15 locuri de pe Planeta care le sunt interzise oamenilor

Distribuie!by În prezent, datorită tehnologiei și mijloacelor de transport performante, putem ajunge oriunde ne dorim. Fie că este o insulă exotică sau cel mai îndepărtat sătuc din lume, aplicațiile ultramoderne ne indică rutele, la ce distanță se află acestea de noi și mai ales, prețul călătoriei. Însă există locuri demne […]
Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

În prezent, datorită tehnologiei și mijloacelor de transport performante, putem ajunge oriunde ne dorim. Fie că este o insulă exotică sau cel mai îndepărtat sătuc din lume, aplicațiile ultramoderne ne indică rutele, la ce distanță se află acestea de noi și mai ales, prețul călătoriei.

Însă există locuri demne de scenarii de film, despre care se cunosc foarte puține lucruri. Acestea dețin secrete bine păzite, iar legendele născute pe seama lor sunt numeroase.


Zona 51

Noi îți prezentăm mai jos 15 locuri misterioase, pe care, oricât de mult ți-ai dori, nu ai voie să le vizitezi. Află și tu care sunt acestea!

Menwith Hill

locuri pe care nu ai voie sa le viziteziSursa: Dave Challender

Baza Menwith Hill este cunoscută drept cea mai mare stație de monitorizare electronică din lume. Deservește atât pentru Marea Britanie cat si pentru Statele Unite. Cum aici sunt supravegheate și sparte coduri secrete, este lesne de înțeles de ce baza nu poate fi vizitată.


Bohemian Grove

locuri pe care nu ai voie sa le vizitezi1Sursa: Sondra London

Aproximativ la 75 de mile de San Francisco, o să găsești o regiune (pădure) de 2700 de acri numită Bohemian Grove. În fiecare an, în ultimele săptămâni ale lunii iulie, o parte din cei mai bogați oameni din lume se întâlnesc aici. De altfel, intrarea în tabără o au cei care sunt membrii în Bohemian Club.

Clubul secret Bohemian Grove a intrat în atenția media dupa ce jurnalistul de la InfoWars, Alex Jons a reușit să se infiltreze în anul 2000 în bârlogul membrilor acestui club. El a folosit o cameră ascunsă pentru a putea filma spectacolul grotesc în care se distinge a fi un ritual de sacrificare de copil.

Pe lângă aceste ritualuri morbide se mai întâmplă și altfel de lucruri, care mai de care mai dezgustătoare, sex în grup, activități homosexuale, beții.

Pivnița în care se află rețeta secretă Coca-Cola

locuri pe care nu ai voie sa le vizitezi2Sursa: www.lifebuzz

Cel mai bine păzit secret din lume este cu siguranță rețeta Coca-Cola, fiind păstrată în seifuri încă din 1919. Formula este cunoscută doar de doi angajați ai companiei care nu au voie să calătorească în același avion.

Reteta este și astăzi unul dintre cele mai bine păstrate secrete din comerț și se află la muzeul companiei, World of Coca-Cola. Seiful, învăluit de fum și lumini, a fost special construit pentru a păzi hârtia scrisă în 1919. Seiful are uși de oțel, care necesită un cod și trecerea de un scanner de amprente pentru a fi deschise. Înăuntru se află o cutie metalică, păzită de mai multe elemente de securitate, în interiorul căreia este rețeta.

Arhivele secrete ale Vaticanului

locuri vizitatSursa: www.lifebuzz

Biblioteca Vaticanului, una din cele mai bine păzite locuri din tot statul papal ascunde 50 de kilometri de rafturi pline de secrete. Despre controversatele documente se spune ca ar ascunde, pe lângă informații despre cele mai grele scandaluri ale Vaticanului, și o serie de secrete păstrate cu deosebită atenție și discreție.

Peșterile Lascaux

locuri pe care nu ai voie sa le vizitezi4Sursa: www.lifebuzz

Complexul de peșteri din Lascaux, Franța, a devenit celebru datorită celor 900 de picturi rupestre datând din Paleolitic. Se estimează că vârsta lor e de 17,300 de ani, iar majoritatea sunt imagini cu animale de mari dimensiuni.

Peșterile găzduiesc celebrele picturi preistorice, protejate de UNESCO începând cu 1979. Vizitarea lor este complicată până și pentru oamenii de știință, făcându-se decât rare excepții.

