Akra, oraşul antic înghiţit de Marea Neagră

Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

“O echipă de scafandri ucraineni a explorat ruinele oraşului antic Akra, scufundat în apele Mării Negre, în zona de coastă a Crimeei. Oraşul Akra a fost observat în detaliu pentru prima dată în anii ’80, dar cercetătorii au făcut recent mai multe descoperiri noi, potrivit realitatea.net. Printre acestea se numără şi o serie de epave. Vasele descoperite pe fundul mării datează atât din Antichitate, cât şi din Evul Mediu.

Majoritatea transportau bunuri de larg consum dinspre Strâmtoarea Bosfor către către Akra. Arheologii ucraineni au scos la suprafaţă sute de artefacte, printre care vase de ceramică şi fragmente din fundaţia clădirilor oraşului. Supranumit Atlantisul din Crimeea, Akra s-a scufundat în ocean atunci când malul pe care se afla oraşul s-a surpat şi a dus la prăbuşirea acestuia în ocean.”[1]


SURSE

  1. https://adevarul.ro/life-style/stil-de-viata/akra-orasul-antic-inghitit-marea-neagra-1_50aee9047c42d5a663a19cab/index.html
  2. Foto: Internet

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație privată de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013. Departamentul de Informații România (DIR) deține o arhivă uriașă.

You may also like...