Agentul american, care l-a anchetat pe Saddam Hussein, recunoaște: “Dacă rămânea la putere, azi nu vorbeam de ISIS”

Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

“Un fost analist CIA, a cărui carte face senzație în aceste zile în America, susține că, dacă fostul președinte irakian Saddam Hussein ar fi rămas  la putere, astăzi nu mai vorbeam de ISIS. John Nixon dezvăluie o conversație, pe care o numește “profetică”, cu Saddam.

“Veți eșua. Veți descoperi că nu e așa de ușor să guvernezi o țară ca Irakul. Veți duce Irakul la pieire pentru că nu cunoașteți nici limba, nici istoria, nici mentalitatea arabă”, i-a spus Saddam într-unul din interogatoriile la care a fost supus și la care a luat parte John Nixon, scrie Time.com
Americanul susține în cartea sa  „Debriefingul unui Președinte: Interogatoriul lui Saddam Hussein”, că ISIS a apărut tocmai datorită debarcării de la putere a fostului lider de la Bagdad.
Nixon, actualmente în rezervă, spune Saddam era conștient de riscurile potențiale reprezentate de mișcările jihadiste înfloritoare și a fost dornic de a suprima orice astfel de încercări: „Saddam a simțit că grupurile extremiste islamiste din Irak reprezintă cea mai mare amenințare la adresa regimului său și a aparatului său de securitate și a lucrat asiduu să elimine astfel de amenințări.”
Fostul analist CIA spune, de asemenea, că are  “respect pentru modul în care el [Saddam] a fost capabil să mențină națiunea irakiană ca un întreg.” Fostul agent CIA spune însă că Saddam nu a fost nevinovat  din moment ce măsurile folosite au inclus” crimă, șantaj, închisoarea. „Cu toate acestea, după haosul intern și violența între musulmanii șiiți și suniți care a erupt în urma  invaziei din 2003 condusă de SUA s-ar putea lua în considerare că Saddam nu era cea mai rea opțiune, potrivit lui Nixon.
Un raport publicat recent  realizat de parlamentari britanici privind implicarea țării în Irak în războiul din 2003 sprijină ipoteza lui Nixon despre ISIS.
Irakul inainte si dupa democratia SUA
Documentele arată că, până în 2006 – în trei ani în ocupație – șefii serviciilor secrete britanice au fost tot mai preocupați de creșterea rezistenței jihadiste sunnite Acei radicali și părți ale armatei irakiene dizolvate s-au alăturat ulterior grupurilor jihadiste radicale, inclusiv ISIS, se preciza în raport.”[1]

SURSE


  1. http://www.activenews.ro/externe/Agentul-american-care-l-a-anchetat-pe-Saddam-recunoaste-Daca-ramanea-la-putere-azi-nu-vorbeam-de-ISIS.-Profetia-fostului-lider-irakian-devine-realitate-139263
  2. Foto: Internet

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație privată de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013. Departamentul de Informații România (DIR) deține o arhivă uriașă.

You may also like...

Citește mai multe:
Călăuzele spirituale – Entităţile superioare care ne protejează

Roger Stone, consilierul lui Donald Trump despre români: Serviciile secrete au scăpat de sub control/ Despre Soroș: Vrea totalitarism global, vrea să dea jos Guvernul și să vă aducă un sistem mult mai rău decât pe vremea lui Ceaușescu

Comisia Europeană vrea cenzură pe online! Uniunea Europeană vrea “Corectitudine Politică” și bolșevism!
Președintele SUA, Donald Trump, s-a predat globaliștilor și susține Noua Ordine Mondială

Programe cu care ne-am obişnuit să decodificăm realitatea

Închide