Aceasta este cartea care poate fi citită doar cu ajutorul razelor X. Iată ce spune textul misterios

Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

„De curând, specialiștii americani au analizat o carte cu text dublu. Este vorba despre o carte care conține două texte, unul vizibil cu ochiul liber și un altul, care nu poate fi descifrat decât cu ajutorul razelor X.

Aparent, cartea este una banală. Ea a fost scrisă în secolul al XI-lea și conține imnuri religioase. Ceea ce este extrem de interesant este faptul că această carte mai conține un text invizibil. Acest text a fost descoperit din pură întâmplare, iar specialiștii americani au supus-o analizelor de laborator.


S-a stabilit că este vorba despre un text secret pentru că este invizibil ochiului liber. Textul misterios a fost deslușit cu ajutorul razelor X și s-a stabilit că este vorba despre secretele celebrului medic Galen din Pergam.

Galen din Pergam este considerat ultimul mare medic al Antichității și se spune despre el că era capabil să vindece orice boală. Acest mare medic și învățat s-a născut în secolul II d.Hr., dar concepțiile sale medicale prezintă interes și astăzi.


Cartea a fost expertizată de către specialiștii de la SLAC National Accelerator Laboratory, un prestigios centru de cercetare implicat în studiul particulelor elementare. Ei au stabilit că primul text a fost scris undeva prin secolul al VI-lea în limba siriacă, o limbă moartă în zilele noastre. Pentru că această carte a aparținut comunității de la Mănăstirea Sfînta Ecaterina din Egipt, se crede că un călugăr a scris textul inițial. Apoi, din motive necunoscute, după peste 500 de ani, textul inițial a fost pur și simplu răzuit de pe paginile cărții, pentru a face loc celui de-al doilea text, care conține imnuri religioase.

Specialiștii sunt de părere că decizia călugărilor nu a fost una inspirată pentru că prin răzuire s-au pierdut numeroase informații medicinale pe care Galen din Pergam le utiliza în profesia sa.

Vreme de un deceniu specialiștii s-au străduit să îl „citească” sub slovele scrise mai recent, în secolul XI. Au fost utilizate razele infraroșii, precum și radiația UV, în încercările (eșuate) de deslușire a textului vechi. Acest lucru nu l-au reușit decât cercetătorii de la SLAC, folosindu-se de razele X. Această metodă a dat roade pentru că în cele din urmă specialiștii au reușit să scoată la lumina zilei o parte importantă din textul inițial.

 

Deocamdată, au fost alese 26 de pagini, spre examinarea cu raze X. Procedeul implică o muncă de 10 ore, pentru analizarea fiecărei file. În afară de acestea mai există alte 200 de pagini, care ar putea dezvălui aspecte fascinante despre medicina din Antichitate.”[1]

SURSE

  1. https://www.efemeride.ro/aceasta-este-cartea-care-poate-fi-citita-doar-cu-ajutorul-razelor-x-iata-ce-spune-textul-misterios
  2. Foto: efemeride.ro

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație neguvernamentală de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013.

You may also like...