9 Mai – Ziua Independenței de Stat a României

Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

9 mai, zi cu triplă semnificaţie pentru poporul român

Ziua de 9 mai are pentru poporului român o triplă semnificaţie. Pe lângă Ziua Independenţei proclamată în 1877, românii sărbătoresc Victoria Coaliţiei Naţiunilor Unite în cel de-al Doilea Război Mondial la 9 mai 1945, dar şi Ziua Europei.


În urmă cu 132 de ani, pe 9 Mai 1877, Adunarea Deputaţilor a proclamat Independenţa de stat a României, deschizând astfel drumul spre recunoaşterea internaţională a dreptului naţiunii române de a-şi decide singură soarta. Intrată în război, în primăvara lui 1877, Armata română a triumfat pe câmpul de luptă, cucerind pe rând redutele otomane de la Plevna, Griviţa, Smârdan şi Vidin. Independenţa României a fost câştigată cu jertfa a peste 10.000 de ostaşi.

Mai bine de o jumătate de secol mai târziu, pe 9 mai 1945, românii au trăit bucuria capitulării celui de-al treilea Reich. Semnarea actului de capitulare necondiţionată a Germaniei a avut loc la cartierul general sovietic din Berlin. Astfel a luat sfârşit cel de-al II-lea Război Mondial pe continentul european.


Pe 9 mai este serbată şi Ziua Europei. În urmă cu 58 de ani, ministrul de Externe al Franţei, Robert Schuman, a propus Germaniei, dar şi altor state, să pună ?bazele concrete ale unei federaţii europene indispensabile pentru menţinerea păcii?. Pe 18 aprilie 1951, şase state – Belgia, Franţa, Germania, Italia, Luxemburg şi Olanda – au semnat Tratatul de la Paris privind prima dintre comunităţile europene, Comunitatea Economică a Cărbunelui şi Oţelului.

Ulterior, cele şase state au decis să edifice o comunitate economică, bazată pe libera circulaţie a bunurilor, persoanelor, serviciilor şi capitalurilor şi, în 1957, prin Tratatul de la Roma, au înfiinţat Comunitatea Economică Europeană, precursoare a Uniunii Europene de astăzi.

Data de 9 mai a fost aleasă ca Zi a Europei de Consiliul European de la Milano în 1985.”[1]

Ziua Uniunii Europene, aceasta Noua Uniune Sovietica, nu conteaza, doar ziua Independentei de Stat a Romaniei. Astazi, ii vedem aliniati pe toti globalistii, pe toti sustinatorii Noii Ordini Mondiale, cum se inchina acestei Noi Uniuni Sovietice, lasand in urma valorile nationale.

Nu avem de ce sa sarbatorim Ziua Uniunii Europene, deoarece Uniunea Europeana este, de fapt, o dictatura neomarxista, condusa de catre socialisti/neomarxisti/progresisti, care sustin distrugerea valorilor nationale. Uniunea Europeana sustine casatoriile gay, multiculturalismul, corectitudinea politica (limitarea dreptului la libera exprimare), teoria gender, Big Brother, Codex Alimentarius, Monsanto etc.

Uniunea Europeana functioneaza exact ca Uniunea Sovietica: Comisarii UE sunt chiar mai puternici decat cei din URSS. Uniunea Sovietica s-a destramat in 1991, la fel se va intampla si cu Uniunea Europeana, caci oamenii incep sa vada cum functioneaza dictatura imperialisto-globalisto-neomarxisto-corporatista a acestei entitati.

Cat despre “victoria” Aliatilor impotriva celui de-al Treilea Reich, aceasta este o minciuna, deoarece Al Treilea Reich nu a fost invins definitiv, caci elita Reich-ului a fugit in diverse locuri de pe Pamant (exemple: Argentina, Antarctica, Tibet etc.). La fel, Adolf Hitler a reusit sa fuga. Ce nu se scrie in cartile de istorie este ca francmasonii au creat nazismul si fascismul, dar si socialismul/comunismul, si tot ei au creat cele doua razboaie mondiale.

DOCUMENTAR: 9 Mai – Ziua Independenței de Stat a României

Discuțiile privind rațiunea aducerii în România, a unui prinț străin, au revenit în actualitate în urma abdicării domnitorului Alexandru Ioan Cuza, la 11/23 februarie 1866. Românii voiau, prin alegerea unui principe străin, înlăturarea certurilor interne pentru domnie, consolidarea statului abia constituit amenințat de imperiile străine, pregătirea terenului pentru dobândirea mai rapidă a independenței, pentru modernizarea statului.

Cu acordul Locotenenței Domnești, un organ administrativ politic creat la 11 februarie 1866 pentru a-i ține locul fostului domnitor, omul politic Ion C. Brătianu a fost trimis în Occident pentru a apela la sprijinul lui Napoleon al III-lea, potrivit volumului ”O istorie a românilor” (Ion Bulei, 2007). A fost propus, în calitate de viitor domn al României, Filip de Flandra, fratele regelui Leopold al II-lea al Belgiei, care a refuzat. În contextul nou creat, Ion C. Brătianu s-a deplasat la Dusseldorf, la 19/31 martie 1866, unde i-a făcut aceeași propunere ofițerului Carol de Hohenzollern. Propunerea a fost acceptată, ofițerul având încuviințarea din partea lui Napoleon al III-lea, dar și a cancelarului Prusiei Otto von Bismarck.