Pine Gap

locuri pe care nu ai voie sa le vizitezi5Sursa: www.lifebuzz

Pine Gap este o stație de urmărire a sateliților, aflată lângă Alice Springs în Australia și operată de Australia și de SUA. Amenajarea conține un complex computerizat cu 14 domuri care protejează antenele și peste 800 de angajați. Stația este semnificativă din punct de vedere strategic, deoarece controlează sateliții americani de spionaj în momentul în care aceștia se află deasupra Chinei, Rusiei și Orientului Mijlociu.

Metroul secret din Moscova

locuri pe care nu ai voie sa le vizitezi6Sursa: www.lifebuzz

Unul din cele mai răspândite zvonuri este cel legat de Metro-2, sistemul secret de linii de metrou îngropat adânc în subteranul Rusiei. Construit la ordinele lui Stalin, despre Metro-2 se zvonește că ar fi mai lung decât metroul public din Moscova și că ar face legătura între Kremlin și cartierul Serviciului General de Securitate. Deși nu există o dovadă oficială, mai mulți muncitori spun că au găsit accidental urme ale Metroului 2.

Camera 39

locuri pe care nu ai voie sa le vizitezi7Sursa: pirindao

Apărută în 1970, Camera 39 este una dintre cele mai secrete organizații din lume. Misiunea ei: să obțină susținere străină pentru regimul nord-coreean al lui Kim Jong II, liderul suprem al Coreei de Nord.

Puternica entitate care există de zeci de ani, este bănuită că ar scoate fonduri din contrafaceri și contrabandă cu droguri și arme. Banii sunt folosiți de Kim, potrivit experților, ca să cumpere loialitatea oficialilor de rang înalt și să păstreze controlul asupra țării. Camera 39 se bănuiește că este localizată într-o clădire a Partidului Muncitorilor din Pyongyang.

Clubul 33

locuri pe care nu ai voie sa le vizitezi9Sursa: www.lifebuzz

Walt Disney a simțit nevoia unui loc privat, special, în care să se poată întreține cu sponsorii sau alți oaspeți. Prin urmare, în 1967, a luat naștere Clubul Exclusivist. După moartea sa, Disney Land a decis ca acest Club 33 să fie deschis pentru membrii speciali și oaspeții lor. Exclusiv pe baza unei legitimații. Misterul? În iunie 2007, lista de așteptare pentru cei care doreau să devină membri era veche de 14 ani. Ea s-a închis în aprilie/mai 2007, astfel că nimeni nu știe cum poate avea acces în clubul lui Walt Disney.

Aria 51

locuri pe care nu ai voie sa le vizitezi10Sursa: www.lifebuzz

De Aria 51 par să fie legate cele mai multe secrete și controverse. Localizată în Nevada, lângă Lacul Groom, această bază secretă militară a devenit Mecca teoriilor moderne legate de contactul cu civilizații extratereste, vizite neobisnuite sau OZN-uri. Se crede că Aria ar avea chiar un sector special, Sector 4, unde ar ajunge toate informațiile despre cele mai neobișnuite și extraterestriale fenomene. Aria 51 nu apare pe harta publică a Statelor Unite, iar cine încearcă să intre aici riscă să fie ucis.

Centrele de date Google

locuri pe care nu ai voie sa le vizitezi11Sursa: Google/Connie Zhou

Centrele de date Google sunt peste tot în lume și pot fi accesate de doar câteva persoane selectate. Aceste centre sunt pline cu sute de mii de servere și biciclete, astfel încât inginerii să poată ajunge rapid unde au nevoie. Centrele sunt localizate adânc în pământ pentru a nu putea fi afectate de nici un fel de magnet de la suprafață.

În 2012, Google a publicat fotografii ale centrelor sale de date pentru public. Această fotografie este de la o instalație de răcire centrală de la centrul de date Google din Douglas County, Georgia.

Biseria Sfintei Maria din Zion

locuri pe care nu ai voie sa le vizitezi12Sursa: Best of Rob

În biserica Sfânta Maria din Zion, din orașul etiopian Axum, se spune că s-ar afla Chivotul Legilor. O singură persoană are acces în biserică și poate vedea chivotul, mai precis călugărul-gardian. Odată ales, acesta trebuie să stea închis în capelă, alături de chivot, pentru tot restul vieții.

White’s Gentlemen’s Club

locuri pe care nu ai voie sa le vizitezi13Sursa: Jamie Barras

White’s este un club londonez al gentlemenilor, construit în 1693 de un imigrant italian, Francesco Bianco. La început, aici se vindea ciocolată caldă, o delicatesă rară și foarte scumpă la vremea respectivă.

