Agenții Mossad pretindeau că sunt spioni CIA pentru a recruta militanți extremiști Jundallah

by “Agentii Mossad pretindeau ca sunt spioni CIA pentru a recruta militanti extremisti Jundallah Agentii Mossad au recrutat militanti Jundallah, o organizatie sunita pakistaneza care comite atentate in Iran, dandu-se drept spioni americani de la CIA, relateaza revista Foreign Policy, in editia de vineri, preluata de AFP. Aceasta operatiune, denumita […]
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

“Agentii Mossad pretindeau ca sunt spioni CIA pentru a recruta militanti extremisti Jundallah

Agentii Mossad au recrutat militanti Jundallah, o organizatie sunita pakistaneza care comite atentate in Iran, dandu-se drept spioni americani de la CIA, relateaza revista Foreign Policy, in editia de vineri, preluata de AFP.


Aceasta operatiune, denumita “Pavilionul fals” a fost descoperita de Washington in 2007-2008 si l-a iritat la culme pe presedintele George W. Bush.

CIA, agentia americana de informatii externe, a descoperit la acel moment ca agenti ai Mossadului, serviciul israelian omolog, au efectuat activitati de recrutare ai membrilor Jundallah, in special in Londra, pretinzand ca sunt angajati ai CIA.


Agentia americana de informatii a refuzat sa comenteze aceste informatii.

Jundallah (“Armata lui Dumnezeu”) este o organizatie sunita extremista anti-siita care activeaza in principal in provincia pakistaneza Balucistan (sud-vest), fiiind acuzata de Teheran de numeroase atentate efectuate pe teritoriul iranian.

Activitatile Mossadului riscau sa compromita fragilele relatii dintre Statele Unite si Pakistan – oficial, un aliat in lupta impotriva al-Qaeda – si care era presat de Iran sa actioneze impotriva Jundallah.

“A fost prostesc si periculos. Israelul ar fi trebuit sa lucreze alaturi de noi, nu impotriva noastra. Daca voiau sa fie varsat sange, mai bine al lor decat al nostru”, a afirmat un agent secret american, citat de Foreign Policy.

“Nu se pune problema ca SUA nu a cooperat cu serviciile israeliene in colectarea informatiilor despre iranieni, dar a fost cu totul altceva. Indiferent de ce gandesc unii, nu suntem implicati in afaceri de asasinare a oficialilor iranieni sau de ucidere a civililor iranieni”, a a spus ofiterul citat.

Niciun elemente nu a permis crearea unei legaturi intre campania de asasinate a oamenilor de stiinta iranieni implicati in programul nuclear si gruparea Jundallah.

Aceste crime, ultima fiind cea a lui Mostafa Ahmadi Roshan, ucis miercuri dupa explozia unei bombe amplasate pe masina sa, nu au fost revendicate.

Liderul suprem iranian, ayatollahul Ali Khamenei, a acuzat joi CIA si serviciile externe israeliene ca se afla in spatele acestui asasinat.

Seful Pentagonului, Leon Panetta, a negat in aceeasi zi orice implicare a americanilor, adaugand insa ca are “o mica idee” asupra identitatii autorilor.”[1]

SURSE

  1. https://www.hotnews.ro/stiri-international-11217823-agentii-mossad-pretindeau-sunt-spioni-cia-pentru-recruta-militanti-extremisti-jundallah.htm
  2. Foto: Internet

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Citiți și...

Fost ofițer CIA: Donald Trump, într-o bătălie fără precedent cu statul profund
Iată cum i-a păcălit Președintele Consiliului European, globalistul Donald Tusk, pe unii români cu discursul său "pro românesc" amestecat cu neomarxism/globalism!
Celebrul Antonio Di Pietro, artizanul Mani Pulite, își cere iertare: "Mi-am bazat politica terorii pe cătușe, pe conceptul că toți ”ceilalți” erau niște infractori"
Regulile dezinformării: 25 de metode folosite de către mass media pentru a dezinforma
Lojile masonice din Anglia implicate in crima organizata si coruptia uriasa din cadrul politiei si justitiei! Chiar si presa oficiala confirma aceste lucruri intr-un scandal fara precedent in Marea Britanie! Printul Edward, Mare Maestrul al Marii Loji Unite din Anglia refuza sa comenteze!
Doua lesbiene au organizat parada homosexuala a copiilor in Norvegia ! Daca nu spunem acum STOP, lucrurile vor scapa de sub control ! Marsavul plan al Iluminatilor de a distruge familiile !
Medici asasinați pentru că au găsit dovezi despre contaminarea voită a vaccinurilor cu substanțe cancerigene
Barack Obama numit "fiu de curvă" de preşedintele Filipinelor
Globaliștii UE sunt deranjați de faptul că naționalistul Viktor Orban a câștigat alegerile în Ungaria
Olanda a devenit stat polițienesc: site-urile de socializare sunt monitorizate de către autorități
„Timpul reconcilierii s-a terminat, a venit vremea justiției”. Africa de Sud a votat pentru a confiscarea terenurilor agricole deținute de albi, fără nicio compensație
Guvernul polonez încearcă să înlăture o fundație Soros de la fondurile norvegiene
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Despre Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR): Conspirații, Mistere, Paranormal, Extratereștri, Istoria Omenirii, Energie Liberă, Spiritualitate și Știință. Contact: office@dir.org.ro