Ambasadorul lui Obama în Siria recunoaște: “Planul americanilor de a-l răsturna de la putere pe Assad a eșuat. Am crezut că dezintegrarea Siriei era inevitabilă, dar acest scenariu nu mai poate fi pus în practică”

Distribuie!by “Ambasadorul lui Obama în Siria recunoaște: Planul americanilor de a-l răsturna de la putere pe Assad a eșuat. Am crezut că dezintegrarea Siriei era inevitabilă, dar acest scenariu nu mai poate fi pus în practică Fostul ambasador al SUA în Siria, Robert Ford, afirmă că Washingtonul a eșuat în […]
Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

“Ambasadorul lui Obama în Siria recunoaște: Planul americanilor de a-l răsturna de la putere pe Assad a eșuat. Am crezut că dezintegrarea Siriei era inevitabilă, dar acest scenariu nu mai poate fi pus în practică

Fostul ambasador al SUA în Siria, Robert Ford, afirmă că Washingtonul a eșuat în planurile sale de a-l alunga de la putere pe președintele sirian Bashar al-Assad. Într-un interviu pentru ziarul arab o ‘Al-Sharq al-Awsat’, citat de presa italiană, Ford, ambasador al SUA la Damasc între anii 2010-2014, a declarat că Statele Unite nu au reușit să își atingă scopul în Siria, iar acum este tot mai imposibil să reușească în planul de dezintegrare a acestei țări.
Inițial, Statele Unite au crezut că guvernul președintelui sirian Bashar al-Assad va fi alungat de la putere în primii doi ani de conflict. Dar,  odată cu implicarea Iranului, a Rusiei și a mișcării șiite libaneze Hezbollah, este evident că devine de neconceput o materializare a unei astfel de situații, spune diplomatul american.
„Am crezut că se va vedea o slăbire a armatei siriene, care, aflată în defensivă, ar fi încetat lupta. La începutul anului 2013, am crezut că Al-Assad va părăsi puterea, dar Hezbollah s-a implicat în conflict la sfârșitul lui 2013 iar Armata Siriană Liberă ( ELS) (n.r- formată să lupte împotriva regimului Assad) a fost serios afectată”, a amintit el.
Fostul diplomat a mai declarat că oficialii americani  credeau și că va fi posibil ca odată cu sporirea puterii unor grupări teroriste, precum Frone Fath Al-Sham (cunoscută anterior ca Frontul Al-Nusra) , armata siriană va  pierde teritoriu după teritoriu.
De asemenea, explică Ford, implicarea Rusiei în criza siriană, la sfârșitul anului 2015 a schimbat toate previziunile Statelor Unite și ale aliaților săi, pentru că, din acel moment, armata siriană a început să-și recapete puterea și, susținută de Iran și de Hezbollah, a început să recupereze tot mai multe teritorii, ceea ce a făcut tot mai puțin probabil  scenariul de dezintegrare a Siriei.
„Am crezut că dezintegrarea Siriei era inevitabilă. Dar nu am anticipat că între 2014 și 2015 se vor implica tot mai multe forțe ale Hezbollah și ale Iranului, precum și  faptul că Rusia va desfășura forțe aeriene pe teritoriul sirian”, a explicat Ford.
În același timp, el i-a avertizat pe kurzii din Siria să nu aibă încredere în SUA pentru că Washington-ul nu a avut și nici nu are în plan să îi ajute după ofensiva de recuperare a orașului Raqqa din mâinile jihadiștilor ISIS. „Kurzii vor plăti scump pentru încrederea pe care au avut-o față de SUA. Armata americană nu îi va apăra împotriva guvernelor Siriei și Turciei. Ce facem acum cu kurzii este imoral și o eroare politică”, a subliniat  fostul ambasador american.”[1]

SURSE


  1. http://www.activenews.ro/externe/Ambasadorul-lui-Obama-in-Siria-recunoaste-Planul-americanilor-de-a-l-rasturna-de-la-putere-pe-Assad-a-esuat.-Am-crezut-ca-dezintegrarea-Siriei-era-inevitabila-dar-acest-scenariu-nu-mai-poate-fi-pus-in-practica-144141
  2. Foto: activenews.ro

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Citiți și...

Conspiraţia sinistră şi mereu actuală a Noii Ordini Mondiale, pe înţelesul tuturor
SUA și Coreea de Sud dau înapoi în fața lui Kim: "Nu v-am declarat război!"
Spionii americani (NSA) si britanici (GCHQ) au spart baza de date a cartelelor SIM din lume furand datele persoane ale utilizatorilor ! Informatia bomba a fost oferita de Edward Snowden, fost agent NSA !
"Occidentul promovează minciuna agresiunii ruse pentru a întări forțele NATO în Europa"
Un procuror al Tribunalului Penal Internațional afirmă că SUA au comis crime de război în Afganistan
America iluzionată în continuare de rolul ei "excepțional" în lume
Dronă creată special pentru a controla vremea
Islanda - tara care a refuzat sa faca parte din UE si nu are niciun analfabet ! Islanda a fost cea care a bagat la puscarie toti bancherii corupti !
Vladimir Putin: "Occidentul este vinovat pentru instabilitatea din Orientul Mijlociu şi pentru terorismul din Europa"
Bentham Chemical Physics Journal: Oamenii de știință confirmă în mod indubitabil că turnurile WTC au fost demolate la 11 septembrie 2001 cu anumite materiale explozive
La data de 7 decembrie 1988, Președintele Uniunii Sovietice, Mihail Gorbaciov, a rostit un discurs în fața Adunării Generale a Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU): „Continuarea progresului global este posibilă numai printr-o ajungere la un consens universal în acţiunile întreprinse în vederea constituirii Noii Ordini Mondiale”
SUA au aruncat "Mama tuturor bombelor" în Afganistan, prima dată în istorie
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Despre Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR): Conspirații, Mistere, Paranormal, Extratereștri, Istoria Omenirii, Energie Liberă, Spiritualitate și Știință. Contact: office@dir.org.ro