Academicianul Victor Voicu: Religia creștină și civilizația europeană – în pericol

Distribuie!by “Religia creștină și însăși civilizația europeană sunt în pericol, în condițiile accentuării secularizării și fenomenului migrației, a afirmat marți secretarul general al Academiei Române, acad. Victor Voicu, la conferința de lansare a Laboratorului de Sociologia și Geopolitica Religiilor, intitulată “Dumnezeu își ia revanșa? Geopolitica religiilor azi”. “În pericol este […]
Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

“Religia creștină și însăși civilizația europeană sunt în pericol, în condițiile accentuării secularizării și fenomenului migrației, a afirmat marți secretarul general al Academiei Române, acad. Victor Voicu, la conferința de lansare a Laboratorului de Sociologia și Geopolitica Religiilor, intitulată “Dumnezeu își ia revanșa? Geopolitica religiilor azi”.

“În pericol este însăși civilizația contemporană europeană, normalitatea europeană”, a spus Voicu.


Secretarul general al Academiei consideră însă dificile soluțiile de integrare a musulmanilor, cu atât mai mult cu cât susține, citând din studii internaționale recente, că “Uniunea Europeană se confruntă în prezent cu o gravă criză de identitate”, fenomen care s-ar manifesta și în țara noastră.

“Să admit însă că Europa contemporană și viitorul ar putea integra musulmanii, urmând o cale cu două trepte: autoreforma islamismului și educarea minților. Ambele dificile. Posibile teoretic pe termen mediu și lung. Să treacă măcar două generații sau trei. Vezi parcursul prin pustie a 40 de ani, ca să se schimbe generațiile, conceptele, metehnele, prejudecățile. (…) S-au născut niște întrebări, care ar putea să ne intereseze pe unii dintre noi, ar putea să ne intereseze la nivel național. Poate și la nivel european. Sau nu? (…) Prima întrebare: Este programată această imigrație islamică în Europa, chiar dacă parțial este justificată de ororile războiului? Europa este conștientă de consecințe? Există o abordare unitară a Uniunii Europene, o analiză a liderilor europeni a cauzelor și consecințelor imigrației?”, a spus acad. Victor Voicu.


De asemenea, el s-a întrebat dacă “lipsa de reactivitate la actuala imigrație islamică versus reacția la imigrația din sud-estul european este fundamentată și în ce sens”.

“Se aplică concepte politice diferite cu dublu standard? De ce țările islamice bogate din Zona Golfului nu oferă sprijin și nu acceptă imigrația coreligionarilor lor? Nu cumva acest tip de abordare de politică a Uniunii Europene de pacificare, conciliere — un aparent umanism — este de fapt ‘politică corectă’ și neomarxism similară sau un fel de ‘policy of appeasement’, politică dusă de Neville Chamberlain în 1937-1940 față de Hitler? Consecințele le știți. (…) Și ultima întrebare: Au evaluat liderii europeni cu ajutorul experților consecințele demografice și geopolitice ale imigrației masive la nivelul teritoriului Europei? Desigur, după cum vedem, multe întrebări și puține răspunsuri”, a încheiat academicianul.

În acest context, vorbind de înființarea Laboratorului de Sociologia și Geopolitica Religiilor, Voicu a afirmat că aceasta “constituie o necesitate și umple o nevoie a societății românești”.

Cu această ocazie, liderul Cultului Musulman din România, muftiul Iusuf Muurat, a arătat că instituția pe care o reprezintă “promovează un islam pur și nu unul ideologic”.

“Europa va trebui să rămână cu valorile creștine. O Uniune Europeană fără valorile spirituale este ca un copil la 13 ani abandonat de ambii părinți. Din nefericire, la ora actuală se încearcă o îndepărtare de la valorile creștine. O societate fără credință este ca și cum n-ar mai exista și ar permite mult mai ușor radicalizarea imigranților. (…) Ne bucură că, la ora actuală, poporul român își practică valorile tradiționale”, a spus muftiul.

Potrivit site-ului ISPRI, relația dintre biserică și stat în Europa, problematica învățământului religios, restituirea proprietăților religioase sau salarizarea preoților, chestiunea laicatului, tipul de laicitate promovat în Europa sau România, problematica autocefaliilor bisericilor ortodoxe din regiune, provocările migrației Islamului spre Europa, relația dintre religie și identitatea națională, religia și (post)modernitatea, geopolitica Ortodoxiei, provocările Europei seculare, mizele ecumenismului sau resurecțiile religioase din regiune — toate aceste mize, și multe altele, vor constitui agenda de cercetare și dezbatere publică a Laboratorului de Sociologia și Geopolitica Religiilor — LSGR.

AGERPRES/(A, AS — autor: Daniel Popescu, editor: Georgiana Tănăsescu, editor online: Gabriela Badea)”[1]

SURSE

  1. https://www.agerpres.ro/social/2017/10/31/academicianul-victor-voicu-religia-crestina-si-civilizatia-europeana-in-pericol-16-58-01
  2. Foto: Alex Micsik/Agerpres

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Citiți și...

Sârbii nu iartă NATO - 18 ani de la atacul Belgradului
Președintele Kennedy: "Noi ca popor suntem împotriva societăților secrete, a jurămintelor secrete și a procedurilor secrete."
O companie din Suedia a inlocuit ecusoanele angajatilor cu microcipuri implantate sub piele ! Corporatistii au fost transformati in marfuri !
Legea “Patriot Act” – cea care permite autoritatilor americane sa-si trateze cetatenii drept “teroristi”! Acestia putand sa le perchezitioneze locuintele fara mandat, sa-i aresteze, sa-i priveze de dreptul la avocat, sa-i intercepteze, totul in baza suspiciunii ca pot fi “teroristi”! Prosteala cu terorismul are un singur scop: restrangerea libertatilor cetatenesti! Legea a si fost declarata neconstitutionala si periculoasa!
Franța: secretele din spatele lui "Rothschild" Macron
Ultimele caracteristici ale dispozitivelor? Ele vă pot spiona aproape în permanență fiecare mişcare!
"Taxa pe lăcomie" pentru bănci și taxa pentru multinaționalele care își externalizează profitul. Globaliștii #Rezist din România sunt împotriva acestor taxe, aceștia apără băncile și multinaționalele
Președintele SUA, John Fitzgerald Kennedy, a fost asasinat de către Iluminați
Site-ul oficial al Grupului Bilderberg a fost spart de către hackeri
Româncă condamnată la închisoare că s-a opus ca statul finlandez să-i ”confiște” copiii. Imagini ce te pot afecta emoțional!
Francmasoneria americană și Iluminații din Bavaria
Puterea comunităţii - Cum a supravieţuit Cuba crizei petroliere
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Despre Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR): Conspirații, Mistere, Paranormal, Extratereștri, Istoria Omenirii, Energie Liberă, Spiritualitate și Știință. Contact: office@dir.org.ro