8 secrete de sănătate ale boabelor de struguri

Distribuie!

„8 secrete de sanatate ale boabelor de struguri

Sunt unele dintre cele mai apreciate fructe, iar sezonul lor incepe in luna august. Albi, roze, negri, mai dulci sau mai aromati, indiferent de soiul ales, strugurii iti vor aduce numai beneficii. O buna parte dintre acestea sunt datorate unui polifenol numit resveratrol, considerat de multi cel mai puternic antioxidant, care se gaseste mai ales in coaja strugurilor negri.
Iata cateva beneficii ale strugurilor:

Te ajuta sa pierzi in greutate.

Conform cercetarilor facute la Universitatea din Florida, resveratrolul functioneaza in organism in doua moduri, care ne ajuta sa pierdem in greutate:
– reduc capacitatea celulelor de a stoca grasimea;
– ajuta la dezintegrarea celulelor de grasime.


De ce este recomandat sa mananci struguri in fiecare zi

Protejeaza inima
.
Resveratrolul relaxeaza peretii vaselor de sange, ceea ce permite o circulatie mai buna a sangelui. Asta ajuta la reducerea tensiunii arteriale. De asemenea, conform studiilor, 10 mg de resveratrol previne riscul de atac cardiac.

Protejeaza creierul
.
Conform studiilor efectuate la Universitatea din Elvetia, resveratrolul ne protejeaza creierul impotriva placilor si a radicalilor liberi, care sunt in stransa legatura cu boala Alzheimer.

Imbunatateste actvitatea creierului
.
Intr-un studiu facut in Marea Britanie, studentilor li s-a administrat resveratrol, ceea ce a crescut fluxul de sange spre creier cu 200%. In urma acestui rezultat, oamenii de stiinta considera ca resveratrolul poate accelera raspunsurile noastre mentale.

Protejeaza pielea de cancer
.
Pe langa efectele pozitive descoperite impotriva cancerului, resveratrolul protejeaza pielea de razele UVB ale soarelui, protejandu-ne astfel de cancerul de piele.

Resveratrolul, cel mai puternic polifenol anticancer. Vezi unde se gaseste si care sunt beneficiile pentru sanatate

Cale sigura spre longevitate
.
Resveratrolul activeaza gena umana responsabila cu supravietuirea si longevitatea.

Previne diabetul

Conform cercetarilor de la Colegiul de Medicina Albert Einstein, resveratrolul ajuta la scaderea cu 10% a nivelului de zahar din sange.
Reduce inflamatia
.
Resveratrolul functioneaza si ca un anti-inflamator, ajutand impotriva bolilor de inima. De asemenea, ajuta la eliminarea acidului uric si a altor toxine din organism.”[1]

SURSE

  1. https://sanatate.bzi.ro/8-secrete-de-sanatate-ale-boabelor-de-struguri-59540
  2. Foto: sanatate.bzi.ro

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație neguvernamentală de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013.

You may also like...