23 decembrie 1913 – Este creată Rezerva Federală (FED), care, de fapt, nu este nici federală, nici rezervă, ci este doar o bancă privată. Înființarea ei s-a decis în cadrul unei întâlniri secrete din 1910, în Jekyl Island, Georgia, de către un grup de bancheri şi oameni politici, printre care se afla şi Edward Mandell House

Distribuie!

23 decembrie 1913 – Este creată Rezerva Federală (FED), care de fapt nu este nici federală, nici rezervă, ci este doar o bancă privată. Înființarea ei s-a decis în cadrul unei întâlniri secrete din 1910, în Jekyl Island, Georgia, de către un grup de bancheri şi oameni politici, printre care se afla şi Edward Mandell House.

Această instituție transferă puterea de a tipări bani de la guvernul american în mâinile unui grup privat de bancheri. Legea înființării Federal Reserve a fost aprobată foarte rapid, chiar înainte de vacanţa de Crăciun din anul respectiv.


Congresmenul Charles A. Lindbergh Sr. (tatăl faimosului aviator) avertizează: „Această lege stabileşte înființarea celui mai uriaş trust de pe pământ. Odată cu semnarea de către preşedinte a acestei legi, este legalizat guvernul invizibil creat prin puterea banilor, a cărui existență a fost dovedită de Money Trust Investigation”.

1916 – La trei ani după înființarea Federal Reserve, preşedintele Woodrow Wilson mărturisește: „Sunt cel mai nefericit om. Într-un mod lipsit de înţelepciune, am ruinat propria ţară. O mare naţiune industrială este acum controlată de sistemul ei de credite. Sistemul nostru de credite este concentrat. Creşterea naţiunii, prin urmare, şi toate activităţile noastre sunt în mâinile a câtorva oameni. Am ajuns să avem unul dintre cele mai prost conduse, unul dintre cele mai complet controlate şi dominate guverne din lumea civilizată. Nu mai avem un guvern al opiniei libere, al convingerilor şi al votului majorităţii, ci un guvern constrâns agresiv de un mic grup dominant”.”[1]


„În 1913, înainte de Crăciun, un grup de bancheri sub bagheta lui Rothschild au convins Congresul prin corupţie masivă de necesitatea restructurării sistemului financiar american, aceşti bancherii fiind absolut toţi „jucători” pe Wall Street şi mari forţe financiare ale momentului.

În acest fel a fost creată Rezerva Federală, banca centrală a SUA, iar scopul ei declarat a fost să transforme dolarul american într-o monedă bazată pe contractarea şi colectarea de datorii, care ar fi amplificate permanent şi fără nicio socoteală, creând în final valori ale datoriilor inimaginabile şi astronomice, pe care guvernul federal american nu le-ar mai putea plăti vreodată.

Dar aceste datorii sunt şi au fost grevate de dobânzi acumulate de aceşti şacali din nimic, ei tipărind sume imense de bani şi ţinând sub controlul dobânzii şi al sărăciei induse întreaga populaţie a Americii şi, evident, extinzând mai apoi situaţia la nivel global, cu consecinţe pe care le vedem acum cu ochiul liber.

Iniţiativa acestor infractori financiari mondiali conduşi de clanul Rothschild a avut succes, iar de atunci şi până acum, dolarul american a pierdut peste 98% din valoare, iar datoria naţională a SUA a crescut de peste 5.000 de ori, situaţia omului de rând fiind din ce în ce mai grea iar a clanului Rothschild şi altor clanuri de pe Wall Street fiind din ce în ce mai bună şi chiar extrem de prosperă.

Americanii, ca şi românii, au obiceiul de a arunca vina acestei catastrofe economice de proporţii care le împovărează viaţa pe seama liderilor politici, a preşedinţilor, a parlamentelor şi congresului, dar realitatea este că responsabil este un organism care nu a fost ales de nimeni în mod democratic, un grup de oameni care nu pot fi traşi la răspundere de nimeni pentru situaţia devastatoare în care au condus economiile mondiale.

Acest grup de bancheri din banca naţională a Americii are o putere inimaginabilă asupra tuturor pârghiilor economice ale unei ţări capitaliste şi pare că nimeni nu îi poate împiedica în desfăşurarea planurilor lor malefice, ce implică şi aducerea sărăciei şi controlul individului ca stări de normalitate în societate.