În secolul al XIX-lea, clădirea era exclusiv destinată tinerilor gentlemeni provenind din înalta societate. Teoretic, toți domnii la modă aveau statutul de membru, dar practic cei foarte influenți erau cei care aveau acces. Astăzi este cunoscut mai mult ca un loc de socializare ți jocuri de noroc. Ca și în cazul clubului lui Walt Disney, nu se știe nimic însă despre cum poți să ajungi membru.

Poveglia, insula bântuită

locuri pe care nu ai voie sa le vizitezi19Sursa: Guido Alberto Rossi

Poveglia este o insulă aflată între Veneția și Lido, în Laguna venețiană din nordul Italiei. În 1348 și, apoi, în 1630, Ciuma Neagră a atins țărmurile Veneției, iar insula a devenit colonie în carantină. În centrul acesteia, morții și oamenii aflați pe moarte erau arși pe ruguri imense.

Din 1922 până în 1968, clădirile deja existente au fost transformate într-un ospiciu pentru cei suferind de boli mintale. În jurul insulei s-au născut o serie de legende despre fantomele victimelor războiului și ale ciumei, iar insula este inaccesibilă pentru localnici și turiști.

Banca de semințe Svalbard

locuri pe care nu ai voie sa le vizitezi21Sursa: Paul Nicklen/National Geographic

Svalbard este o bancă de semințe securizată, construită pentru a prezerva o largă varietate de semințe de plante originare din toate colțurile lumii într-un depozit subteran. Seiful de semințe găzduiește mostre duble, sau copii de rezervă păstrate în băncile de gene de pe toată planeta. Seiful de semințe este un fel de asigurare în vederea pierderii semințelor păstrate în băncile de gene, dar și un refugiu pentru semințe în eventualitatea unor crize puternice regionale sau globale.

Banca de semințe se află pe insula Spitsbergen la o distanță de aproximativ 1.300 kilometri de Polul Nord, fiind administrată sub egida unui acord trilateral între guvernul norvegian, Trustul Global al Diversității Culturilor Agricole (GCDT) și Centrul Nordic de Resurse Genetice.

SURSE

  1. http://www.omofon.com/15-locuri-misterioase-pe-care-nu-iti-este-permis-sa-le-vizitezi

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Citiți și...

Raportul Guvernului Italiei despre Operațiunea Gladio: "Aceste masacre, aceste explozii, aceste acțiuni militare au fost promovate, organizate sau susținute de persoane din interiorul instituțiilor de stat italiene precum și de persoane în legatură cu serviciile secrete americane"
Transformarea Uniunii Europene într-un stat supranaţional, un pas important în instaurarea Noii Ordini Mondiale
Terorismul sub "Steag Fals": Big Brother, Stat Polițienesc și sfârșitul libertății umane
Masoneria - Aceleaşi fapte, două interpretări
La data de 7 decembrie 1988, Președintele Uniunii Sovietice, Mihail Gorbaciov, a rostit un discurs în fața Adunării Generale a Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU): „Continuarea progresului global este posibilă numai printr-o ajungere la un consens universal în acţiunile întreprinse în vederea constituirii Noii Ordini Mondiale”
Trupele pregatite de SUA pentru Siria au predat armele organizatiei Al Qaeda ! Pentagonul a livrat de nenumarate ori arme celulelor teroriste din Orientul Mijlociu, pe care le-au creat si le sustin !
Clienţii serviciilor Microsoft sunt spionaţi de către Guvernul SUA cu permisiunea companiei Microsoft
Henry Kissinger, la Conferința Bilderberg, Evian, Franța, 1991: "Drepturile individuale vor fi de bună voie abandonate de către oameni, mai ales dacă bunăstarea lor va fi garantată de către Guvernul Mondial"
SUA desfăşoară prima armă oficială cu laser în Golful Persic
Uniunea Europeană este noul Turn Babel
Creierul diabolic din umbră: faţa cea ascunsă a globalizării
Iuri Gagarin nu a fost niciodata in spatiul cosmic ! Totul a fost o farsa propagandistica a sovieticilor !
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Despre Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR): Conspirații, Mistere, Paranormal, Extratereștri, Istoria Omenirii, Energie Liberă, Spiritualitate și Știință. Contact: office@dir.org.ro