Adio libertăţii individuale, urmează să se instituie spionajul în masă

by La începutul lunii noiembrie, premierul britanic David Cameron a declarat Parlamentului că doreşte să se „asigure că teroriştii nu dispun de un spaţiu sigur pentru a comunica”. Un expert britanic în criptare susţine că planul lui Cameron de a interzice criptarea datelor „va distruge internetul”. Criptarea se referă la […]
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

La începutul lunii noiembrie, premierul britanic David Cameron a declarat Parlamentului că doreşte să se „asigure că teroriştii nu dispun de un spaţiu sigur pentru a comunica”. Un expert britanic în criptare susţine că planul lui Cameron de a interzice criptarea datelor „va distruge internetul”.

Criptarea se referă la procesul de amestecare a datelor într-o manieră încât acestea nu pot fi înţelese de nimeni fără o cheie corectă sau o parolă – nici de agenţiile de aplicare a legii care dispun de un mandat judecătoresc şi nici chiar de însuşi producătorul programului. Criptarea este folosită în unele dintre cele mai populare produse hi-tech din lume, inclusiv iPhone, WhatsApp sau Facebook.


Afirmaţiile lui David Cameron repetă, de fapt, poziţii exprimate de oficiali ai administraţiei americane care împing companiile de hi-tech să construiască „uşi prin spate” – backdoors – care să fie folosite de agenţiile oficiale pentru a lupta împotriva terorismului – cu toate că societatea civilă consideră iniţiativa drept o încălcare flagrantă a secretului corespondenţei, drept consfinţit în multe constituţii.

Big Brother

David Cameron a afirmat prima oară că va interzice comunicarea criptată în ianuarie 2015, după atacurile controversate asupra Charlie Hebdo. Comentariile sale, lipsite de sens inclusiv din punct de vedere tehnic, au stârnit furtuni de condamnări din partea activiştilor care susţin dreptul la secretul corespondenţei şi a specialiştilor în securitate cibernetică.


Bruce Schneier, un respectat criptograf şi expert în securitate, contactat de Business Insider, avertizează că interdicţia propusă de David Cameron asupra criptării ar putea duce la „distrugerea internetului”.

Reacţia mea imediată a fost de şoc, urmată de confuzie şi disperare. Când am aflat pentru prima oară despre remarcile lui Cameron, am fost convins că nu are nicio idee despre ce vorbeşte. Măsura este atât de nechibzuită încât mi-e greu să cred că a propus-o cu adevărat. Cu toate acestea, deşi Cameron poate că nu înţelege implicaţiile, cu siguranţă el are consilieri care le pot înţelege.”

Idei venite din SUA

Conform Bloomberg, în urma atacurilor sângeroase din Paris din 13 noiembrie 2015, oficialii americani şi-au reînnoit apelurile în privinţa impunerii unor limite asupra tehnologiei care împiedică guvernele să spioneze conversaţiile telefonice, mesajele text sau email-urile. Senatoarea Dianne Feinstein, preşedinta Comisiei pentru Servicii Secrete a Senatului SUA, a cerut companiilor din Silicon Valley să ajute agenţiile de aplicare a legii şi agenţiile de informaţii să acceseze comunicaţiile care au fost criptate, dacă teroriştii folosesc aceste instrumente pentru a plănui atacuri.

Am cerut ajutorul. Şi nu am primit niciun ajutor”, a declarat pe 16 noiembrie Feinstein într-un interviu la MSNBC. „Dacă scoţi un produs care permite monştrilor să comunice în această manieră pentru a decapita copii, pentru a ataca nevinovaţi – fie că se petrece la un joc de fotbal pe un stadion, într-un restaurant mic din Paris, sau prin doborârea unui avion cu pasageri – atunci aceasta este o mare problemă.”

Investigatorii din Franţa încă analizează modul în care trei echipe coordonate de bărbaţi înarmaţi şi sinucigaşi cu bombe au reuşit să pună la cale o astfel de vărsare de sânge într-unul dintre oraşele europene cu cea mai puternică prezenţă poliţienească.

Procurorul general al SUA Loretta Lynch a declarat că, pentru a comunica, teroriştii folosesc criptarea pe toate tipurile de aplicaţii, inclusiv pe sistemele de jocuri. La scurt timp după evenimentele din Paris, vice premierul belgian a declarat că „cea mai complexă comunicare între aceşti terorişti se derulează prin PlayStation 4”.

Cei care folosesc popularul sistem de jocuri de la Sony pot comunica prin mesaje directe sau vocale. Un articol publicat de Buzzfeed a susţinut că jucătorii, care se pot afla oriunde în lume, au descoperit modalităţi şi mai elaborate de a comunica, inclusiv utilizarea „armelor în timpul unui joc pentru a trimite gloanţe cu vopsea pe un perete, comunicându-şi reciproc propoziţii întregi”.

SURSE

  1. http://yogaesoteric.net/content.aspx?lang=RO&item=9255

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Citiți și...

Istoricul și practicile curente ale MK-Ultra
Zone secrete de pe Pământ vizitate frecvent de extratereştri
Uniunea Europeana - creatia Iluminatilor pentru a instaura Noua Ordine Mondiala si Guvernul Mondial ! Uniunea Europeana lupta impotriva Nationalismului, distruge granitele, doreste o populatie implantata cu microcipuri si doreste ca statele membre sa nu mai aiba suveranitate nationala !
Zece mituri despre homosexualitate cu care sunt manipulati oamenii de catre activistii LGBT
Rasism: Un tânăr alb din Chicago, sechestrat, torturat în direct și obligat de patru negri să îl înjure pe Donald Trump
RĂZBOINICII LUMII. America s-a aflat în RĂZBOI timp de 222 de ani, din cei 239 ai existenței sale ca stat
Planul Kalergi - "Idealismul Practic": "Omul viitorului va fi o corcitură". Genocidul popoarelor europene în vederea creării Pan-Europa
Hackerii din Rusia au spart e-mail-uri deținute de George Soros, ofițeri ai armatei SUA și comandanți NATO
Un raport al CIA din anul 2005, în care erau anticipate posibilele amenințări din anii 2020-2025, oferă o descriere amănunțită și detaliată a unei pandemii foarte asemănătoarea cu aceea care pune astăzi presiune pe întreaga planetă
Turcia a arestat pentru spionaj un angajat al Consulatului american din Istanbul
George Soros, în atenţia Congresului american: Congresmanii au făcut un dosar de 40 de pagini despre implicarea omului de afaceri în Europa de Est
Polonia oprește finanțarea ONG-urilor neomarxiste care promovează LGBT
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Despre Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR): Conspirații, Mistere, Paranormal, Extratereștri, Istoria Omenirii, Energie Liberă, Spiritualitate și Știință. Contact: office@dir.org.ro