Deciziile Rezervei Federale sunt întotdeauna deasupra deciziilor politice, deasupra actului politic, pentru că întotdeauna ele sunt privite ca mult mai importante. Şacalii de la Rezerva Federală cât şi clanurile de pe Wall Street luptă din toate puterile pentru a-şi păstra independența și pentru a avea o influenţă totală asupra economiei, şi dau spăgi şi alocă sume majore în alegeri, pentru ca preşedintele cât şi Congresul, dar şi poporul american, să nu poată interfera cu deciziile lor.

În fiecare cuvântare, Trump a vorbit despre reduceri de taxe şi reducerea unor piedici legale în circuitul capitalului la nivelul societăţii şi economiei americane, despre măsuri stimulative care se presupun că vor păstra marile corporaţii productive în SUA şi aşa mai departe, dar toate sunt în opinia unor analiști irealizabile, atâta timp cât pârghiile financiare sunt în totalitate în mâna infractorilor de la Rezervele Federale şi Wall Street-ului.

Rezerva Federală controlează dobânda bancară peste tot în America şi pe glob, controlează tipărirea şi aruncarea pe piaţă a sumelor enorme de dolari americani şi tot ea creează reguli de funcţionare ale întregului sistem bancar american şi mondial. Deci, de unde vine răul?

Hai să ne uităm la o bancnotă de un dolar american. Pe ea scrie foarte clar că este definită ca „Federal Reserve Note”, în dreapta sus. În dicţionarul financiar şi în lumea financiară, acest cuvânt „note” reprezintă un mecanism al… datoriei, iar sistemul financiar american este bazat pe datorie.

Faţă de cine are cetăţeanul american datorie şi de ce foloseşte el aceste „notes” ale Rezervei Federale? De ce nu are Congresul SUA dreptul de a elibera bancnote fără specificaţia „note” şi de ce nu poate să urmărească în economia reală cererea de mai multă monedă şi scoaterea ei pe piaţă, fără să creeze datorie?

Acestea sunt întrebările la care trebuie, este obligatoriu, ca Trump să răspundă, altfel situaţia va deveni din ce în ce mai tensionată, iar o conflagraţie militară nimicitoare este la orizont.

Dar, cum vă imaginaţi că Rezerva Federală, care are o influenţă mondială uriaşă şi extrem de negativă la nivelul economiilor, este implicată în proces?

În primul rând discutăm de o corupţie greu de imaginat pentru omul de rând, în urma căreia vapoarele de bani de pe Wall Street au subordonat Casa Albă şi Congresul American, aceste ultime două entităţi creând un design al sistemului prin care bogăţia societăţii este trecută de la popor către un grup de oameni care au dorit înfiinţarea Rezervei Federale.

Cei mai mulţi americani sunt ignoranţi şi nu ştiu nici rolul Rezervei Federale şi nici de unde vin banii pe care ei îi consumă sau îi economisesc. Când guvernul american decide că este nevoie să cheltuie miliarde de dolari, pe care evident nu îi are colectaţi din taxe, el nu poate să tipărească aceşti bani, ci crează nişte bonduri susţinute din spate de bogăţia naţională şi pe care le oferă Rezervei Federale, pentru a primii bani în contrapartidă.

În acel moment, Rezerva Federală tipărește bani din nimic, pe ei costându-i doar materialele de confecţionare a bancnotelor, în jur de câţiva cenţi pentru a confecţiona o bancnotă de 100 de dolari, după care aceşti infractori din gaşca lui Rothschild aruncă aceste vapoare de bani către Trezoreria SUA, de unde guvernul se alimentează, fără a-şi mai face socoteala de a da banii înapoi.

Aici vedem foarte clar un aspect al corupţiei şi îmbogăţirii multor circari de la guvernele capitaliste, şi cel mai pregnant apare trâmbiţarea infrastructurii şi stricta ei necesitate în orice condiţii.

Guvernelor capitaliste nu le mai pasă de colectarea taxelor de la cetăţeni, pentru că aceste guverne ştiu foarte bine că din colectarea acestor taxe ei nu pot fura, sumele fiind foarte mici şi creând responsabilitate.

