Adevărul despre așa-zisul steag secuiesc: o invenție de după 1989 folosită pentru a cere autonomia în inima României

Distribuie!by “Președintele Asociației de Heraldică și Vexilologie din Transilvania, Szekeres Attila Istvan, a participat la Congresul Internațional de Vexilologie de la Londra, unde a vorbit despre steagul secuiesc. Declarațiile apar pe pagina oficială de internet a Consiliului Județean Covasna. Potrivit sursei citate, Dieta Transilvaniei a dispus încă în anul 1659, ca […]
Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

“Președintele Asociației de Heraldică și Vexilologie din Transilvania, Szekeres Attila Istvan, a participat la Congresul Internațional de Vexilologie de la Londra, unde a vorbit despre steagul secuiesc.

Declarațiile apar pe pagina oficială de internet a Consiliului Județean Covasna. Potrivit sursei citate, Dieta Transilvaniei a dispus încă în anul 1659, ca soarele și semiluna să fie simbolul secuilor, iar mai târziu aceste simboluri au apărut și în stemele comitatelor din Ținutul Secuiesc.


După 1989, Kónya Ádám, unul dintre vicepreședinții Consiliul Național Secuiesc, fostul director al Muzeului Național Secuiesc, a conceput o stemă, un drapel și un steag de război (gonfalon) pentru Consiliul Național Secuiesc care a fost folosit de mai multe persoane cu ocazia unor sărbători sau manifestații de protest, exprimând, pe de o parte, aspirațiile de autonomie,  iar pe de altă parte identitatea secuiască. Mai mult, acesta a fost arborat nu doar pe clădiri private, ci și pe clădiri publice. Pe acest steag, în loc de soare figurează o stea cu opt colțuri.

„Steagul a avut și are și în zilele noastre o largă răspândire sub această formă și, pentru că folosirea acestuia este interzisă și în prezent, apar din ce în ce mai multe steaguri. Steagul secuiesc a fost arborat, în luna februarie 2013, pe Parlamentul Ungariei, ca simbol al solidarității naționale. România a obiectat față de acest lucru. În luna septembrie 2016, cu ocazia vizitei efectuate în Ținutul Secuiesc, ambasadorul SUA la București, Hans Klemm, a primit cadou un steag secuiesc, mai mult, s-a făcut și o fotografie în care acesta apare ținând un steag secuiesc împreună cu mai mulți lideri locali, fotografie care a apărut și în presă, fapt pentru care a izbucnit un nou scandal diplomatic. Menționez faptul că pe steagul făcut cadou ambasadorului SUA, lângă semilună, apare în mod corect soarele. În fine, subliniez că steagul folosit inițial de către Consiliul Național Secuiesc ca simbol al identității și larg răspândit în ciuda interdicțiilor de folosire impuse deținătorii puterii, în prezent, a devenit un simbol al identității și al luptei pentru obținerea autonomiei de către comunitatea de etnie maghiară din România”, a spus Szekeres Attila István.”[1]

SURSE

  1. https://www.activenews.ro/stiri-politic/Adevarul-despre-asa-zisul-steag-secuiesc-o-inventie-de-dupa-1989-folosita-pentru-a-cere-autonomia-in-inima-Romaniei-145577
  2. Foto: activenews.ro

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Citiți și...

Guvernul Masonic al Romaniei sterge datorii de 500 milioane de euro ale companiei private Rompetrol! Toate astea in timp ce oamenii se uitau la evenimentele legate de tragedia aviatica din Muntii Apuseni! Un motiv in plus pentru care oamenii au fost lasati sa moara in accidentul de avion: presa trebuia sa aiba un alt subiect!
Profețiile lui Sundar Singh despre România: "Eu știu prin viziune divină că România are o mare misiune Dumnezeiască de redresare spirituală planetară"
Manuale de Istorie falsificate! Steagul secuiesc pe harta României!
Masacrul de la Pătroaia, județul Dâmbovița (4 iulie 1944) – cum au atacat aviatorii americani un tren civil
#SRIGate: Coldea și Poliția Politică
In caz de razboi militarii NATO pot folosi Romania ca si rampa de lansare a atacurilor! A intrebat vreun politician pe romani daca sint de acord sa fie in NATO ?! NU!
Ion Iliescu : "Am aprobat în 2002 un Centru CIA în România"
Un document oficial al Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT) ordonă ca toți cei infectați cu Covid-19, care au decedat, să fie declarați morți din cauza de Covid-19, indiferent dacă aceștia aveau cancer, afecțiuni hematologice sau alte boli
DNA a avut acces direct, fără mandat, la toate datele personale și documentelor notariale ale românilor începând cu 2013
Președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker: "Nici o altă țară nu va mai părăsi Uniunea. Statele membre rămase se vor îndrăgosti din nou unele de altele și își vor reînnoi jurămintele față de UE"
Petiție Online: Să nu fie schimbată denumirea străzii Radu Gyr din Cluj-Napoca
Tezaur dacic recuperat de la hotii de comori din Germania, pe care l-au furat din Sarmizegetusa !
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Despre Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație privată de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013. Departamentul de Informații România (DIR) deține o arhivă uriașă.