Alchimia și Elixirul Suprem (Piatra Filosofală)

Distribuie!

„Alchimia este probabil cea mai „păzită” artă care există la ora actuală, deoarece se consideră că cel care stăpâneşte secretul ei suprem, cel al obţinerii Pietrei Filosofale, iar apoi chiar obţine acest produs nepreţuit, este într-un anumit sens ca un „zeu” printre oameni.

Spaţiul şi timpul nu îl mai influenţează decât, poate, într-o foarte mică măsură. El devine atunci un adept, un adevărat înţelept, având acces la o mare parte din secretele Creaţiei, deoarece Piatra Filosofală reprezintă chintesenţa a tot ceea ce există în manifestare.


– Toate elixirele se reduc, în final, la elixirul de viaţă lungă, care este un panaceu, dar nu numai, a răspuns Elinor. Unii îl numesc „aurul medicinal”, alţii „aurul potabil”. Îl poţi extrage din orice plantă, cu precădere din unele, bineînţeles, dar şi din metale sau dintr-o materie animală. El preexistă în toate materiile şi substanţele, dar pentru a-l obţine trebuie să separi toate impurităţile, atât din Sare, cât şi din cele patru Elemente care constituie materia aleasă pentru Operă. Obţii astfel cea de-a cincea esenţă sau Spiritul Vieţii.

Când acest spirit sau elixir este luat de cineva într-o doză potrivită, el acţionează cu putere în organism datorită puterii focului, pe care o deţine. Este o energie subtilă extrem de pură, asociată cu focul, dar evident că aici nu este vorba despre focul obişnuit sau de flăcările lui. Este o energie subtilă „inteligentă”, extrem de rafinată şi penetrantă.”


„- Nu toate substanţele alchimice vindecătoare sunt denumite elixire, a precizat Elinor. Chiar dacă ele au efecte benefice asupra organismului, puterea lor diferă după gradul de evoluţie la care au ajuns prin sublimarea lor în procesul alchimic. Extractele au o acţiune mai redusă asupra organismului; ele sunt cele mai obişnuite produse, pentru că se obţin relativ uşor, însă chiar şi aici trebuie multă atenţie, altfel produsul final va fi lipsit de principiile lui active. Tincturile au o acţiune mai puternică, dacă sunt atent obţinute, esenţele sunt şi mai rafinate, iar elixirele sunt cu adevărat miraculoase. Acestea nu au egal, pentru că reprezintă o „energie materializată”, care este însă extrem de pură. La vârf este elixirul suprem. Piatra Filosofală.”

„- Ce parte din elixirul alchimic vindecă efectiv? a întrebat el.
– Doar Spiritul materiei respective, adică Mercurul ei ca principiu subtil, poate să vindece boala. Ca să ajungi să pui în evidenţă puterea Spiritului unei plante sau a unui metal, trebuie să-l „prinzi” în mod corect şi lipsit de impurităţi. Aşa cum sunt metalele comune, ele nu pot fi de niciun folos, dacă înainte nu au fost purificate şi rafinate prin „atomizare”, iar la asta ajungi prin fermentaţia substanţei. În acest fel, „deschizi” materia, aşa cum v-am spus. Mai apoi ai nevoie de aşa-numiţii „dizolvanţi” sau
menstrele alchimice, care sunt fundamentale. Ele extrag principiile, care mai apoi sunt reunificate într-un „corp” nou al substanţei, purificat şi alchimizat.

Alchimia, în sensul ei profund, nu este un „hobby”. Trebuie ca în fiinţa ta să existe ceva, o năzuinţă puternică, un impuls care să te facă să cauţi ceva mai mult decât eşti în această lume. Ştiinţa ei e în acelaşi timp foarte subtilă, dar şi foarte palpabilă. Subtilă – pentru că poţi să ajungi la stări ale materiei care nu sunt cunoscute şi să manipulezi chiar realitatea
cuantică.

Palpabilă, concretă – pentru că tot ea îţi poate conferi o condiţie perfectă a fiinţei tale fizice şi subtile. Într-un anumit sens, devii nemuritor. Înţelegi acum de ce există această ocultare extremă a metodelor şi operaţiunilor alchimice? Imaginează-ţi ce ar putea face cu aceste secrete o persoană care nu are un cod moral şi etic impecabil, ci dimpotrivă, care are interese egoiste sau, mai rău, care este orientată malefic.

Timp de secole şi chiar milenii, oameni cu o astfel de natură au încercat prin toate mijloacele să afle sau să pună în aplicare secretele alchimice şi să ajungă la imensele puteri pe care adeptul alchimist autentic şi dăruit le dobândeşte odată cu obţinerea Pietrei Filosofale.

Ei nu au înţeles, însă, că este practic imposibil să ajungi la un astfel de stadiu fără transformarea simultană a propriei tale fiinţe. Este o transformare profundă a conştiinţei, care înseamnă accesul la cunoaşterea spirituală supremă. Vibraţia generală a fiinţei tale vine în acord cu întregul Univers şi, pentru că ai înţeles deja esenţa existenţei lui, tu ai puteri asupra tuturor elementelor.

Dar asta nu se va întâmpla după mintea şi dorinţele impure, egoiste ale unui om obişnuit, ci după conştiinţa adeptului purificat în focul acelei cunoaşteri supreme despre care îţi spuneam. Atunci nu vrei să acţionezi altfel, decât în spiritul armoniei universale; pentru tine, ea are sens şi înţeles, dar pentru cel care nu este pregătit este plină de mister şi invizibilă.”

Sursa: Radu Cinamar – Cristalul eteric – al treilea tunel, editura Daksha.

Foto: Internet

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Nikola Tesla: Secretul energiei gratuite
„Svalbard Global Seed Vault” este situat pe izolata insulă arctică Spitsbergen din Norvegia. Spaţiul de 11.000 de metri pătraţi adăposteşte peste 1 milion de mostre de seminţe originare din locuri din întreaga lume
Societatea occidentală de astăzi şi-a concentrat atenţia pe dezvoltarea fizică şi mentală, obţinând performanţe tehnico-ştiinţifice incredibile, dar suferă din punct de vedere emoţional şi spiritual
Astrologia este reală: ADN-ul este influențat de mișcările planetelor
Conştiinţa de grup care acționează la unison, foarte mare și puternică, ar putea avea un control benefic asupra energiilor planetei Pământ
Din punct de vedere ezoteric, ceea ce mulţi oameni numesc coincidenţă sau sincronicitate de evenimente revelează, de fapt, în cel mai înalt grad prezenţa lui Dumnezeu, pentru că în absenţa Lui, toate situaţiile incredibile de simultaneitate care apar în viaţa noastră nu ar putea să se producă
Creierul din inimă
Dosare secrete americane! Avocatul american care a călătorit în timp în cadrul Proiectului Pegasus
Cheia Adevărului se află în taina omului, în misterul primordial al vieţii. Cercetând Omul, înţelegem Pământul şi apoi Universul. Microcosmosul uman se regăseşte multiplicat în macrocosmosul universal
"Ființe de Lumină" - un fenomen non-fizic
Creierul, un sistem care generează electricitate
Tabla de smarald i-a fascinant pe alchimiști de sute de ani. Se crede că acest scurt text ermetic este una dintre cele câteva scrieri care conțin informații cu privire la practica alchimiei și secretele universului

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație neguvernamentală de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013.

You may also like...