Americanii au creat un nor uriaș de plasmă folosind tehnologia HAARP (2013)

Distribuie!

„Sistemul american HAARP, aflat la o baza militara de langa Gakona, din Alaska, a realizat un nou experiment, departe de ochii lumii. Instalatia a produs un urias nor de plasma, cu densitate mare, in atmosfera superioara a Pamantului.

Cercetatorii care lucreaza la High-frequency Active Auroral Research Program (HAARP) din cadrul Laboratorului de cercetari al Marinei SUA au anuntat ca au reusit sa efectueze un test remarcabil, potrivit Science News.


„Norii de plasma anterior realizati artificial au avut durate de viata de doar zece minute sau mai putin. Aceasta ‘minge’ de plasma de mare densitate a fost sustinuta cu ajutorul transmisiilor HAARP mai mult de o ora si s-a stins dupa terminarea fasciculului radio al instalatiei”, a declarat Paul Bernhardt, doctorand la NRL Space Use and Plasma Section.

Aceste descarcari realizate in atmosfera superioara au fost generate ca parte a programelor din cadrul Defense Advanced Research Projects Agency (DARPA), sponsorizate de Basic Researc on Ionospheric Characteristics and Effects (BRIOCHE), in vederea explorarii fenomenelor ionosferice si a impactului asupra comunicatiilor si a vremii din spatiu.


S-a utilizat un transmitator de 3,6 megawati de inalta-frecventa al HAARP. Norii de plasma sunt studiati pentru folosirea lor ca niste oglinzi artificiale la altitudini de 50 de kilometri, mai jos de ionosfera naturala a Pamantului.

Grupul NLR a reusit sa produca nori artificiali de plasma cu o densitate mai mare de 9 x 105 elctroni pe centimetru cub, folosindu-se de transmisia HAARP.

Norii artificiali de plasma sunt detectati de sondele radio de inalta-frecventa, de radarele UHF si de sistemele optice.

Echipa NRL lucreaza la acest proiect impreuna cu cercetatori de la SRI International, Universitatea Fairbanks din Alaska, Universitatea Florida si BAE Systems.”[1]

SURSE

  1. https://ziare.com/magazin/cercetare/nor-urias-de-plasma-creat-de-americani-in-alaska-1220922
  2. Foto: Internet

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație neguvernamentală de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013.

You may also like...