Alchimia – transformarea metalelor în aur și iluminarea spirituală

Distribuie!

„Se spune adesea că alchimia se află la originea chimiei moderne. Practicanţii ei, care experimentau în secret, încercau să fabrice „piatra filosofală”, o substanţă legendară care putea să transforme toate metalele în aur. Această preocupare a fost foarte la modă până în secolul al XVII-lea, apoi a intrat în declin.

La apogeul ei, petrecut la mijlocul Evului Mediu, în Europa existau mii de alchimişti care încercau să descopere piatra care să-i facă bogaţi. Istoria a reţinut mai ales pitorescul acestei preocupări, piatra filosofală nesemnificând doar fabricarea aurului, ci şi o desăvârşire de sine.


Pentru unii alchimişti era vorba despre descoperirea misterelor universului, în timp ce alţii se ocupau de cercetarea mistică, transmutarea metalelor ordinare reprezentând fiinţa umană care accede la puritatea aurului prin tot felul de ritualuri complexe. Psihiatrul german Carl Gustav Jung a fost primul om de ştiinţă care a avansat teoria conform căreia alchimiştii făceau apel la aceste ritualuri pentru a ajunge la iluminarea spirituală.”[1]

SURSE


Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație neguvernamentală de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013.

You may also like...