14 martie 2018: O furtună solară uriașă va lovi Pământul

Distribuie!

„NASA: O furtună solară de proporţii va avea loc miercuri. Care vor fi consecințele

Pământul va fi lovit, miercuri, de o furtună solară. Un flux de particule puternic încărcate electromagnetic, provenite de la Soare, se îndreaptă spre Pământ, ameninţând să aştearnă întunericul peste oraşe şi să aducă economia globală în impas.


Astronomii de la NASA anunță că pagubele ar putea ajunge la 2.000 de miliarde de euro.

Aceștia se așteaptă ca sateliții de comunicații și rețelele electrice să fie puternic afectate, scrie EVZ.


Am mai trecut prin aşa ceva în 2012, iar în România pagubele nu au fost foarte mari. Am rămas fără telefonie mobilă cam 10 minute.”[1]

Furtuna solară din 1859

Furtuna solară din 1859 (alte denumiri Superfurtuna solară[1] sau Evenimentul Carrington) a fost cea mai puternică furtună solară din istoria observațiilor solare. A avut locul în timpul celui de-al 10-lea ciclu solar.

Furtuna geomagnetică

În perioada 12 septembrie 1859 a avut loc cea mai mare furtună geomagnetică înregistrată vreodată până în anul 2013Aurorele boreale au fost văzute în întreaga lume, mai ales deasupra regiunii Caraibe, de asemenea observații demne de remarcat au fost aurorele de deasupra Munților Stâncoși, care au fost atât de strălucitoare încât lumina lor a trezit căutătorii de aur, care s-au apucat să-și pregătească micul dejun pentru că au crezut că era dimineață[2].

Sistemele de telegraf din toată Europa și America de Nord s-au prăbușit[3]. Pilonii telegrafuluiaruncau scântei, iar hârtia folosită în telegrafiere a luat foc. Unele sisteme de telegraf păreau să continue să trimită și să primească mesaje în ciuda faptului că erau deconectate de la sursele lor de alimentare.”[2]

SURSE

  1. https://b1.ro/stiri/eveniment/nasa-o-furtuna-solara-de-proportii-va-avea-loc-miercuri-care-vor-fi-consecintele-215735.html
  2. https://ro.wikipedia.org/wiki/Furtuna_solar%C4%83_din_1859
  3. Foto: Internet

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație neguvernamentală de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013.

You may also like...