America iluzionată în continuare de rolul ei „excepțional” în lume

Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

„Este America cu adevărat excepţională? „Desigur”, am putea spune, „această ţară merită aprecierea dată!” Şi totuşi, lucrurile sunt departe de adevăr…

„Excepţionalul” în cazul SUA începe în primul rând cu fondurile alocate dezvoltării militare, care reprezintă 40% din fondurile militare ale tuturor ţărilor din lume (iar acesta este doar procentul declarat în mod oficial). La acest capitol, America depăşeşte de 6 ori China şi de 11 ori Rusia.


Explicaţia este simplă, dacă avem în vedere că fiecare administraţie americană care s-a succedat la putere a menţinut țara în conflict şi război aproape continuu. Astfel, infamul şi maleficul complex industrial-militar (asupra căruia fostul preşedinte Eisenhower a atras atenţia populaţiei americane încă din anii `50) îşi poate justifica existenţa.
SUA nu sunt excepţionale doar din punct de vedere militar (să ne gândim la cele 40 de baze militare care înconjură Iranul, dar care nu au atacat pe nimeni în ultimii 200 de ani), ci sunt excepţionale şi din punct de vedere internaţional.

Verbalizând în mod ipocrit şi continuu, chipurile, dorinţa lor pentru pacea mondială şi pentru buna înţelegere între popoare, SUA leagă alianţe mârşave şi târăsc efectiv în război naţiuni care ar face mult mai bine dacă s-ar dezvolta în linişte, fără să contribuie şi ele la oroarea pe care America o răspândeşte de fapt în lume.


Mare parte din „excepţionalul” pe care îl flutură SUA pe sub nasul naţiunilor nu este în realitate deloc adevărat. Dacă la nivelul cifrelor, din punct de vedere militar există o evidentă dorinţă de epatare datorită jocurilor satanice de îmbogăţire şi control al populației de către infamului complex industrial-militar, la alte nivele SUA se prezintă oarecum jalnic. Totul apare ca fiind doar o poleială ieftină şi o propagandă penibilă, pentru a influenţa opinii şi decizii internaționale în favoarea lor.

De pildă, să considerăm situaţia economică şi cea a justiţiei. Se tot bate şaua că SUA reprezintă „exemplul economiei de piaţă liberă” şi al „democraţiei”. În realitate, aşa după cum se poate constata din statisticile prezentate pe site-ul lui John Williams, Shadowsrats.com, rata de şomaj în SUA este de 23%, ceea ce înseamnă că procentul tinerilor fără serviciu este undeva în jurul lui 46%. În aceste condiţii, despre ce „eficienta” mai poate fi vorba şi despre ce „exemplu” în lumea financiară şi comercială? În plus, aproape 50 de milioane de oameni din populaţia Americii trăieşte din tichete de masă, cu alte cuvinte dintr-un fel de ajutor social.

Se bate monedă destul de intensiv și pe „puterea clasei mijlocii” din SUA, ca fiind „pilonul societăţii şi al producţiei industriale”. Care „clasa de mijloc”? Veniturile reale obţinute de aceasta s-au evaporat în ultimii 25 de ani datorită inflaţiei şi a administraţiei defectuoase a economiei. De altfel, puterea economică a SUA va fi în curând de antologie, mai ales atunci când populaţia se va convinge că Guvernul a exportat milioane de locuri de muncă (în ţări în care forţa de muncă este mult mai ieftină), fără ca acestea să se mai întoarcă înapoi. Dolarul american va sucomba foarte rapid.

Puterea politică a Americii îşi cântă şi ea prohodul. Datorită problemelor din Orientul Mijlociu, a situaţiei dezastruoase ce a fost creată acolo şi a nesfârşitelor imixtiuni în această parte a lumii, SUA îşi pierde repede din autoritatea politică de până acum. În particular, autoritatea lor morală s-a disipat demult şi aceasta nu numai pentru că fiecare persoană cu o minte sănătoasă ştie că evenimentele de la 11 septembrie 2001 au fost puse de fapt în scena chiar de guvernul american (unul dintre cele mai elocvente exemple fiind prăbuşirea Clădirii nr.7) pentru a putea declanşa un nou război cu Islamul, ci pentru că oricine ştie deja că americanii sunt în realitate nişte torţionari şi ucigaşi, în special ai populaţiei civile.

Există totuşi un domeniu în care America pare să fie cu adevărat excepţională şi anume, în abilitatea de a spiona. Ea spionează pe oricine şi în mod special pe americani, adică pe propriii cetăţeni. Prin comparație cu ei, Ceauşescu şi regimul comunist autoritar, cu vechea Securitate de tristă amintire de la noi din ţară, ar părea nişte bieţi mieluşei.

Aceasta se petrece deoarece Guvernul american s-a depărtat atât de mult de oamenii pe care îi reprezintă, de propriul lui popor, încât nu mai poate avea încredere în cetăţenii ţării. Aceasta este cu adevărat o situaţie tristă şi în acelaşi timp foarte periculoasă.

Bineînţeles, Guvernul american încearcă să controleze prin toate mijloacele populaţia ţării (SUA au cea mai înaltă rată de încarcerare din lume), iar guvernul tocmai a cumpărat 2700 de tancuri uşoare de manevră şi aproximativ 2 miliarde de gloanţe dum-dum, cu care spera să ţină în frâu eventualele răzvrătiri civile care ar putea urma. Aceasta înseamnă aproape 7 gloanţe dum-dum pentru fiecare american în parte. Trebuie să recunoaştem, aceasta este de asemenea o rată „excepţională”.

Ce să mai spunem despre serviciile medicale, care primesc 18% din venitul intern brut (o sumă de-a dreptul uriaşă), dar care cu toate acestea nu pot ajunge nici până în ziua de azi la omul de rând pentru a-i oferi asistența necesară în sănătate? Din acest punct de vedere, dacă ar fi să considerăm problema longevităţii cetăţenilor, cazul Franţei şi al Angliei – care primesc doar 11% şi, respectiv, 9% din venitul intern brut al ţării – este edificator, pentru că aceste ţări depăşesc de departe America.

SUA democratie

Prin urmare, atunci când auzim vorbindu-se despre „exceptionalismul” Americii, prin care se vrea a se da de înțeles că America este calitativ diferită de alte naţiuni (în sensul că ea este „mai bună” decât oricare dintre acestea), ar fi bine să ne amintim că aceasta nu este decât o mare minciună şi un rod al manipulării groteşti. În zilele noastre, aproape oriunde umanitatea se confruntă cu probleme, SUA reprezintă cauza lor şi nicidecum soluţia salvatoare.”[1]

SURSE

  1. http://www.edituradaksha.ro/articles/view/america-iluzionata-in-continuare-de-rolul-ei-exceptional-in-lume-a212
  2. Foto: minds.com/akana

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație neguvernamentală de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013.

You may also like...