Acoperiti-va camera web deoarece hacker-ii va pot spiona fara sa stiti! In special cei cu laptop-uri aveti mare grija!

by Intimitatea noastra trebuie sa fie un lucru sfant, nu trebuie sa fie ceva accesibil celorlalti. Atunci cand cineva incearca sa forteze accesul catre intimitatea noastra, imediat trebuie sa-l punem la colt si sa nu-i permitem, indiferent cine ar fi. Hacker-ii reprezinta o adevarata problema intr-o lume a tehnologiei, a […]
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

Intimitatea noastra trebuie sa fie un lucru sfant, nu trebuie sa fie ceva accesibil celorlalti. Atunci cand cineva incearca sa forteze accesul catre intimitatea noastra, imediat trebuie sa-l punem la colt si sa nu-i permitem, indiferent cine ar fi. Hacker-ii reprezinta o adevarata problema intr-o lume a tehnologiei, a informaticii, a computerelor, dar noi trebuie sa fim cu un pas in fata lor.

Ei bine, asta scrie si site-ul manager.ro:


“Credeati ca acei utilizatori care acopera cu scoci lentila webcam-ului de la laptop sunt nebuni? Ei bine, nu! Se pare ca hackerii iti pot accesa webcam-ul fara prea mari batai de cap, prin intermediul internetului.   

Tehnic, le oferi acces “voit” la webcam-ul tau. Personal, nu. Consultantul in probleme de securitate IT Egor Homakov explica exact cum poti fi “pacalit” cu ajutorul Flash-ului. Prin intermediul acestui canal, hackerii acceseaza camera web si microfonul laptopului.

Tehnica de baza, denumita Clickjacking, nu este noua. Din nefericire, aceasta functioneaza 100%, atat pe Chrome, cat si pe Mac.
Aceeasi aplicatie functioneaza in cazul IE10, Safari si Firefox. Singurul indiciu care arata ca webcam-ul tau a fost accesat in mod fraudulos este sclipirea LED-ului, pe care cu siguranta o vei rata.

Exista insa metode “babesti” care te pot proteja de aceste intruziuni nedorite, cum ar fi lipirea de banda adeziva pe lentila webcam-ului.

De asemenea, poti folosi Mozilla Firefox cu add-on-ul NoScript, pe care il vei dezactiva doar in cazul site-urilor de incredere.

Aceasta informatie poate fi tratata si prin “prisma” celui mai recent scandal, legat de supravegherea secreta pusa la cale de NSA, prin programul PRISM.”[1]

Intr-adevar scandalul cu Edward Snowden, cel care a oferit presei informatii clasificate despre cum NSA spioneaza cetatenii americani, arata clar ca toate aceste lucruri nu sint “fantezii”, asa cum mult mincinosi au incercat de-a lungul timpului sa ne “convinga”. Noi, trebuie sa ne luam toate masurile pentru a ne proteja intimitatea, de acesti hackeri, fie ei hackeri civili sau guvernamentali.

SURSE


1. http://www.manager.ro/articole/itsic/hackerii-iti-pot-accesa-webcam-ul-fara-acordul-tau-prin-intermediul-browser-ului-39491.html

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

Despre Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR): Conspirații, Mistere, Paranormal, Extratereștri, Istoria Omenirii, Energie Liberă, Spiritualitate și Știință. Contact: office@dir.org.ro