• Fără categorie

Algeria: După decesul a doi bebeluși în urma vaccinării, Ministerul Sănătății a retras loturile din acel vaccin şi s-a declanșat o anchetă judiciară

Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

“Ministerul Sănătății, al Populației și al Reformei Spitalelor din Algeria a anunţat de curând retragerea loturilor de vaccin utilizate, după moartea a doi bebeluși vaccinați în Rouiba, și înlocuirea acestor vaccinuri cu un alt lot de vaccinuri produse de un alt producător, pe „principiul precauției și în așteptarea rezultatelor anchetei judiciare”.

Într-o declarație, departamentul condus de Abdelamalek Boudiaf evocă reticențele „vis-à-vis de vaccinul pentavalent combinat, reticențe observate atât în rândul părinților, cât și în rândul celor care administrează acest vaccin”, în urma cărora Comitetul Național de Experți pentru Imunizare a luat unele măsuri. Acest Comitet „a estimat că, în așteptarea rezultatelor anchetei judiciare, principiul precauției trebuie să fie menținut pentru a face față reticențelor împotriva acestui vaccin, reticențe care ar putea afecta programul lărgit de vaccinare – EPI”.


Comitetul recomandă, totuşi, menținerea noului program de imunizare, „deoarece evenimente grave observate nu au nicio legătură cu natura acestui calendar.”
Comitetul Național de Experți recomandă, de asemenea, „utilizarea unui alt furnizor de vaccin pentavalent, care să se supună regulilor OMS şi normelor de pre-calificare și, prin urmare, recomandă ca vaccinul pentavalent utilizat anterior să rămână în carantină în așteptarea rezultatelor anchetei judiciare”.
Comitetul sfătuiește, totodată, să fie utilizat în continuare vaccinul pneumococic (13-valent).

Cu toate acestea, Ministerul Sănătății arată că „aceste măsuri sunt provizorii în așteptarea rezultatului anchetei judiciare” și reamintește „că vaccinurile din programul național de imunizare sunt pre-calificate de către Organizația Mondială a Sănătății și că se supun criteriilor de eficacitate și siguranță”.


Vaccinul pentavalent este destinat să prevină apariția tetanosului, difteriei, poliomielitei, tusei convulsive și hepatitei B (în România se folosește vaccinul hexavalent, care în plus imunizează și împotriva Haemophilus – n.red.).

Iată că în Algeria, o țară din lumea a treia, față de care ne considerăm superiori ca nivel de dezvoltare, autoritățile din domeniul sanitar au fost capabile să aibă o reacție mult mai normală decât cele române într-o situație de criză care implică vaccinurile.

swine_flu_vaccine

La noi, în cazul morții bebelușilor de sindrom hemolitic uremic (SHU), în ciuda faptului că există un Raport al Corpului de Control al Primului-Ministru care vizează direct vaccinurile administrate bebeluşilor şi care a sesizat direct Procuratura, practic nu a fost demarată nicio anchetă judiciară deşi au trecut mai bine de 9 luni de la moartea celor trei bebeluşi şi îmbolnăvirea altor 35 de SHU. După atâtea luni, practic nu se ştie cine răspunde de moartea şi de îmbolnăvirea acestor bebeluşi. Am ajuns o țară mai bananieră decât Algeria, o țară în care legea nu se mai aplică şi în care nimeni nu este tras la răspundere pentru moartea şi îmbolnăvirea a aproape 40 de bebeluşi.

Mai mult, la noi, populația a fost prostită şi manipulată chiar de către Ministerul Sănătății cu epidemia de E. Coli (şi ea rămasă fără identificarea sursei – nici nu avea cum să fie identificată dacă a fost inventată), deşi din concluziile rapoartelor oficiale publicate şi din comunicatele oficiale care au fost date, reiese că niciunul dintre cei trei bebeluşi nu a murit datorită E. Coli.”[1]

SURSE

  1. http://yogaesoteric.net/content.aspx?lang=RO&item=10634
  2. Foto: Internet

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație privată de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013. Departamentul de Informații România (DIR) deține o arhivă uriașă.

You may also like...