Guvernele locale, provinciale, statale şi federale capitaliste ştiu un singur lucru şi anume că ei pot împrumuta şi pot să nu mai dea banii înapoi. În acest caz, vedem o serie de aşa-zise oficialităţi guvernamentale deţinând bogaţii de neimaginat, îi vedem cum plătesc pe abonamentul la un club de golf peste 250.000 de dolari pe an, însă ei au un salariu chiar mai mic de 150.000 de dolari pe an, îi vedem ce case au, şi toate plătite integral, îi vedem cum îşi pun ostentativ yachturile şi vapoarele la marginea unor lacuri, şi aşa mai departe, iar până la urmă ei se folosesc de faptul că sunt slujbaşii poporului, în formă capitalistă.

Ba, mai mult, odată obţinute aceste bonduri de la guvernul federal american de către Rezerva Federală, ei le speculează pe piaţa internaţională a bondurilor, obţinând al doilea mare câştig, iar acest proces se continuă în spirală, prin care se crează mereu o datorie mai mare şi se tipăresc din ce în ce mai mulţi bani.

În schimb, pentru că vorbim de bonduri, guvernul trebuie să plătească o dobândă lunară până la maturitate, când în mod normal ar trebui să îşi recupereze bondurile şi să plătească suma integrală, dar dobânzile plătite de guvern pentru banii tipăriţi de Rezerva Federală sunt cu atât mai mari cu cât Rezerva Federală tipărește şi împrumută guvernul mai mult. În acest moment, datoria SUA este în proporţie de peste 68% constituită numai din dobânzi la bani împrumutaţi de la Rezerva Federală şi din nou împrumutaţi la maturitate pentru a plăti bondurile, dar pentru a rămâne cu o datorie din ce în ce mai mare.

Dar, de unde va lua guvernul federal american banii necesari pentru a plăti datoria, sau cel puţin o fracţiune din datorie, dar mai ales dobânzile către Rezerva Federală, care percepe lunar dobânzi pentru bondurile oferite de guvern lor? Ar trebui ca datoriile să fie plătite lunar din taxele obţinute de guvernul american, dar aşa ceva nu se va petrece niciodată. Acest guvern nu va avea niciodată bani pentru a-şi plăti datoriile şi va anunţa poporul că toate măririle de taxe sunt datorate necesităţii de a plăti datoriile.

Aceasta este un mare circ capitalist, care este pe placul lui Rothschild, al Wall Street-ului şi al Rezervei Federale. Iar omul de rând crede că o duce rău datorită lui Trump, fără să îşi dea seama că s-au perindat o pleiadă de lideri la nivel federal şi statal, iar nivelul lor de trai, al oamenilor de rând, este din ce în ce mai scăzut.

De când președintele marionetă Obama a venit la Casa Albă, în 2008, datoria guvernului american a sărit de la 9.000 de miliarde de dolari la mai bine de 20.000 de miliarde de dolari, în timp ce poporul nu mai are mâncare pe masă iar situaţia economică şi financiară per ansamblu este dezastruoasă. Dar pentru crearea unei astfel de datorii sunt create băncile centrale capitaliste…

Care este de fapt necesitatea unor bănci centrale capitaliste, atâta timp cât capitalismul trâmbiţează piaţa liberă şi mecanismele pieţei de reglare de gen cerere şi ofertă? Oare nu ar trebui ca aceste mecanisme să ne arate valoarea reală a monedei şi cererea de monedă pe piaţă? Oare nu aceste mecanisme trâmbițate de liderii capitalişti ar trebui să creeze un echilibru şi o oglindă economică a sistemului şi a societăţii?

Peste 99,9% din populaţia globului trăieşte în ţări care au bănci naţionale şi vedem cu ochiul liber ceea ce se petrece pretutindeni. Cine credeţi că nu are bănci naţionale? Una dintre ţările care sunt lipsite de acest „deliciu” financiar este Micronezia, un stat federal şi o alta este… Coreea de Nord.

Ambele se bucură de lipsa datoriilor la nivel guvernamental faţă de banca naţională şi tratează direct cu cei care le oferă bani, prin intermediul guvernelor lor, fără a impune „notes” şi fără a accepta impunerea de dobânzi aleatoare de către băncile centrale şi interferenţa lor în economii.

De la înfiinţarea Rezervei Federale, din 1913, în SUA au fost 18 recesiuni şi depresiuni… Oare nu este timpul ca Trump să gândească o schimbare?

