al cincilea mare producător de țiței din lume, după SUA, Uniunea Sovietică, Venezuela și Irak. Aliată cu Germania lui Hitler, România dădea șaizeci la sută din producția anuală de 65 de milioane de barili către Axă, acoperind o treime din consumul de țiței al Germaniei.


Rafinăriile de petrol erau atât de vitale pentru armatele lui Hitler, încât premierul britanic Winston Churchill și președintele SUA Franklin D. Roosevelt le-au considerat ținte strategice prioritare.
la 12 decembrie 1941, guvernul român a declarat război Statelor Unite ale Americii sub presiunea Germaniei, iar zona cea mai expusă era Ploieștiul.
Primul bombardament strategic al Forțelor Aeriene ale Statelor Unite în Europa a avut loc pe 12 iunie 1942 și principalul său obiectiv l-a constituit rafinăria „Astra Română” din Ploiești. Inițiatorul său era un ambițios colonel american, Harry A. Halverson, care dă și numele operațiunii „Halpro”, 13 bombardiere B-24 au decolat în noaptea de 11 iunie de pe aerodromul Fayd din Egipt. Avioanele au urmat cursul Siria – Grecia – Constanța – Ploiești. Doar 12 avioane au reușit să găsească rafinăria și să-i provoace pagube nesemnificative. Misiunea a fost un eșec și din această cauză nici guvernul și nici presa americană nu au anunțat-o, scrie Historia.
Acest lucru nu i-a împiedicat să revină.
Pentru a opri fluxul de țiței, 6.700 de bombardiere aliate B-24 și B-17 au venit în misiuni în România între 1943 și 1944. Două mii cinci sute de aviatori au căzut victime ale raidurilor și peste o mie au fost luați prizonieri.
Nici Bucureștiul nu a scăpat, orașul fiind bombardat masiv în 1944.

United States B-24 bombers of the 15th Air Force bomb the Rumanian oil fields of Ploesti, Hitler’s very last source of oil, during World War II, August 1, 1943.(Photo by Hulton Archive/Getty Images)

Drept recunoștință pentru miile de morți, după 1989 autoritățile au ridicat două monumente în memoria americanilor doborâți de români.”[1]

SURSE

  1. http://www.activenews.ro/cultura-istorie/12-iunie-1942.-Americanii-BOMBARDEAZA-orasul-Ploiesti-care-devine-PRIMA-tinta-a-Fortelor-Aeriene-ale-SUA-in-Europa-in-Al-Doilea-Razboi-Mondial-143917
  2. Foto: activenews.ro

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Citiți și...

Cale deschisă pentru abuzuri. Poliția va putea să-ți intre în casă fără mandat! Vor fi suficiente indiciile
Fake News: expresia propagandei și ideologiei totalitare a celor care vor cenzura internetului
Respectați-ne suveranitatea – Românii au luat cu asalt pagina de Twitter a purtătorului de cuvânt al Departamentului de Stat al SUA: “Respectați statul nostru suveran și nu ne instruiți cum să ne gestionam... Ipocrizia SUA cu privire la îngrijorarea legată de Justiția din România este la fel de grotească precum intervenția continuă a lui Trump în sistemul nostru de Drept... Unele dintre aceste propuneri sunt în conformitate cu deciziile CCR... Magistrații nu răspund în fața nimănui”
Laura Codruţa Kovesi a devenit „penală” şi vorbeşte deja ca „penalii”
Macovei și Oana Pellea fac expoziție #Rezist la Parlamentul European
Multinaționalele încearcă, pe ultima sută de metri, să extragă pe nimic resursele uriașe din Marea Neagră
Poliţişti de frontieră arădeni acuzaţi de trafic cu migranţi. Câţi bani le cereau pentru a-i trece graniţa
Lista procurorilor din protocoalele SRI va fi făcută publică! Toți membrii Statului Paralel din România trebuie aduși în fața Instanței!
George Maior afirmă din nou că SRI trebuie să aibă ofițeri acoperiți, inclusiv în presă: "Statele au nevoie de măsuri de apărare cu orice instrument"
Înainte de a o susține pe Laura Codruța Kovesi, întrebați-o de ce, cât timp a fost șefă la DNA, DNA nu a investigat jafurile străinilor din România!
Victimele unui experiment: otrava vine din solniță
Mesaj din China: "Într-un stat responsabil, trimisul SUA ar fi expulzat!"
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Despre Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR): Conspirații, Mistere, Paranormal, Extratereștri, Istoria Omenirii, Energie Liberă, Spiritualitate și Știință. Contact: office@dir.org.ro