Ahmed Jaber: “Primavara Arabă a fost, de fapt, Primăvara Occidentală”

by “Jurnalistul si totodata expert in lumea araba Ahmed Jaber considera ca fenomenul cunoscut sub titulatura de “Primavara araba” este, de fapt, o primavara occidentala, care are scopul final de a justifica existenta unui stat religios, evreu, Israelul. Acesta considera ca, printre altele, revolutiile din Tunisia, Egipt sau Siria au […]
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

“Jurnalistul si totodata expert in lumea araba Ahmed Jaber considera ca fenomenul cunoscut sub titulatura de “Primavara araba” este, de fapt, o primavara occidentala, care are scopul final de a justifica existenta unui stat religios, evreu, Israelul.

Acesta considera ca, printre altele, revolutiile din Tunisia, Egipt sau Siria au avut cauze occidentale, scopul fiind justificarea existentei Israelului sub forma de stat evreu, desi legile internationale nu accepta organizarea unui stat sub forma religioasa.

“Primavara araba nu este o primavara araba, este o primavara straina, occidentala. Ea cauta la final crearea, divizarea Orientului Mijlociu intre state etnice si religioase pentru a justifica existenta unui stat evreu. Un stat evreu nu poate fi acceptat de Palestina sau de arabi, nici e legea internationala, care nu accepta existenta unui stat religios”, a spus Ahmed Jaber, pentru Ziare.com.


Expertul explica faptul ca in Palestina, nu poate fi vorba de o asa-zisa “Primavara Araba”, pentru ca protestele din Cisiordania nu sunt indreptate impotriva Guvernului palestinian, ci impotriva ocupatiei israeliene si a nerespectarii legaturilor economice.

In viziunea lui Ahmed Jaber, principala tinta a poporului palestinian este nu Israelul, ci ocupatia israeliana din Palestina.


“Diferenta este intre Primavara araba care este in tarila arabe unde sunt dictaturi, lideri care nu sunt alesi de popoarele arabe si Palestina, care este sub ocupatie de 64 de ani. Tinta palestinienilor este debarcarea ocupatiei in primul rand. Ce se intampla acum in Palestina este legat de nerespectarea ocupatiei israeliene, acordul semnat intre Autoritatea Palestiniana si Israel pentru a respecta legaturile economice intre Autoritatea Autonoma Palestiniana si Guvernul israelian”, este de parere Ahmed Jaber.

Jurnalistul mai arata ca palestinienii vor un trai mai bun si protesteaza, de asemenea, si impotriva coruptiei, prezenta in tara lor, insa doresc mai mult decat orice finalul ocupatiei, in ideea libertatii sociale, economice si politice.

Ahmed Jaber a oferit, in acest sens, si exemplul unei calatorii in Palestina, trebuind pentru acest lucru aterizarea pe aeroportul din Tel-Aviv sau trecerea printr-un filtru israelian.

“Oamenii cer imbunatatirea situatiei economice si situatia de trai in general. Exista coruptie in Palestina, de 64 de ani palestinienii lupta. Palestinienii au tinta de a scapa de sub ocupatia israeliana pentru a avea libertate sociala, economica si politica.

Cine vrea sa mearga in Palestina nu poate merge direct, ci aterizeaza pe aeroportul din Tel-Aviv, sau trece printr-un filtru israelian. Ce pot cere palestinienii este rezolvarea coruptiei, este dreptul lor, dar tinta lor este ocupatia israeliana”, a mai spus Ahmed Jaber.

Vorbind despre dorinta presedintelui Mahmoud Abbas, de a face o noua cerere la ONU pentru recunoasterea statului palestinian, expertul a aratat ca liderii palestinieni sunt pedepsiti pentru acest fapt.

Pericolul, in opinia jurnalistului, este ca odata ce Palestina este recunoscuta ca si stat, atunci se poate cere condamnarea crimelor israeliene, printre care ocuparea unui stat palestinian, si nu a unei autoritati palestiniene.

“Liderii palestinieni sunt pedepsiti acum pentru ca sunt hotarati sa faca demers la ONU pentru recunoasterea statului palestinian, atunci palestinienii ar avea dreptul de a cere condamnarea crimelor israeliene, ca ei au ocupat un stat palestinian, nu o organizatie palestiniana”, a incheiat Ahmed Jaber.

O serie de proteste au izbucnit in Cisiordania, sute de persoane iesind in strada si reclamand nivelul scazut de trai si scumpirile din ultima vreme.

Presedintele Mahmoud Abbas a adresat un mesaj palestinienilor, spunand ca intelege nemultumirile acestora, insa a adaugat ca guvernul nu poate plati salariile integral in aceasta luna, arata Al Jazeera.

“Nu vom putea plati salariile integral luna aceasta din cauza ca nu avem fonduri suficiente, pentru ca sunt anumite guverne care nu vor sa plateasca, pentru ca unii oameni vor sa ne vada in genunchi, dar nu o vom face”, a spus Abbas.

Acesta a afirmat ca va face o noua cerere la ONU, pentru recunoasterea statului palestinian, dupa ce o solicitare similara a fost respinsa in 2011.

“Cand vom merge la Natiunile Unite vom face o propunere in privinta careia se va organiza un vot asupra acceptarii Palestinei ca stat non-membru al Natiunilor Unite”, a incheiat Mahmoud Abbas.”[1]

SURSE

  1. http://www.ziare.com/international/palestina/ahmed-jaber-primavara-araba-a-fost-de-fapt-primavara-occidentala-1189491
  2. Foto: digi24.ro

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Citiți și...

Când lupii tac, se aud doar oile
Președintele Cehiei cere referendum privind ieșirea din UE și NATO
Catastrofa Misiunii Apollo 1: Realitatea unei conspiraţii care a condus la sacrificarea astronauţilor echipajului
Faza finală a războiului financiar global: Situaţia globală financiar-bancară şi bursieră – între bula bursieră şi banii virtuali
Julian Assange: "Agențiile de informații l-au forțat pe Trump să-și schimbe strategia față de Rusia". Care au fost factorii-cheie ai acestei schimbări
Cum distrug progresiștii Occidentul prin "Cultura Victimizării"? Minoritățile sunt învățate că nu pot fi trase la răspundere pentru nimic
Operaţiunea Paperclip a dus în SUA 1600 de oameni de ştiinţă nazişti
Liderul suprem al Iranului, Ayatollah Ali Khamenei, despre Marea Britanie: "Cu neruşinare, britanicii au numit recent Iranul o ameninţare pentru regiune, dar toată lumea ştie că britanicii sunt cei care au fost întotdeauna sursa ameninţărilor, corupţiei şi mizeriei"
Spionul sârb. Șeful serviciilor de informații de la Belgrad a reacționat după anunțul SRI și a vorbit de „servicii secrete din regiune care acționează împotriva Serbiei”. România - Serbia, un război „proxy” între SUA și Rusia, via Ucraina?
Ecumenismul sau globalizarea în plan religios: pasul decisiv către religia masonică planetară
Două presupuse baze din Antarctica descoperite de Google Earth
Norvegia primul stat ateu neo-marxist. Molohul care confiscă copiii creștinilor
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Despre Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR): Conspirații, Mistere, Paranormal, Extratereștri, Istoria Omenirii, Energie Liberă, Spiritualitate și Știință. Contact: office@dir.org.ro