Al treilea ochi și inteligența strămoșilor

Distribuie!

„Unele legende sustin ca stramosii nostri indepartati aveau un al treilea ochi, localizat ba pe frunte, ba in ceafa. Acest al treilea ochi le permitea sa vada la distante extrem de mari si sa „citeasca” ganduri straine.

Desi, la prima vedere, legenda atinge ridicolul, este totusi sigur ca dispunem de dovezi indirecte, capabile sa sugereze ca al treilea ochi ar fi putut exista, relateaza Maxisciences.


Rol multiplu

Cea mai interesanta este aceea ca multe vertebrate au un orificiu in craniu, chiar in zona glandei pineale, un fel de formatiune atrofiata, capabila sa aminteasca de o fosta orbita.


Studii efectuale asupra unor specii de soparle au reconfirmat si acolo acest amanunt, cu precizarea ca, in cazul soparlei tuattara, orbita este destul de dezvoltata la nastere, dar se atrofiaza pana la disparitie in timpul vietii.
Nu-i exclus nici ca dinozaurii sa fi avut cel de al treilea ochi. Urmele lui s-au gasit pe scheletul acestor animale preistorice, dar si pe fosilele unor reptile, pasari si mamifere primitive.

Cercetarile facute recent pe soparle demonstreaza ca, daca a existat acest al treilea ochi, el indeplinea functii multe si complicate.

El permitea sesizarea prezentei unor animale de prada in apropiere, era senzor de temperatura, dar si senzor privid alternanta anotimpurilor, element esential pentru programarea instinctului de imperechere.

Acest al treilea ochi putea fi si locul de stocare a informatiilor, un adevarat depozit al memoriei si precursor al inteligentei.

Daca aici se stocau datele, trebuie admis ca aici puteau sa fie si accesoriile inteligentei primitive, unde datele stocate ajungeau, cu timpul, sa fie prelucrate.
Al treilea ochi si inteligenta stramosilor

Poate ca aici stateau ascunse enigmele ramase fara explicatie privind performantele atinse de stramosi, in copilaria istoriei.

Cercetarile facute in 1980 de Steve Nicols au lansat atunci ideea „ochiului fantoma”, prin analogie cu „membrul fantoma”, un fenomen cunoscut in medicina, legat de faptul ca persoanele avand un membru amputat simt unori o mancarime, o durere sau o arsura in zona care nu mai exista.

„Ochiul fantoma” este fenomenul identiificat de Nicols la unii nevazatori, capabili nu numai sa se orienteze fara sa vada, dar sa si descrie detaliile obiectelor din jur, pe care nu le pot vedea.

Acest „ochi” care nu mai exista ar putea produce efecte in cazul paranormalilor, a supradotatilor sau – de ce nu? – chiar a geniilor.”[1]

SURSE

  1. https://ziare.com/magazin/inedit/o-ipoteza-halucinanta-stramosii-nostri-aveau-trei-ochi-1115050
  2. Foto: Internet

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație neguvernamentală de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013.

You may also like...