Americanii, șocați să afle că Banca lor centrală este privată. „Sunt niște criminali”

Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

„”Sunt niște criminali”, au început să strige manifestanții care au aflat că Rezerva Federală este o instituție cu caracter privat, în ciuda faptului că se numește „Federală”.

Înfiinţată în 1913, Rezerva Federală Americană, adică Banca Centrală a Statelor Unite, este o instituţie care nu are caracter guvernamental ci unul privat. Este demn de remarcat faptul că deşi este o instituţie deţinută de entităţi private, Fedul american este responsabil de emiterea şi controlul monedei americane.


De unde vine confuzia

Pe site-ul Băncii Federale, la capitolul „Cine deţine Rezerva Federală?” scrie clar că Fedul american nu este o instituţie privată orientată spre profit, însă Fed-urile locale au structură similară cu organizaţiile private. Conform informaţiilor de pe site-ul instituţiei, Fedul american este o instituţie independentă de guvernul american, în sensul că politicile sale nu sunt dictate de nicio organizaţie guvernamentală. Cu toate acestea, Fedul acordă dividende de maximum 6% pe an.”[1]


SURSE

  1. http://www.capital.ro/americanii-socati-sa-afle-ca-banca-lor-centrala-este-privata-sunt-niste-criminali-154781.html
  2. Foto: deesillustration.com

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație privată de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013.

You may also like...