Urmărind punerea în fața faptului împlinit a Marilor Puteri, Locotenența Domnească a publicat la 30 martie/11 aprilie, o proclamație către popor, prin care era făcută recomandarea alegerii prin plebiscit a principelui Carol-Ludovic de Hohenzollern ca domn al României, sub numele de Carol I, consemnează Ion Scurtu în volumul ”Carol I” (2004).

Oamenii politici români au reacționat rapid, un plebiscit național fiind organizat între 2/14-8/20 aprilie 1866. Acesta a avut un rezultat pozitiv — 635.969 “pentru” și doar 244 ”contra” — , prințul Carol devenind domnitor al României. La 10 mai 1866, însoțit de Ion C. Brătianu, principele Carol I a intrat în București, fiind primit de o mulțime entuziastă. Drumul a continuat până în dealul Mitropoliei, unde principele Carol a fost întâmpinat de mitropolitul Nifon. După un scurt Te Deum, oficialitățile au intrat în Camera Deputaților; aici Carol I a depus jurământul.

Cei 48 de ani de domnie ai lui Carol I au marcat o etapă de mari progrese pentru România în plan demografic, economic, social, administrativ, politic și cultural. Unul din primele acte politice ale noului domn a fost proclamarea noii Constituții (29 iunie/1 iulie 1866) una dintre cele mai democrate la aceea vreme, care a rămas în vigoare până în 1923. Pe această nouă Constituție a țării, Carol a depus următorul jurământ: ”Jur a păzi Constituțiunea și legile poporului român, a menține drepturile naționale și integritatea teritoriului”.”[2]

Mai multe pe larg aici -> https://www.agerpres.ro/flux-documentare/2017/05/09/documentar-9-mai-ziua-independentei-de-stat-a-romaniei-03-45-24

Cine a fost cu adevarat Carol I?

Carol I este cel care a topit tablitele de aur descoperite la Sinaia pentru a putea construi Castelul Peles[3]. De asemenea, Carol I este cel care a planuit asasinarea lui Mihai Eminescu, deoarece Mihai Eminescu nu era de acord cu acest conducator[4].

De ce l-au făcut „nebun” Carol I şi Titu Maiorescu pe Mihai Eminescu!

În ultimii 20 de ani s-au scris cărţi şi publicat numeroase studii ştiinţifice prin care s-a dovedit că lui Mihai Eminescu i s-a pus diagnosticul de „nebun” în vara lui 1883 pentru că încurca planurile secrete de alianţă ale Regelui Carol I cu Austro-Ungaria şi Germania.

Poetul Mihai Eminescu, ca redactor şef la Timpul, publicaţia conservatorilor români, milita deschis împotriva unei alianţe cu Viena şi pentru unirea Transilvaniei cu România. Poetul Naţional era implicat activ în conducerea Societăţii secrete „Carpaţii”, care se înarma pe ascuns şi acţiona pentru un război de eliberare în Ardeal.

Planurile lui Mihai Eminescu îl deranjau pe Regele Carol I şi, mai ales, elita politică conservatoare şi liberală, precum şi curentul masonic pentru realizarea unei alianţe cu Germania şi Austro-Ungaria. „Mai potoliţi-l pe Eminescu!” Acesta este mesajul junimistului P. P. Carp care îl transmitea de la Viena mentorului Junimii, parlamentarul Titu Maiorescu.

Comanda se va executa pe 23 iunie 1883. Eminescu avea doar 33 de ani. Carp se afla la Viena pentru a stabili ultimele detalii ale unui acord secret cu Tripla Alianţă (Austro-Ungaria, Germania si Italia), care de altfel a si fost incheiat pe 18 (30) octombrie 1883.”[4]

Mai multe pe larg aici -> http://www.ziarulnatiunea.ro/2014/06/21/de-ce-l-au-facut-nebun-carol-i-si-titu-maiorescu-pe-mihai-eminescu/

Asadar, scopul strainilor cu “sange albastru” din familia Hohenzollern-Sigmarigen a fost praduirea Romaniei.

SURSE

  1. https://www.antena3.ro/actualitate/9-mai-zi-cu-tripla-semnificatie-pentru-poporul-roman-71098.html
  2. https://www.agerpres.ro/flux-documentare/2017/05/09/documentar-9-mai-ziua-independentei-de-stat-a-romaniei-03-45-24
  3. http://adevarul.ro/locale/targoviste/marele-secret-bucegi-300-tablite-dacilor-gasite-carol-i-topite-bani-dosite-tezaurul-moscova-nedescifrate-nimenie-1_55fc8849f5eaafab2cc11e40/index.html
  4. http://www.ziarulnatiunea.ro/2014/06/21/de-ce-l-au-facut-nebun-carol-i-si-titu-maiorescu-pe-mihai-eminescu/
  5. Foto: Internet

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație privată de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013. Departamentul de Informații România (DIR) deține o arhivă uriașă.

You may also like...