Agenții Mossad pretindeau că sunt spioni CIA pentru a recruta militanți extremiști Jundallah

by “Agentii Mossad pretindeau ca sunt spioni CIA pentru a recruta militanti extremisti Jundallah Agentii Mossad au recrutat militanti Jundallah, o organizatie sunita pakistaneza care comite atentate in Iran, dandu-se drept spioni americani de la CIA, relateaza revista Foreign Policy, in editia de vineri, preluata de AFP. Aceasta operatiune, denumita […]
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

“Agentii Mossad pretindeau ca sunt spioni CIA pentru a recruta militanti extremisti Jundallah

Agentii Mossad au recrutat militanti Jundallah, o organizatie sunita pakistaneza care comite atentate in Iran, dandu-se drept spioni americani de la CIA, relateaza revista Foreign Policy, in editia de vineri, preluata de AFP.


Aceasta operatiune, denumita “Pavilionul fals” a fost descoperita de Washington in 2007-2008 si l-a iritat la culme pe presedintele George W. Bush.

CIA, agentia americana de informatii externe, a descoperit la acel moment ca agenti ai Mossadului, serviciul israelian omolog, au efectuat activitati de recrutare ai membrilor Jundallah, in special in Londra, pretinzand ca sunt angajati ai CIA.


Agentia americana de informatii a refuzat sa comenteze aceste informatii.

Jundallah (“Armata lui Dumnezeu”) este o organizatie sunita extremista anti-siita care activeaza in principal in provincia pakistaneza Balucistan (sud-vest), fiiind acuzata de Teheran de numeroase atentate efectuate pe teritoriul iranian.

Activitatile Mossadului riscau sa compromita fragilele relatii dintre Statele Unite si Pakistan – oficial, un aliat in lupta impotriva al-Qaeda – si care era presat de Iran sa actioneze impotriva Jundallah.

“A fost prostesc si periculos. Israelul ar fi trebuit sa lucreze alaturi de noi, nu impotriva noastra. Daca voiau sa fie varsat sange, mai bine al lor decat al nostru”, a afirmat un agent secret american, citat de Foreign Policy.

“Nu se pune problema ca SUA nu a cooperat cu serviciile israeliene in colectarea informatiilor despre iranieni, dar a fost cu totul altceva. Indiferent de ce gandesc unii, nu suntem implicati in afaceri de asasinare a oficialilor iranieni sau de ucidere a civililor iranieni”, a a spus ofiterul citat.

Niciun elemente nu a permis crearea unei legaturi intre campania de asasinate a oamenilor de stiinta iranieni implicati in programul nuclear si gruparea Jundallah.

Aceste crime, ultima fiind cea a lui Mostafa Ahmadi Roshan, ucis miercuri dupa explozia unei bombe amplasate pe masina sa, nu au fost revendicate.

Liderul suprem iranian, ayatollahul Ali Khamenei, a acuzat joi CIA si serviciile externe israeliene ca se afla in spatele acestui asasinat.

Seful Pentagonului, Leon Panetta, a negat in aceeasi zi orice implicare a americanilor, adaugand insa ca are “o mica idee” asupra identitatii autorilor.”[1]

SURSE

  1. https://www.hotnews.ro/stiri-international-11217823-agentii-mossad-pretindeau-sunt-spioni-cia-pentru-recruta-militanti-extremisti-jundallah.htm
  2. Foto: Internet

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Citiți și...

Două treimi dintre americani sunt convinși că CIA l-a asasinat pe fostul Președinte al SUA, John Kennedy
Cavalerii de Malta - o organizaţie ocultă suprastatală și legătura cu Cavalerii Templieri
Surogația – exploatare a femeilor și trafic cu ființe umane. Cuplurile de același sex, principalii beneficiari ai tranzacțiilor cu copii. Unde sunt Drepturile Copiilor?
Iată de ce globaliștii vor să-l înlăture pe Președintele Siriei, Bashar al-Assad: În Siria nu există nici o bancă centrală Rothschild, Siria nu are datorii la FMI și Banca Mondială, a interzis Organismele Modificate Genetic și are multe resurse! Președintele Siriei, Bashar al-Assad, se opune Noii Ordini Mondiale!
Peste 31.000 de oameni de știință spun că încălzirea globală este o minciună
Ministerul Educaţiei din SUA favorizează minoritățile sexuale interzicând profesorilor să mai numească elevii din licee "băieți și fete"
Barnevernet - un gulag norvegian al copiilor
Războiul psihotronic, armele electromagnetice și controlul minții: Sistemul nostru imunitar este sub asalt
Parlamentul European clasifică legile împotriva avortului drept „violență împotriva femeilor și fetelor”. Neomarxiștii conduc Parlamentul European
Operațiune "Steag Fals" - atacul de la Berlin - atacatorul și-a "uitat" documentul de identitate în camionul folosit
Israelul propune o lege care criminalizează filmarea soldaţilor care comit încălcări ale drepturilor omului! Israelul se prezintă ca fiind "singura democrație din Orientul Mijlociu"!
Tehnologii folosite pentru controlul mental
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Despre Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR): Conspirații, Mistere, Paranormal, Extratereștri, Istoria Omenirii, Energie Liberă, Spiritualitate și Știință. Contact: office@dir.org.ro