Afganistan: Forţele americane sunt suspectate de crime de război de către Curtea Penală Internaţională

Distribuie!by “Curtea Penală Internaţională ar putea lansa în curând o anchetă asupra unor posibile crime de război săvârşite de forţele americane în Afganistan. Procurorul Fatou Bensouda a prezentat rezultatele unei lungi anchete preliminare în care vorbeşte despre acte de tortură realizate de militari şi membri CIA în Afganistan precum şi […]
Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

“Curtea Penală Internaţională ar putea lansa în curând o anchetă asupra unor posibile crime de război săvârşite de forţele americane în Afganistan. Procurorul Fatou Bensouda a prezentat rezultatele unei lungi anchete preliminare în care vorbeşte despre acte de tortură realizate de militari şi membri CIA în Afganistan precum şi în închisori secrete din Europa – din România, Polonia şi Lituania.

Viitoarele acţiuni înseamnă o premieră în istorie. Si asta pentru că niciun american nu a făcut obiectul vreunei anchete a Curţii Penale Internaţionale căci Statele Unite nu au ratificat Statutul de la Roma, textul prin care s-a fondat CPI.Iniţiativa procurorului este deci inedită, pentru că, bazându-se pe numeroase mărturii, culpabilizează armata americană şi serviciile de informaţii că sunt la orinigea unor acte de torutură aplicate unor deţinuţi din Afganistan şi care s-ar fi aflat în centre de detenţie secrete din România, Lituania şi Polonia, între 2003 şi 2014. Potrivit raportului, până în 2008, CIA a aplicat rele tratamente acestor deţinuţi – comparabile cu crime de război.Rămâne de văzut dacă judecătorii vor autoriza procurorul să deschidă o anchetă şi care va viza atât forţele guvernamentale afgane cât şi insurgenţii talibani.

Ancheta preliminară a identificat 88 de victime. Dar, raportul subliniază că ‘infracţiunile fac parte dintr-o politică aprobată de cele mai înalte sfere ale guvernului american. Practic, prin aceste metode violente se dorea obţinerea de informaţii care să folosească americanilor in cadrul conflictului din Afganistan’.

Existenţa închisorilor secrete a fost dezvăluită în 2005. In iunie 2007, senatorul elveţian Dick Marty, care ancheta această chestiune la cererea Consiliului Europei, a dezvăluit existenţa unei ‘pânze de păianjen’ de talie mondială, cu centre de detenţie şi transferuri ilegale practicate de Statele Unite, în colaborare cu mai multe state europene.De atunci, aceste state au fost somate să ancheteze situaţia. S-au ascuns însă în spatele secretului de stat. Polonia, România şi Lituania sunt toate trei membre ale Curţii Penale Internaţionale. Justiţia naţională din fiecare aceste trei state primează iar CPI nu intervine decât dacă aceste state nu au nici capacitatea şi nici dorinţa de a judeca autorii unor crime. Procurorul spune acum că din momentul în care vor fi declanşate proceduri în cele trei ţări, ele trebuie să vizeze nu doar executanţii crimelor dar şi responsabilii lor.

Oficialul Curţii mai spune că ancheta Ministerului american al Justiţiei nu s-a axat decât pe metodele ‘neutorizate’ în materie de interogatorii. Tehnicile autorizate – precum expunerea la temperaturi extreme ori privarea de somn – au fost instaurate sub administraţia George W. Bush. Ele sunt considerate ilegale în dreptul internaţional şi au fost de asemenea interzise în 2009 de Barack Obama.”[1]

SURSE


  1. https://www.rfi.ro/special-paris-91187-afganistan-fortele-americane-sunt-suspectate-de-crime-de-razboi-de-catre-curtea
  2. Foto: Internet

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Citiți și...

Bitcoin - moneda digitala implementata de iluminatii pentru a crea o singura moneda la nivel mondial! Un motiv pentru care in Romania s-au limitat foarte mult platile in numerar! In acelasi timp moneda digitala Bitcoin devine foarte utilizata!
Edward Snowden recunoaste ca o parte dintre extraterestrii conduc lumea din 1945 ! In realitate, reptilienii, o conduc de 500.000 de ani !
Italia: Protocoalele Organizației Mondiale a Sănătății au fost fatale pentru mulți bolnavi de Covid-19
Jurnalul Medical "The Lancet": Fluorul a fost clasificat oficial ca neurotoxină
Donald Trump este împotriva Noii Ordini Mondiale sau este doar o unealtă a Iluminaților ?
Problema intervenţiei extraterestre în contextul actual al omenirii
Corectitudinea Politică a marxiștilor: Astăzi, în Europa, este interzis să spui Adevărul!
Judicial Watch: SUA subvenționează agenda radicală de stânga a lui Soros din toată lumea. „Statul profund” rămâne pe aceeași lungime de undă cu fundațiile lui Soros în misiunea reprezentanților Departamentului de Stat din țări ca România și Albania
Marea escrocherie mondială – industria apei îmbuteliate
Prim-vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, amenință România!
Iată cum i-a păcălit Președintele Consiliului European, globalistul Donald Tusk, pe unii români cu discursul său "pro românesc" amestecat cu neomarxism/globalism!
Președintele Kennedy: "Noi ca popor suntem împotriva societăților secrete, a jurămintelor secrete și a procedurilor secrete."
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Despre Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR): Conspirații, Mistere, Paranormal, Extratereștri, Istoria Omenirii, Energie Liberă, Spiritualitate și Știință. Contact: office@dir.org.ro