În 1963, Preşedintele J.F. Kennedy a emis un ordin executiv, numărul 11110, prin care a autorizat Trezoreria SUA să tipărească dolari – care în felul acesta erau creați direct de Guvernul American, fără a exista nicio datorie faţă de Rezerva Federală. La foarte scurt timp după ce a semnat acest ordin, J.F. Kennedy a fost asasinat…. Să fi fost vreo legătură între aceste „United States Notes” emise de guvern, fără dobândă, şi miliardele de dolari care în felul acesta ar fi fost pierdute de clanul Rothschild şi asasinarea lui?

Ceea ce este interesant şi americanii nu ştiu, este faptul că foarte multe bancnote care acum circulă pe piaţă au fost emise de Trezorerie şi nu de Rezerva Federală, în perioada Kennedy, şi ele nu sunt purtătoare de dobândă şi nici nu reprezintă nicio datorie faţă de nimeni.

Va putea face Trump acelaşi lucru, cu eficienţă majoră pentru economia SUA? Îl va lăsa clanul Rothschild să tipărească dolari şi să scape țara de moliile de la Rezerva Federală? Vă dați seama că acest clan Rothschild, care a adus întreaga economie mondială în genunchi prin intermediul Rezervei Federale nu va accepta, indiferent de ceea ce trebuie să facă, de la asasinate până la spăgi uriașe pentru întregul Congres American.

În finanţele mondiale capitaliste s-a încetățenit un slogan care spune că cel ce împrumută este sluga celui care i-a împrumutat bani, ceea ce face ca Rezerva Federală să aibă sute de milioane şi miliarde de slugi în America şi pe întreaga planetă, cu sprijinul nemijlocit al băncilor naţionale capitaliste.

Clanul Rothschild şi cei de pe Wall Street ştiu foarte bine că datoria, menţinerea şi amplificarea ei, este o formă de control şi elitele o folosesc pentru a crea ideea de stare de normalitate a sărăciei planetare şi de a putea să controleze uşor populația.

În acest moment, datoria totală a ţărilor de pe Terra care deţin bănci centrale, naţionale este de peste 152.000 de miliarde şi este un record absolut, în condiţiile în care întreaga mass-media, sub acelaşi patronaj ca şi băncile şi Rezerva Federală, anunţă că recesiunea s-a încheiat şi că economiile urmează un curs pozitiv. Dar, de fapt, ele sunt împovărate din ce în ce mai mult de datorii imposibil de plătit, ceea ce arată cât de artificial trăim în acest sistem fals din toate punctele de vedere.”[2]

O bancă are voie legal să împrumute sume între 10 şi 30 de ori mai mari decât cele pe care le are fizic în seif

de Mihai Vasilescu

Băncile au dreptul să dea bani pe datorie cu până la 10-30 ori mai mult decât au ele fizic în cont. Procedeul se numeşte fractional reserve banking, adică o bancă are voie legal să împrumute sume între 10 şi 30 de ori mai mari decât sumele pe care le are fizic în seif. Din această cauza s-a ajuns în SUA ca numai 5% din bani să fie tipăriţi fizic – restul de 95% există şi apar ca şi credite, cecuri, bani digitali.
90% din banii care sunt împrumutaţi de bănci sunt creaţi din nimic. Bani pentru care debitorul plăteşte dobândă. Astfel, se ajunge la situaţia absurdă în care debitorul plăteşte dobândă la nişte bani pe care banca nu-i avea înainte ca acesta să contracteze acel credit.

Fractional reserve banking are o mare legătură cu Banca de Rezervă Federală – Federeal Reserve Bank – o bancă privată care a confiscat aurul cetăţenilor americani printr-un decret al guvernului, înainte de cel de-al doilea război mondial. De mai bine de 50 de ani, Rezerva Federală tipăreşte bani fără nicio acoperire, bani din nimic. „[3]

SURSE

  1. http://www.yogaesoteric.net/content.aspx?lang=RO&item=9148
  2. http://www.yogaesoteric.net/content.aspx?lang=RO&item=10873
  3. http://www.yogaesoteric.net/content.aspx?lang=RO&item=5865
  4. Foto: Internet

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație neguvernamentală de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013.

You may also like...