Americanii avertizează Belgradul: „Nu vă atingeți de suveranitatea Kosovo” Replica președintelui sârb: „Voi sunteți cei care ați încălcat integritatea teritorială a Serbiei, acum 9 ani”

Distribuie!by “Discuțiile pe care le-am avut, la Belgrad, cu un oficial din cadrul Departamentului de Stat al SUA nu au fost „ușoare”, a declarat luni Președintele sârb Aleksandar Vucici aîntr-un interviu pentru televiziunea Pink TV, scrie b92.net. Potrivit lui Vucici, oficialii americani au venit în Serbia „pentru a-și susține interesele lor, […]
Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

“Discuțiile pe care le-am avut, la Belgrad, cu un oficial din cadrul Departamentului de Stat al SUA nu au fost „ușoare”, a declarat luni Președintele sârb Aleksandar Vucici aîntr-un interviu pentru televiziunea Pink TV, scrie b92.net.

Potrivit lui Vucici, oficialii americani au venit în Serbia „pentru a-și susține interesele lor, nu pe ale noastre”.
Liderul sârb a precizat că în cadrul reuniunii cu Brian Hoyt Yee, asistent-secretar adjunct pentru afaceri europene și eurasiatice în Departamentul de Stat al SUA, principalele subiecte au fost „Kosovo și Rusia”, iar schimbul de cuvinte „nu a fost unul ușor”.
„America sprijină o republică independentă a Kosovo. Hoyt Yee mi-a spus: „nu puteți încălca integritatea teritorială a Kosovo”. Atunci eu i-am răspuns „voi sunteți cei care ați încălcat integritatea teritorială a Serbiei, în urmă cu nouă ani!” I-am spus în față acest lucru”, a relatat Vucici referindu-se la declarația unilaterală de independență a albanezilor din fosta provincie sârbă, din 2008, pe care Serbia o consideră o încălcare a integrității și suveranității sale teritoriale.
Întrebat de reporter cum a reacționat oficialul american la această acuzație,  Vucici a răspuns: „Este un profesionist. Mi-a spus că îmi va spune ce crede el: „Eu v-am spus acum care este mesajul Americii. Dacă îl respectați sau nu, știți care sunt consecințele”.
Președintele sârb a vorbit și despre faptul că, pentru mulți, „după atâția ani, prezența sârbilor în Kosovo a devenit deranjantă”.
„Sârbii se trezesc. Și nu pentru că vor să ocupe, ci pentru că vor să păstreze ceea ce este al lor. Serbia stă pe scaunul ei și nimeni nu poate garanta cât timp va fi capabilă să facă asta. Când nu va mai putea să o facă, atunci în guvern și în biroul președintelui se vor fi aflat alți oameni”, a continuat președintele Vucici.
Diplomatul american a sosit luni la Belgrad pentru a participa la un forum economic, înainte de a se întâlni cu președintele sârb.
Hoyt Brian Yee, asistent-secretar adjunct pentru afaceri europene și eurasiatice în Departamentul de Stat al SUA,  a provocat un val de reacții dure la Belgrad, zilele trecute, după ce a declarat că  Serbia trebuie să aleagă între Occident și Rusia dacă vrea să adere la UE și că nu poate sta „pe două scaune”. După replica ministrului sârb al Apărării, care a calificat drept „ostile” remarcile reprezentantului Departamentului de Stat,  ministrul sârb de Externe a afirmat că „anumite persoane, inclusiv reprezentanți ai Departamentului de Stat, au vizionat prea mult Războiul Lumilor și povestiri SF”.”[1]

Va recomandam sa cititi:


Slobodan Milošević a fost achitat de către Tribunalul Penal Internațional pentru fosta Iugoslavie! SUA și NATO trebuie să răspundă pentru crimele de război comise în fosta Iugoslavie!

SURSE

  1. https://www.activenews.ro/externe/Americanii-avertizeaza-Belgradul-%E2%80%9ENu-va-atingeti-de-suveranitatea-Kosovo-Replica-presedintelui-sarb-%E2%80%9EVoi-sunteti-cei-care-ati-incalcat-integritatea-teritoriala-a-Serbiei-acum-9-ani-147148
  2. Foto: activenews.ro

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Citiți și...

României i se cere să întrerupă relațiile diplomatice cu Coreea de Nord! Americanii se cred stăpânii lumii!
Donald Trump: "Saddam Hussein era foarte bun să ucidă teroriști"
12 experți cunoscuți se exprimă împotriva isteriei în cazul coronavirusului Covid-19. Dr. Sucharit Bkakdi (Germania): Măsurile guvernului împotriva Covid-19 sunt grotești, absurde și foarte periculoase
Se întâmplă în Italia: musulmanii mărșăluiesc prin Bologna, cerând ca Islamul să fie predat în școli
Globalizarea îmbogățește elitele și îi sărăcește pe angajați
Acordul de la Bretton Woods (1944): FMI, Banca Mondială și Noua Ordine Mondială
Zeita Themis - simbolul francmasonic fundamental al Justitiei Iluminatilor ! Acest simbol ocult il puteti vedea pe tribunale, parchete si barouri !
Australia se alătură SUA și cere anchetă internațională despre cum a acționat Organizația Mondială a Sănătății și cum a apărut pandemia de coronavirus Covid-19
Corey Goode: "Stargate SG-1 dezvăluie elemente reale"
Asasinii economici provoaca proteste in Venezuela! Hugo Chavez a fost singurul care a invins lovitura de stat din anul 2002! Iluminati doresc din nou "democratizarea capitalista" a Venezuelei!
Noua Ordine Mondială: Klaus Schwab și Marea Resetare: "Nu veți mai deține nimic și veți fi fericiți pentru asta!"
Die Welt dezvăluie raportul secret despre cum a manipulat Berlinul pandemia: Date umflate ca să justifice măsurile dure anti Covid. Guvernul a angajat experți pentru a dramatiza excesiv amenințarea coronavirusului
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Etichete:

Despre Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație privată de informații și investigații, fără personalitate juridică, care deține o arhivă uriașă de informații. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013. Departamentul de Informații România (DIR): Conspirații, Mistere, Paranormal, Extratereștri, Istoria Omenirii, Energie Liberă, Spiritualitate și Știință. Contact: office@dir.org.ro