Adrian Sârbu audiat în Comisia SRI: Prezența SRI în câmpul mass-media, în perioada 2010-2016, distrugătoare

Distribuie!by “Adrian Sârbu, audiat în Comisia SRI: Prezența SRI în câmpul mass-media, în perioada 2010-2016, distrugătoare Patronul media Adrian Sârbu a ajuns la Comisia SRI, acolo unde a fost invitat după dezvăluirile făcute de fostul colonel SRI, Daniel Dragomir. Întrebat care este subiectul audierii sale, Adrian Sârbu a declarat că […]
Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

“Adrian Sârbu, audiat în Comisia SRI: Prezența SRI în câmpul mass-media, în perioada 2010-2016, distrugătoare

Patronul media Adrian Sârbu a ajuns la Comisia SRI, acolo unde a fost invitat după dezvăluirile făcute de fostul colonel SRI, Daniel Dragomir.
Întrebat care este subiectul audierii sale, Adrian Sârbu a declarat că va vorbi despre implicarea SRI în presă și urmările acesteia.
„Am venit pentru că am fost chemat. E o obligație cetățenească. Nu am venit în trecere, să dau bună ziua și să plec. Am venit să vorbesc despre curaj, nu despre frică. Mă încurajează decizia președintelui comisiei SRI de a ține în viață audierile pe această tematică, prilej unic de când există Parlamentul după 1989. Mă încurajează Daniel Dragomir care își riscă libertatea dezvăluind practici neconstituționale ale serviciului într-o anumită perioadă. Mă încurajează poziția publică a noului director SRI, care promite transparență și retragerea Serviciului Român de Informații din diverse câmpuri tactice în granițele mandatului său stabilit de lege și Constituție. Voi vorbi despre prezența perturbatoare, uneori distrugătoare, a SRI în câmpul mass-media în perioada 2010-2016”, a declarat, pentru Mediafax, Adrian Sârbu.
Fostul colonel SRI, Daniel Dragomir, a înaintat comisiei de control SRI o listă cu 64 de nume, printre care jurnaliști, politicieni sau oameni din Justiție, care pot confirma acuzațiile sale legate de implicarea SRI în toate domeniile.
Dragomir a numit „culoare” practicile Serviciului prin care folosea presa și Justiția. Mai precis, Dragomir spune despre “culoarul” Justiției că este traseul pe care îl parcurgea un dosar, de la realizarea rechizitoriului, de către ofițeri SRI, până la alegerea completului de judecată și mai apoi obținerea sentinței. În paralel, funcționa “culoarul media”, ceea ce presupunea o campanie de denigrare la adresa persoanei vizate de dosar, astfel încât aceasta să fie considerată vinovată, în ochii opiniei publice, cu mult înainte de a primi vreo condamnare.
Tot legat de media, Daniel Dragomir a susținut că, în prezent, există acoperiți în redacții, care servesc intereselor SRI, dar nu a vrut să facă publice nume. A vorbit doar despre jurnaliști pe care i-a văzut intrând și ieșind din biroul fostului prim-adjunct al Serviciului, Florian Coldea.
În Comisia SRI au mai fost audiați: generalul în rezervă Dumitru Iliescu, fost șef SPP, fost ofițer SRI Ion Dedu, Ovidiu Puțura- fost secretar de stat în Ministerul Justiției, Elena Udrea, Alina Bica- fost procuror șef DIICOT, omul de afaceri Sorin Strutinski.
Aceștia au vorbit despre ascultările care se făceau în baza mandatelor de siguranță națională, despre cum erau puse la punct dosare pentru oameni de afaceri sau orice persoană care deranja sistemul, despre metoda “Coperta”, prin care dosarele puteau fi repartizate către anumite complete de judecată sau despre cum a fost susținut de Serviciul de Informații un președinte al Camerei Deputaților.
În zilele următoare vor mai fi audiați patronul EVZ, Dan Andronic și fostul președinte al României, Traian Băsescu.”[1]

SURSE


  1. https://www.activenews.ro/stiri-mass-media/Adrian-Sarbu-audiat-in-Comisia-SRI-Prezenta-SRI-in-campul-mass-media-in-perioada-2010-2016-distrugatoare-147174
  2. Foto: Internet

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Citiți și...

Unul dintre cei mai mari avocați spune că îndobitocirea românilor „A început cu sloganul ăla tâmpit de la PRO TV: Te uiți și câștigi! Stratul gros al populației îl reprezintă masa amorfă și inertă a obidiților, adică Las Fierbinți”
Sârbul acuzat de spionaj acuză SRI: Sunt în libertate
ONG-iștii lui George Soros nu pot schimba alegerile democratice făcute de majoritatea oamenilor
Basescu recunoaste ca CIA tortureaza detinutii de la Guantanamo, pana acestia spun ce ofiterii CIA vor sa auda ! Astia sunt "partenerii strategici" ai Romaniei !
Știați că astăzi „sărbătorim” Ziua Internațională Împotriva Homofobiei? 31 de ambasadori, în frunte cu Hans Klemm, nu au ratat ocazia de a-i acuza pe români de discriminare a homosexualilor
SRI mai are 64 de protocoale în afară de cel denunțat cu DNA
CCR: Kovesi a refuzat să participe la clarificarea unor aspecte legate de un eveniment de interes public (motivare)
Caraș-Severin: Vaccinări făcute cu Poliția şi Jandarmeria! Spuneți nu legii vaccinării obligatorii!
Baza de la Deveselu: romanii au statut de vizitatori - la ceremonie a fost arborat doar drapelul SUA
UE înseamnă exploatare, abuz, sărăcie, homosexualitate, multiculturalism, teoria gender, ateism militant, "corectitudine politică", lipsa libertății de exprimare, Big Brother, Stat Polițienesc, lipsa valorilor naționale și Noua Ordine Mondială
Primarul din Sfântu Gheorghe acuzat că batjocorește drapelul național și îi umilește pe români: „Nu putem întâmpina Centenarul Marii Uniri umiliți în propria țară. Ne obligă memoria înaintașilor!”! Extremiștii unguri trebuie expulzați din România!
Klaus Iohannis minte cu nerușinare, avem dovada că a fost urmărit penal!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Despre Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR): Conspirații, Mistere, Paranormal, Extratereștri, Istoria Omenirii, Energie Liberă, Spiritualitate și Știință. Contact: office@dir.org.ro