Adevărul despre dioxidul de carbon (CO2)

Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

„CO2 nu este și nu a fost niciodată o otravă. La fiecare expirație, fiecare dintre noi emite o cantitate astronomică de CO2 raportat la procentul existent în atmosferă (aproximativ > 40.000 ppm); și este foarte clar că aerul pe care îl expirăm nu ucide pe nimeni care stă în fața noastră. Ceea ce trebuie înțeles, în plus, este că CO2 este alimentul esențial al plantelor. Fără CO2 nu ar exista plante, iar fără plante nu ar exista oxigen și, prin urmare, nu ar exista oameni. Ecuația este foarte simplă.

Plantele au nevoie de CO2, de apă și de lumină naturală pentru a realiza procesul de fotosinteză în urma căruia sunt obținuți diferiți compuși organici care le sunt necesari. Acest fapt fundamental al botanicii este unul dintre motivele principale pentru care oricine își asumă sincer angajamentul față de conservarea „lumii naturale” este necesar să se abțină de la demonizarea dioxidului de carbon.


În ultimii 30 de ani, s-a înregistrat o creștere treptată a nivelului de CO2. Dar se observă și faptul că, în ciuda despăduririi, vegetația planetei a crescut cu aproximativ 20%. Această expansiune a vegetației de pe planetă se datorează în mare parte creșterii concentrației de CO2 din atmosferă. Se pare că planeta are propriul ei sistem de reechilibrare care depășește înțelegerea umană.

Poți să ghicești cât de mult CO2 este rezultatul diferitelor acțiuni ale omenirii? Faceți clic aici pentru răspuns.


Dacă studiem ceea ce s-a petrecut pe planeta Pământ de câteva milioane de ani încoace, realizăm că perioada actuală se caracterizează printr-un nivel extraordinar de scăzut de CO2. În timpul Jurassicului, Triassicului și așa mai departe, nivelul de CO2 crescuse uneori la valori de ordinul a 7000 – 8000 – 9000 ppm, ceea ce depășește considerabil cantitatea de 400 ppm pe care o avem astăzi. Nu numai că viața exista în acele perioade îndepărtate, când CO2 era prezent în concentrație atât de mare în atmosferă, dar plante cum ar fi ferigile atingeau în mod obișnuit înălțimi de 25 de metri.

În mod reciproc, reducerea prezenței CO2 în atmosferă ar compromite sănătatea și chiar supraviețuirea a numeroase plante. Scăderea CO2 sub pragul de 280 – 240 ppm ar duce în mod clar la dispariția unei mari varietăți de specii vegetale. În plus, cruciada noastră neîncetată de reducere a emisiilor de CO2 ar putea fi chiar mai dăunătoare pentru natură, deoarece plantele nu sunt singurele organisme care își bazează nutriția pe CO2. Speciile de fitoplancton, de asemenea, se hrănesc cu CO2, utilizând carbonul ca element de construcție și eliberând oxigenul.

Merită să ne amintim că ~ 70% din oxigenul prezent în atmosferă provine de la fitoplancton și nu de la copaci: spre deosebire de credința comună, nu pădurile, ci oceanele constituie „plămânii” Pământului.”[1]

SURSE

  1. http://www.yogaesoteric.net/content.aspx?lang=RO&item=18282
  2. Foto: Internet

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație privată de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013. Departamentul de Informații România (DIR) deține o arhivă uriașă.

You may also like...