6 plante care pot înlocui oricând aspirina

Distribuie!

„6 plante care pot inlocui oricand aspirina

Aspirina este unul dintre cele mai populare remedii la care oamenii apeleaza pentru a scapa de micile dureri care le produc disconfort. Sunt insa si plante care contin salicina, un fel de aspirina vegetala. Aceasta substanta a fost descoperita in urma cu aproximativ 200 ani, de un chimist francez, in coaja de salcie. Chimistul german Karl Lewieg a descoperit in 1835 acidul salicilic, iar apoi, alti chimisti germani condusi de Adolf Kolbe au obtinut in 1868 aceeasi substanta, din huila. Ulterior, acidul salicilic a devenit cunoscut sub numele de aspirina. 


 

Iata 6 plante care pot inlocui oricand aspirina:

  1. Salcia. Coaja de salcie, culeasa primavara, inainte sa-i dea frunza, este foarte bogata in salicilati, fiind initial materia prima pentru aspirina, inainte sa fie descoperit procedeul de prelucrare chimica a huilei. Insasi denumirea de acid salicilic a aspirinei este imprumutata de la numele stiintific al sutelor de specii de salcie raspandite pe intreg globul. Coaja de salcie are proprietati antiinflamatorii si este utilizata frecvent in tratamentul bolilor reumatice. Datorita calitatilor hemostatice si cicatrizante este utilizata si in caz de afecţiuni ale pielii (rani, ulceratii, hemoroizi).
  2. Plopul. La noi in tara exista patru specii de plop (plopul alb (Populus alba), plopul negru(Populus nigra), plopul tremurator (Populus tremula) si plopul hibrid (Populus hibrida)), ai caror muguri sunt bogati in salicilati (substante cu efect de aspirina vegetala). Mugurii de plop se culeg la sfarsitul lui februarie si inceputul lui martie. Ei au si proprietati antiinfectioase si cicatrizante (mai ales plopul negru), stimuleaza regenerarea tesuturilor si sistemul imunitar.
  3. Taula (Spiraea salicifolia). Taula este un arbust care creste in zona de campie si este considerata una din plantele cu cel mai bogat continut de acid salicilic din lume.
  4. Cretusca (Filipendula ulmaria). Cretusca este o planta care infloreste in lunile de vara, cu flori delicate, albe, cu un miros foarte dulce, asemanator cu al mierii. Partea aeriana a cretustii este mai bogata in acid salicilic decat coaja de salcie si, in plus, se pare ca are si un efect antiinfectios puternic. Un aspect important este acela ca planta contine salicilati doar cand planta este in stare proaspata, acestia evaporandu-se prin uscare.
  5. Iasomia (Jasminum officinalis). Iasomia face si ea parte din categoria selecta a plantelor din care se poate produce aspirina vegetala. In plus, iasomia are efecte febrifuge si antialgice.
  6. Portocalul. Atat fructul, cat si coaja acestuia sunt surse naturale de aspirina, ceea ce explica efectul lor foarte bun in gripe, bronsite acute, afectiuni infectioase cu febra in general. Se recomanda sucul obtinut din fructul intreg (cu tot cu coaja) obtinut prin mixare, care se consuma cat mai proaspat. Este febrifug, stimulent imunitar, relaxant, antivomitiv, si reduce durerile de cap.”[1]

SURSE


  1. https://sanatate.bzi.ro/6-plante-care-pot-inlocui-oricand-aspirina-1401
  2. Foto: sanatate.bzi.ro

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație neguvernamentală de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013.

You may also like...