Alchimia și Elixirul Suprem (Piatra Filosofală)

Distribuie!

„Alchimia este probabil cea mai „păzită” artă care există la ora actuală, deoarece se consideră că cel care stăpâneşte secretul ei suprem, cel al obţinerii Pietrei Filosofale, iar apoi chiar obţine acest produs nepreţuit, este într-un anumit sens ca un „zeu” printre oameni.

Spaţiul şi timpul nu îl mai influenţează decât, poate, într-o foarte mică măsură. El devine atunci un adept, un adevărat înţelept, având acces la o mare parte din secretele Creaţiei, deoarece Piatra Filosofală reprezintă chintesenţa a tot ceea ce există în manifestare.


– Toate elixirele se reduc, în final, la elixirul de viaţă lungă, care este un panaceu, dar nu numai, a răspuns Elinor. Unii îl numesc „aurul medicinal”, alţii „aurul potabil”. Îl poţi extrage din orice plantă, cu precădere din unele, bineînţeles, dar şi din metale sau dintr-o materie animală. El preexistă în toate materiile şi substanţele, dar pentru a-l obţine trebuie să separi toate impurităţile, atât din Sare, cât şi din cele patru Elemente care constituie materia aleasă pentru Operă. Obţii astfel cea de-a cincea esenţă sau Spiritul Vieţii.

Când acest spirit sau elixir este luat de cineva într-o doză potrivită, el acţionează cu putere în organism datorită puterii focului, pe care o deţine. Este o energie subtilă extrem de pură, asociată cu focul, dar evident că aici nu este vorba despre focul obişnuit sau de flăcările lui. Este o energie subtilă „inteligentă”, extrem de rafinată şi penetrantă.”


„- Nu toate substanţele alchimice vindecătoare sunt denumite elixire, a precizat Elinor. Chiar dacă ele au efecte benefice asupra organismului, puterea lor diferă după gradul de evoluţie la care au ajuns prin sublimarea lor în procesul alchimic. Extractele au o acţiune mai redusă asupra organismului; ele sunt cele mai obişnuite produse, pentru că se obţin relativ uşor, însă chiar şi aici trebuie multă atenţie, altfel produsul final va fi lipsit de principiile lui active. Tincturile au o acţiune mai puternică, dacă sunt atent obţinute, esenţele sunt şi mai rafinate, iar elixirele sunt cu adevărat miraculoase. Acestea nu au egal, pentru că reprezintă o „energie materializată”, care este însă extrem de pură. La vârf este elixirul suprem. Piatra Filosofală.”

„- Ce parte din elixirul alchimic vindecă efectiv? a întrebat el.
– Doar Spiritul materiei respective, adică Mercurul ei ca principiu subtil, poate să vindece boala. Ca să ajungi să pui în evidenţă puterea Spiritului unei plante sau a unui metal, trebuie să-l „prinzi” în mod corect şi lipsit de impurităţi. Aşa cum sunt metalele comune, ele nu pot fi de niciun folos, dacă înainte nu au fost purificate şi rafinate prin „atomizare”, iar la asta ajungi prin fermentaţia substanţei. În acest fel, „deschizi” materia, aşa cum v-am spus. Mai apoi ai nevoie de aşa-numiţii „dizolvanţi” sau
menstrele alchimice, care sunt fundamentale. Ele extrag principiile, care mai apoi sunt reunificate într-un „corp” nou al substanţei, purificat şi alchimizat.

Alchimia, în sensul ei profund, nu este un „hobby”. Trebuie ca în fiinţa ta să existe ceva, o năzuinţă puternică, un impuls care să te facă să cauţi ceva mai mult decât eşti în această lume. Ştiinţa ei e în acelaşi timp foarte subtilă, dar şi foarte palpabilă. Subtilă – pentru că poţi să ajungi la stări ale materiei care nu sunt cunoscute şi să manipulezi chiar realitatea
cuantică.

Palpabilă, concretă – pentru că tot ea îţi poate conferi o condiţie perfectă a fiinţei tale fizice şi subtile. Într-un anumit sens, devii nemuritor. Înţelegi acum de ce există această ocultare extremă a metodelor şi operaţiunilor alchimice? Imaginează-ţi ce ar putea face cu aceste secrete o persoană care nu are un cod moral şi etic impecabil, ci dimpotrivă, care are interese egoiste sau, mai rău, care este orientată malefic.

Timp de secole şi chiar milenii, oameni cu o astfel de natură au încercat prin toate mijloacele să afle sau să pună în aplicare secretele alchimice şi să ajungă la imensele puteri pe care adeptul alchimist autentic şi dăruit le dobândeşte odată cu obţinerea Pietrei Filosofale.

Ei nu au înţeles, însă, că este practic imposibil să ajungi la un astfel de stadiu fără transformarea simultană a propriei tale fiinţe. Este o transformare profundă a conştiinţei, care înseamnă accesul la cunoaşterea spirituală supremă. Vibraţia generală a fiinţei tale vine în acord cu întregul Univers şi, pentru că ai înţeles deja esenţa existenţei lui, tu ai puteri asupra tuturor elementelor.

Dar asta nu se va întâmpla după mintea şi dorinţele impure, egoiste ale unui om obişnuit, ci după conştiinţa adeptului purificat în focul acelei cunoaşteri supreme despre care îţi spuneam. Atunci nu vrei să acţionezi altfel, decât în spiritul armoniei universale; pentru tine, ea are sens şi înţeles, dar pentru cel care nu este pregătit este plină de mister şi invizibilă.”

Sursa: Radu Cinamar – Cristalul eteric – al treilea tunel, editura Daksha.

Foto: Internet

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Citiți și...

Aceste energii pe care le atragem astfel prin rezonanţă vor determina, în consecinţă, un anumit tip de situaţii şi evenimente cu care ne vom confrunta, în strânsă legătură cu energiile pe care noi înşine le-am manifestat
Locul de pe Pământ unde timpul curge într-un alt ritm. Ce crede un cercetător că se întâmplă în deșertul Nevada
Puterea misterioasă a telepatiei
Un om cu spirit înalt emană în jurul său gânduri benefice, care sunt preluate prin rezonanţă de minţile multora, fără ca ei să conştientizeze acest transfer
Gândurile pure şi impactul lor asupra lumii
Optimiştii sunt cei mai sănătoşi oameni
Încălzirea globală – ecologismul sau eco-religia. De la epoci glaciare până la temperaturi ridicate, temperatura Pământului a oscilat foarte mult și asta, fără intervenția omului, fără industrii, mașini și alte surse de poluare realizate de om. Istoria climatului Terrei nu arată că o concentrație mai mare de dioxid de carbon ar duce la o încălzire globală
Trecutul, prezentul și viitorul există și se petrec simultan
Aceste legături subtile care se stabilesc între particule, fiinţe sau conştiinţe nu sunt afectate de nicio forţă şi nici de materia în sine
Inteligența supramentală este inteligența în forma sa cea mai rafinată, elevată și puternică
Trebuie să avem mereu prezentă în suflet şi în minte viziunea fiinţei care vrem să fim şi, în acelaşi timp, să credem cu tărie că putem ajunge acea fiinţă
Marea Britanie: O mamă și-a vindecat copilul de o formă rară şi agresivă de leucemie după ce i-a administrat canabis

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație neguvernamentală de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013.

You may also like...