Ambasadorul SUA – persona non-grata

Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Dupa lovitura de stat din decembrie 1989, Romania a inceput sa urmeze „drumul democratiei”, asa cum au decis marii lideri ai lumi (Iluminatii). In prima faza a „democratizarii” a fost distrusa uriasa industrie mostenita de la Ceausescu, in a doua faza, globalistii ne-au introdus cu forta in structurile globaliste (SUA, UE si NATO). Acum, cand Romania a devenit o colonie a SUA si UE, acestia controleaza toate institutiile din Romania si aproape toti politicienii si aproape toti jurnalistii din Romania sunt la comanda acestor indivizi.

Este de ajuns sa luam cazul ambasadorului SUA, indiferent cum se numeste el, caci, in fapt, ambasadorul nu face decat sa indeplineasca niste sarcini trasate de catre Guvernul SUA si Departamentul de Stat. Nu va imaginati ca un ambasador face declaratii din propria sa initiativa!


De exemplu, ambasadorul SUA, Hans Klemm, a ajuns sa faca sedinta cu sefii parchetelor din Romania, care mai sunt denumite, pe buna dreptate, „institutii de forta”, fara ca majoritatea oamenilor sa-i atraga atentia acestui individ ca incalca Conventia de la Viena, care ii interzice clar si precis sa se amestece in treburile interne ale tarii unde se afla in misiune diplomatica.

Ceea ce face Hans Klemm in Romania se numeste „trafic de influenta” si este o infractiune, caci in Romania nu exista „legea lobby-ului”. Cu toate acestea, ambasadorul SUA beneficiaza de o superimunitate chiar si in cazul unor fapte deosebit de grave.


In septembrie 2016, ambasadorul SUA, Hans Klemm a insultat intreaga Romanie, dupa ce a ales sa se fotografieze alaturi de secesionistii din Transilvania care militeaza pentru autonomia asa-zisului „Tinut Secuiesc”.

Pentru aceasta fapta insultatoare la adresa romanilor si a Romaniei, el trebuia chemat la Ministerul de Externe, declarat persona non-grata, caci a stiut foarte bine ceea ce a facut si apoi expulzat din Romania.

ambasadorul-sua-steagul-secuiesc

Iata si ceea ce a afirmat Hans Klemm:

„Ambasadorul SUA in Romania, Hans Klemm, a declarat, miercuri, la Craiova ca singurele doua steaguri importante pentru el, ca diplomat, sunt cel al SUA si cel al Romaniei, si ca a acceptat sa se fotografieze cu steagul secuiesc „din politete”. Hans Klemm a declarat presei, la Craiova, unde a participat la o intalnire cu elevi si studenti de la Universitatea din Craiova care au beneficiat de burse Ford, ca este mandru sa fie ambasadorul SUA in Romania in acest moment.

„(…) Asadar sunt mandru sa fiu ambasador in acest moment. Misiunea mea este sa consolidez si mai mult acest parteneriat strategic si relatiile dintre cele doua tari. Ca parte a acestor eforturi calatoresc prin intreaga tara. Asa cum astazi ma aflu la Craiova, ieri am fost in Covasna, iar luni in judetul Harghita. Iar unii dintre liderii politici cu care m-am intalnit ieri, in judetul Covasna, mi-au cerut sa fac fotografie impreuna cu ei. Va asigur ca, in calitate de ambasador al Statelor Unite in Romania, singurele doua steaguri importante pentru mine sunt cele doua pe care le vedeti in spate (.n.red.: steagul Romaniei si cel al SUA)”, a afirmat ambasadorul SUA.”[1]

Mergand pe aceeasi gandire a „politetei”, daca ambasadorul Romaniei in SUA, George Maior, s-ar fi fotografiat, tot din „politete”, membrii Ku Klux Klan sau cu cei din Miscarea National-Socialista, oare nu ar fi fost expulzat?

