Administrația Obama, finanțatoare Al Qaeda

Distribuie!by “Administrația Obama a aprobat o sumă de 200.000 de dolari unui grup din Sudan cu legături strânse cu Al Qaeda, dezvăluie Foxnews. Mai mult, un oficial de agenție a recunoscut că administrația anterioară a permis ca banii contribuabililor să circule în grup chiar după desemnarea acestuia. Acordarea pentru 2014 […]
Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Administrația Obama a aprobat o sumă de 200.000 de dolari unui grup din Sudan cu legături strânse cu Al Qaeda, dezvăluie Foxnews.

Mai mult, un oficial de agenție a recunoscut că administrația anterioară a permis ca banii contribuabililor să circule în grup chiar după desemnarea acestuia.


Acordarea pentru 2014 a Agenției Islamice de Ajutor, prin intermediul Agenției SUA pentru Dezvoltare Internațională, a fost dezvăluită de Sam Westrop din Forumul pentru Orientul Mijlociu, într-un articol din „Revista Națională”

„Mai uimitor, oficialii guvernamentali au autorizat în mod expres eliberarea a cel puțin 115.000 dolari din această subvenție chiar și după ce au aflat că era o organizație teroristă desemnată”, a scris Westrop în articol.


USAID și-a revizuit politicile, iar administrația Trump a subliniat că toate acestea au avut loc în anii lui Obama.

„ În ceea ce s-a întâmplat în timpul administrației anterioare, actualul secretar al statului, secretarul Trezoreriei și administratorul USAID nu au avut nici o implicare în deciziile legate de acest premiu sau licență ulterioară”, a declarat purtătoarea de cuvânt a Departamentului de Stat Heather Nauert într-o declarație adresată Fox News vineri .

Un oficial al Agenției SUA pentru Dezvoltare Internațională sau USAID a susținut contul de revizuire națională într-un e-mail către Fox News, oferind o cronologie a evenimentelor:

Biroul de control al activelor străine al Departamentului de Trezorerie al SUA a desemnat în 2004 Agenția de Ajutor Islamic din Khartoum o organizație de finanțare a terorismului din cauza legăturilor cu Osama bin Laden.

Dar, 10 ani mai târziu, în martie 2014, USAID a acordat 723.405 de dolari unei organizații caritabile numite World Vision Inc., cu 200.000 de dolari din aceste fonduri direcționate către Agenția de Ajutor Islamic.

Banii au fost îndrumați „să ajute la acordarea ajutorului umanitar, inclusiv alimentelor de urgență, a apei, a salubrității și a serviciilor de igienă, persoanelor strămutate afectate de conflictul din Sudan”, a declarat oficialul.

În noiembrie 2014, în opinia oficialului, USAID a aflat că ISRA ar putea fi pe listele specializate ale cetățenilor și persoanelor blocate ale Departamentului Trezoreriei.

„USAID a condiționat World Vision să suspende toate activitățile cu Agenția de Ajutor Islamic și să nu se angajeze în alte tranzacții cu organizația”, a spus oficialul.

Dar, în mai 2015, Departamentul de Trezorerie a autorizat încă „un transfer unic” de 115.000 de dolari pentru ISRA „pentru lucrările de asistență umanitară deja efectuate”.

Potrivit lui Sam Westrop, a existat presiune din partea USAID în acel moment pentru a plăti încă ISRA, chiar și după desemnarea acesteia. Directorul misiunii USAID pentru Sudan, Larry Meserve, a avertizat colegii că „întregul program al organizației va fi pus în pericol” dacă ISRA nu ar fi plătit.

„Oficialii administrației Obama au aprobat cu bună știință transferul de dolari ai contribuabililor către un afiliat al-Qaeda, și nu unul obscur, ci o rețea enormă internațională”, a scris Westrop.

USAID spune acum că subvenția nu ar fi trebuit făcută. Din cauza grantului, USAID a declarat vineri, de atunci au efectuat o revizuire a politicilor de alocare a subvențiilor.

„ USAID a actualizat, de asemenea, cursuri de instruire pentru ofițerii noștri de acord pentru a îmbunătăți screening-ul nostru de subvenții,” a spus oficialul.”[1]

SURSE

  1. https://www.qmagazine.ro/administratia-obama-finantatoare-al-qaeda/
  2. Foto: Internet

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Etichete:

Despre Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR): Conspirații, Mistere, Paranormal, Extratereștri, Istoria Omenirii, Energie Liberă, Spiritualitate și Știință. Contact: office@dir.org.ro