7 obiceiuri, care, în opinia fitoterapeutului Ovidiu Bojor, îți scurtează viața

Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

“La 91 de ani, Ovidiu Bojor, academician, doctor in farmacie si fitoterapeut renumit, are o viata activa si este mereu pus pe sotii. Si-a condus viata mereu incercand sa previna imbatranirea, iar rezultatele vorbesc de la sine. “Preventia incepe in copilarie. Toata viata mi-am propus sa nu ma scot din priza niciun moment. Orice aparat, daca il scoti din priza, nu functioneaza”, a spus Ovidiu Bojor, la o emisiune TV. Academicianul a facut si o lista cu obiceiurile care isi pun amprenta negativ asupa calitatii vietii.

 

Iata cateva obiceiuri care scurteaza viata, in opinia lui Ovidiu Bojor:


  1. Invidia. “Traim vremuri in care invidia a atins proportii colosale, in sensul ca roade daca cei de langa noi au mai mult sau sunt mai buni in ceea ce fac. Insa, trebuie sa se stie ca atunci cand te bucuri de binele celui de langa tine, acest bine se intoarce la tine”.
  2. Selectia artificiala. “Pe locul doi se situeaza lupta neloiala pentru existenta. Darwin a descris legea selectiei naturale, dar nu a prevazut-o si pe cea a selectiei artificiale. Astazi, indivizii cu inzestrare intelectuala si morala modesta ii rapun pe cei dotati superior sub raport intelectual si etic. Iar rezultatul selectiei artificiale consta in faptul ca cei rai se inmultesc”.
  3. Goana dupa bani. Reprezinta si un punct integrat al selectiei artificiale. “Aceasta fuga dupa acumularea de bunuri materiale are un pret: uzura fizica si psihica”.
  4. Schimbarea brusca a modului de viata. In opinia academicianului, muncim prea mult, suntem sedentari si ne odihnim foarte putin.
  5. Suprapoluarea. “Ne intoxicam voit cu tutun, alcool, cafea, alimente produse prin mijloace chimice si manipulate genetic”.
  6. Indepartarea de la natura. Omul trebuie sa se integreze in natura si sa respecte legile acesteia. Cu cat vom fi mai aproape de natura, cu atat vom trai mai mult si mai bine. Asta inseamna ca trebuie sa ne potrivim ceasul biologic in functie de anotimpuri. Primavara si vara reprezinta anotimpuri de dezvoltare maxima, iar toamna si iarna sunt ideale pentru odihna, recuperare si reflectie.
  7. Greselil morale si religioase. “Sa va explic. Carnea animalelor pe care le ucidem si le consumam ascunde „moartea”, deoarece proteinele si grasimile favorizeaza nenumarate boli. In plus, s-a constatat ca animalele carnivore sunt mult mai agresive decat ierbivorele, dupa cum si oamenii care consuma carne sunt mai violenti decat cei care au o alimentatie compusa din fructe, legume, cereale, seminte, oua si produse lactate”, sustine Ovidiu Bojor. Daca totusi nu puteti renunta la carne, acesta recomanda consumul de peste si carne slaba de pui si curcan (fara pielita).”[1]

SURSE

  1. https://sanatate.bzi.ro/7-obiceiuri-care-in-opinia-fitoterapeutului-ovidiu-bojor-iti-scurteaza-viata-62005
  2. Foto: Internet

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație privată de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013. Departamentul de Informații România (DIR) deține o arhivă uriașă.

You may also like...