Fostul premier Adrian Nastase acuza, intr-o scrisoare trimisa presedintelui Klaus Iohannis, interventia brutala a lui Hans Klemm in treburile interne ale Romaniei: „Umileste nu doar autoritatile statului roman ci si pe fiecare dintre noi… Basescu v-a lasat o mostenire grea – intre altele, actiunea obedienta fata de Statele Unite… Aceasta actiune obedienta a incurajat ambasadorii americani sa incalce toate normele acceptate ale diplomatiei”

„In timp ce politicienii romani, cu mici exceptii, si capii Justitiei si ai serviciilor secrete se ploconesc in fata ambasadorului SUA la Bucuresti, Hans Klemm (foto dreapta), se incoloneaza si se ingramadesc sa fie bagati in seama de acesta, iata ca apare si o reactie cat se poate de demna. Ea ii apartine fostului premier Adrian Nastase. Acesta i-a trimis, marti 5 iulie 2016, o scrisoare deschisa presedintelui Klaus Iohannis (foto stanga), in care acuza interventia brutala a ambasadorului SUA la Bucuresti, Hans Klemm, in treburile interne ale Romaniei.

Nastase ii transmite lui Klaus Iohannis ca a primit o mostenire grea de la predecesorul sau Traian Basescu, printre care si atitudinea obedienta fata de Statele Unite ale Americii. Iar in acest sens, fostul premier subliniaza ca reprezentantii americani la Bucuresti au fost incurajati de actiunea obedienta a liderilor politici romani fata de Statele Unite sa incalce orice norma acceptata a diplomatiei. Adrian Nastase ii explica lui Iohannis ca are datoria sa-l invete pe Hans Klemm ca este inacceptabil sa continue sa se pronunte in public in legatura cu politica noastra interna, ambasadorul SUA fiind acreditat pe langa autoritatile romanie, nu pe langa “strada”, opinie publica, televiziuni sau agentii de presa. Iar daca nu intelege acest lucru, Hans Klemm poate chiar sa fie declarat persona non-grata.

In finalul scrisorii deschise, fostul premier Adrian Nastase il avertizeaza pe Klaus Iohannis ca ambasadorul SUA la Bucuresti umileste prin pozitiile sale nu doar autoritatile statului roman, ci si pe fiecare dintre romani: “Domnule Presedinte, prin incalcarea unor norme diplomatice care sunt specifice statelor democratice, ce-si respecta mutual suveranitatea, ambasadorul Klemm umileste nu doar autoritatile statului roman ci si pe fiecare dintre noi”.

Iata scrisoarea deschisa a fostului premier al Romaniei, Adrian Nastase, catre presedintele Romaniei, Klaus Iohannis:

„Domnule Presedinte Iohannis,

Traian Basescu v-a lasat o mostenire grea – intre altele, actiunea obedienta fata de Statele Unite (‘Licuriciul cel mare) – Theo Peter, stergerea datoriilor Irakului si multe altele. Aceasta actiune obedienta a incurajat ambasadorii americani la Bucuresti sa incalce, incepand cu 2005, toate normele acceptate ale diplomatiei. Nu are rost sa revin asupra celor intamplate in ultimii ani.

Recent insa, raspunzand criticilor unor oameni politici romani, ambasadorul Hans Klemm a afirmat: E datoria mea sa fac observatii in mod public. Cu alte cuvinte, sa continue sa se pronunte public in chestiunile de politica interna romaneasca.

Consider ca, in calitate de presedinte al Romaniei, aveti DATORIA sa-l invatati pe ambasadorul Klemm ca are datoria de a NU face observatii in public. Puteti, spre exemplu, sa-l insarcinati pe unul din consilierii dvs. sa-i inmaneze textul Conventiei de la Viena, din 1961, referitoare la relatiile diplomatice, in care se arata: Art. 41 – 1. Fara prejudiciul privilegiilor si imunitailor lor, toate persoanele care beneficiaza de aceste privilegii si imunitati au datoria de a respecta legile si regulamentele statului acreditar. Ele au, de asemenea, datoria de a nu se amesteca in treburile interne ale acestui stat.

Nu cred ca ratificand Conventia, in 1968, Romania a facut o exceptie pentru SUA. Si nu cred ca ar exista un acord bilateral de reciprocitate prin care ambasadorii roman si american sa se pronunte asupra chestiunilor de politica interna din cele doua tari.

