Agenţi ai CIA „au uitat” explozivi într-un autobuz şcolar care a transportat ulterior elevi

Distribuie!

CIA a recunoscut, într-un comunicat de presă, că agenţi ai săi au uitat „din neatenţie” într-un autobuz şcolar o încărcătură explozibilă care fusese plasată în vehicul în timpul unui exerciţiu de antrenament, transmite AFP vineri, precizând că incredibila neglijenţă face obiectul unei anchete.

Explozivii fuseseră aşezaţi în compartimentul motor al maşinii şi au rămas acolo luni şi marţi, când autobuzul a transportat elevi la şcoală. Aceştia nu au fost puşi în pericol fiindcă substanţele erau „deosebit de stabile”, a asigurat poliţia. „Săptămâna trecută, o brigadă K-9 a CIA (brigadă specializată în depistarea explozivilor cu ajutorul câinilor) a efectuat un antrenament de rutină cu poliţişti din comitatul Loudoun, Virginia. În cadrul acestui exerciţiu, explozivi folosiţi la antrenament au fost lăsaţi din greşeală de brigada K-9 într-unul din autobuzele utilizate”, a admis CIA, joi seară.


Agenţia a adăugat că va efectua „o anchetă serioasă şi independentă” în privinţa acestui program de instrucţie şi a precizat că a luat „măsuri imediate pentru întărirea procedurilor de control şi de inventariere” a materialelor cu ocazia acestor sesiuni de antrenament. Programul de instrucţie al brigadei K-9 al CIA în comitatul Loudoun a fost suspendat. Explozivii au fost descoperiţi miercuri sub capota autobuzului în timpul unui control mecanic de rutină. Părinţii ai căror copii au fost transportaţi cu maşina cu explozivi au fost anunţaţi individual asupra incidentului, anunţă Agerpres.

SURSE


  1. http://www.stiripesurse.ro/agenti-ai-cia-au-uitat-explozivi-intr-un-autobuz-scolar-care-a-transportat-ulterior-elevi_988928.html

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație neguvernamentală de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013.

You may also like...