Agentul Orange a fost cel mai utilizat produs chimic în timpul războiului din Vietnam, iar pe lângă efectele dăunătoare asupra mediului, substanța a provocat probleme majore de sănătate pentru multe persoane expuse și continuă să o facă și în zilele noastre

Distribuie!

„În timpul războiului din Vietnam, mai exact între anii 1961 și 1971, armata americană a pulverizat o gamă largă de erbicide pe mai mult de 4,5 milioane de acri din Vietnam, pentru a distruge culturile agricole și pădurile folosite de trupele nord-vietnameze drept ascunzători. În total, forțele americane au folosit mai mult de 20 de milioane de galoane de erbicide în Vietnam, Laos și Cambodgia în timpul acestor ani, afectând atât culturile cât și sursele de apă utilizate de populația nativă non-combatantă.

Agentul Orange a fost cel mai utilizat produs chimic în timpul războiului, iar pe lângă efectele dăunătoare asupra mediului, substanța a provocat probleme majore de sănătate pentru multe persoane expuse și continuă să o facă și în zilele noastre. Guvernul din Vietnam susține că până la 3 milioane de persoane au suferit boli din cauza agentului Orange. Crucea Roșie din Vietnam estimează că până la 1 milion de persoane, din 1970 și până astăzi, au suferit ori s-au născut cu dizabilități sau au probleme de sănătate ca urmare a contaminării solului și a aerului cu agentul Orange.


Deși chiar și cercetările americane au arătat faptul că agentul Orange este capabil să producă mutații genetice, ducând la diferite boli și dizabilități în rândul descendenților victimelor expuse, Guvernul Statelor Unite a contestat aceste cifre prezentate de Crucea Roșie vietnameză. Americanii au observat o creștere semnificativă a cazurilor de leucemie și diverse alte tipuri de cancer la veteranii americani expuși la această substanță în timpul războiului din Vietnam, însă nu se arată foarte convinși de dezastrul pe care l-au generat. Și până la urmă, de ce ar recunoaște? Ca să plătească daune pentru crime împotriva umanității?

Conform cercetărilor, pe lângă ingredientele active ale agentului Orange, care au făcut ca plantele să-și piardă frunzele, agentul chimic conținea cantități semnificative de tetraclorodibenzo-p-dioxină, numită adesea TCDD, un tip de dioxină extrem de periculos. Aceasta este un compus chimic foarte persistent care, odată eliberat, este prezent pentru mulți ani în mediul înconjurător, în special în sol, la nivelul lacurilor dar și în animale. TCDD se acumulează în țesutul gras al peștilor, păsărilor și al altor animale. Astăzi, expunerea umană la acest compus se face în primul rând prin consumul de carne, produsele lactate, ouă, crustacee și pești contaminate.


Studiile efectuate pe animale de laborator au dovedit că dioxina este foarte toxică chiar și în doze foarte mici. Este universal cunoscut faptul că aceasta este un agent cancerigen. Expunerea pe termen scurt la dioxină poate cauza înnegrirea pielii sau probleme hepatice. În plus, dioxina poate provoca diabet de tip 2, disfuncții ale sistemului imunitar, tulburări nervoase, disfuncții musculare, tulburări hormonale și boli cardiace. Dezvoltarea foetușilor este deosebit de sensibilă la dioxină, care afectează, de asemenea, dezvoltarea creierului și a sistemului nervos la foetus.”[1]

SURSE

  1. http://www.cunoastelumea.ro/cu-ce-substanta-chimica-au-imbolnavit-americanii-peste-un-milion-de-vietnamezi-in-timpul-razboiului-din-vietnam
  2. Foto: cunoastelumea.ro

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Polonia către Comisia Europeană: "Nu vom ceda niciodată la un ultimatum"
În 1963, preşedintele SUA, John Fitzgerald Kennedy, a emis un ordin executiv (ordinul cu nr. 11110) prin care a autorizat Trezoreria SUA să tipărească dolari. El urmărea în felul acesta să stopeze frauda prin care Federal Reserve extorca poporul american prin bani falși pentru care lua și dobândă
Iluminații se folosesc de principiul hegelian problemă-reacție-soluție pentru a manipula oamenii
Marea Britanie se îndreaptă precum un somnambul către o societate supravegheată
Sfârșitul libertății, dispariţia banilor lichizi, RFID, Bilderberg și Noua Ordine Mondială
O companie aeriană australiană interzice folosirea termenilor „mama”, „tata”, „soțul”,„soția” pentru a nu ofensa comunitatea LGBT
George Soros susține că Donald Trump „va eșua“ ca președinte al SUA și că Brexitul „va dura trei zile“
Oficialii rusi, ceceni, sirieni si iranieni sustin ca ISIS au fost creati de CIA, MI6 si MOSSAD ! Acestia spun adevarul asa cum este !
Rețelele Sigint și Domint - rețelele informaționale ale NSA pentru spionajul și controlul oamenilor
Palestinienii cer Curţii Penale Internaţionale să ancheteze Israelul
Grecii refuza sa-si mai plateasca impozitele acuzand statul ca le fura toti banii ! Distrugerea Greciei s-a realizat de catre asasinii economici FMI, Banca Mondiala si Comisia Europeana !
Albinele pot să ne învețe adevărata democrație, care există deja în stup

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație neguvernamentală de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013.

You may also like...