Consider ca i se poate atrage atentia ambasadorului Klemm ca, daca are ceva de comentat, comunicat, sugerat, protestat (personal sau in numele guvernului american) trebuie sa faca acest lucru mergand la Ministerul Afacerilor Externe, deoarece este acreditat pe langa autoritatile romane si nu pe langa strada, opinie publica, televiziuni, agentii de presa. Conform aceluiasi articol din Conventia de la Viena, 2. Toate problemele oficiale tratate cu statul acreditar, incredintate misiunii de catre statul acreditant, trebuie sa fie tratate cu Ministerul Afacerilor Externe al statului acreditar sau prin intermediul sau, sau cu oricare alt minister asupra caruia se va fi convenit’.

S-ar putea ca dl ambasador sa nu inteleaga aceste texte. Exista un remediu. Articolul 9 din Conventie stabileste: 1. Statul acreditar poate oricand, si fara a trebui sa motiveze hotararea, sa informeze statul acreditant ca seful sau orice alt membru al personalului diplomatic al misiunii este persoana non grata sau ca orice alt membru al personalului misiunii nu este acceptabil. In acest caz, statul acreditant va rechema persoana in cauza sau va pune capat functiilor sale in cadrul misiunii, dupa caz. O persoana poate fi declarata non grata sau inacceptabila inainte de a ajunge pe teritoriul statului acreditar’. Simplu.

Domnule Presedinte,

prin incalcarea unor norme diplomatice care sunt specifice statelor democratice, ce-si respecta mutual suveranitatea, ambasadorul Klemm umileste nu doar autoritatile statului roman ci si pe fiecare dintre noi.

Cu speranta unei reactii de demnitate

si cu expresia consideratiei cuvenite,

Adrian Nastase

5 iulie 2016””[2]

Reactia Ministerului de Externe a fost una rusinoasa

„Ministerul Afacerilor Externe a transmis Ambasadei SUA la Bucuresti, „in cadrul unei discutii”, dupa ce ambasadorul Hans Klemm a vizitat Covasna si s-a fotografiat cu steagul Tinutului Secuiesc, ca „asemenea vizite presupun inclusiv necesitatea intelegerii si luarii in considerare a posibilitatii existentei unor sensibilitati”.

antalarapad

„In ceea ce priveste fotografia la care faceti referire, asemenea vizite presupun inclusiv necesitatea intelegerii si luarii in considerare a posibilitatii existentei unor sensibilitati. Am transmis aceste considerente partenerilor nostri americani in cadrul unei discutii cu Ambasada SUA la Bucuresti”, este raspunsul oferit de Ministerul Afacerilor Externe la solicitarea HotNews.ro.

In acest raspuns, MAE precizeaza ca „vizita ambasadorului Hans Klemm in teritoriu se inscrie in atributiile curente ale ambasadelor de a se documenta la fata locului cu privire la realitatile din statul de resedinta si de a avea un dialog cu autoritatile locale”.

„Suntem convinsi ca asemenea vizite genereaza o reprezentare adecvata a realitatilor din Romania in ceea ce prive

ste drepturile de care se bucura persoanele apartinand minoritatilor nationale si modelul de interculturalitate promovat de Romania, care corespunde intru totul standardelor in materie”, mai afirma MAE.”[3]

In ultima perioada, ONG-istii lui George Soros impreuna cu ambasada SUA au declansat un atac puternic la adresa valorilor culturale, istorice si religioase. Sa nu uitam nici de ambasadorul SUA la Chisinau, care a afirmat ca „Romania si Moldova au o istorie diferita”.

SURSE

  1. http://stirileprotv.ro/stiri/actualitate/ambasadorul-sua-la-bucuresti-s-a-fotografiat-in-timp-ce-tine-in-mana-steagul-tinutului-secuiesc.html
  2. http://www.luju.ro/dezvaluiri/evenimente/ambasadorul-sua-persona-non-grata-fostul-premier-adrian-nastase-acuza-intr-o-scrisoare-trimisa-presedintelui-klaus-iohannis-interventia-brutala-a-lui-hans-klemm-in-treburile-interne-ale-romaniei-umileste-nu-doar-autoritatile-statului-roman-ci-si-pe-fiecar
  3. http://www.flux24.ro/exploziv-ambasadorul-american-cu-steagul-secuiesc-la-sfantu-gheorghe/
  4. Foto: Facebook/Antal Arpad

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație privată de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013. Departamentul de Informații România (DIR) deține o arhivă uriașă.

You may also like...