Afacerea Iran-Contras: SUA au vândut arme Iranului și au folosit banii pentru a susține militanții din Nicaragua

Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

“În 1985, mai mulți oficiali americani, apropiați ai președintelui Ronald Reagan, au facilitat vânzarea de arme către Iran, încălcând astfel un embargo care era în vigoare la acea perioadă. Profitul obținut astfel a fost apoi folosit pentru finanțarea grupului Contras, rebelii anti-comunisti din Nicaragua.

Întreaga situație a fost declanșată de capturarea a șase cetățenia americani în Liban, de către un grup ostil care avea legături cu Iranul. După negocieri care au implicat și Israelul, SUA au fost de acord să vândă arme Iranului, în schimbul eliberării ostaticilor. Implicarea președintelui Ronald Reagan în toată afacerea nu este cunoscută.”[1]


SURSE

  1. https://www.mediafax.ro/life-inedit/9-teorii-ale-conspiratiei-care-s-au-dovedit-adevarate-12314843
  2. Foto: Internet

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație privată de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013. Departamentul de Informații România (DIR) deține o arhivă uriașă.

You may also like...

Citește mai multe:
Arhivele Vaticanului ascund cele mai mari secrete ale omenirii

Dacii nu vor să conducă lumea, vor doar să o salveze

“America este inamicul numărul unu” al Iranului, afirmă ayatollahul Ali Khamenei. “Cooperarea noastră poate izola America (…). Eşecul teroriştilor susţinuţi de Statele Unite în Siria nu poate fi negat, însă americanii îşi continuă comploturile”

Liceul „Mircea Vulcănescu” își păstrează numele și în noul an școlar! Comisia de atribuire de denumiri a Municipiului București îl consideră pe Vulcănescu „o personalitate a culturii române”. Document

Henri Coandă, românul care a inventat avionul cu reacție

Închide