7 întrebări (despre o mită de 331 milioane dolari) pentru Ambasada Suediei (care a decorat-o pe Kovesi și ne dă multe lecții despre cât de coruptă e România)

Distribuie!by “1. E adevărat că între 2007 și 2012 compania suedeză de telecomunicații TELIA a plătit o mită de 331 milioane de dolari pentru a intra pe piața din Uzbekistan? 2. E adevărat că compania suedeză a dat mita de 331 milioane de dolari fiicei președintelui Uzbekistanului de la acea […]
Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

“1. E adevărat că între 2007 și 2012 compania suedeză de telecomunicații TELIA a plătit o mită de 331 milioane de dolari pentru a intra pe piața din Uzbekistan?
2. E adevărat că compania suedeză a dat mita de 331 milioane de dolari fiicei președintelui Uzbekistanului de la acea dată?
3. E adevărat că principalul acționar al TELIA e statul suedez?
4. E adevărat că compania al cărei principal acționar e statul suedez a continuat să dea mită oficialului uzbek deși în presa suedeză începuseră să apară articole referitoare la practicile corupte ale TELIA?
5. E adevărat că afacerea de mare corupție a fost anchetată inițial de autoritățile americane, olandeze și elvețiene și abia ulterior de cele suedeze?
6. E adevărat că compania al cărei principal acționar e statul suedez a plătit aproape 1 miliard de dolari (965 milioane dolari) autorităților din Statele Unite, Olanda și din alte state pentru a scăpa de acuzațiile de mită?
7. N-ar fi mai decent ca, înainte de a da lecții despre anticorupție prin țările din Est, reprezentanții guvernului suedez să vadă parul din proprii ochi?

Documente:


SURSE

  1. http://www.grupul.ro/7-intrebari-despre-o-mita-de-331-milioane-dolari-pentru-ambasada-suediei-care-a-decorat-o-pe-kovesi-si-ne-da-multe-lectii-despre-cat-de-corupta-e-romania/
  2. Foto: grupul.ro

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Despre Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație privată de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013. Departamentul de Informații România (DIR) deține o arhivă uriașă de informații.