Angela Merkel acuzata in Bundestag ca este marionenta SUA ! Mitul Angela Merkel incepe sa se darame, incet, dar sigur !

Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Angela Merkel, actualul Cancelar al Germaniei, este vazuta de mai toti propagandistii platiti de SUA si UE: „o femeie cu de o morala ireprosabila!” Mai sa fie, chiar asa ?

merkel10

Ei bine, Vicepresedinta Partidului Stangii, din Bundestang, Sahra Wagenknecht, „da cu ea de toti peretii”, dupa cum scrie si Cotidianul.ro:


„Vicepreședinta Partidului Stângii din Germania, Sahra Wagenknecht, a acuzat-o în Bundestag pe Angela Merkel că ar sprijini interesele guvernului de la Washington și nu pe cele ale națiunii germane și ale UE. Discursul de pe 26 noiembrie al deputatei germane a fost popularizat, pe 9 decembrie, pe site-ul Russia Insider, preluat de pe Youtube, unde a fost postat pe 5 decembrie. El include cel puțin un element pe care președintele Putin l-a reluat la câteva săptămâni distanță.

”Am putea avea impresia, doamnă Merkel, că există ceva despre care credeți că este mai important decat interesele germane: interesele guvernului Statelor Unite și afacerile americane.

În discursul dumneavoastră de la Sydney (Summitul G 20 de pe 15-16 noiembrie 2014) ați fost extrem de înfuriată de faptul că, la 25 de ani de la căderea Zidului Berlinului, continuă să existe vechea paradigmă a ”sferelor de influență” care calcă în picioare dreptul international. ”V-ați fi imaginat!”, ati fost citată, doamna Merkel.

De aici se poate naște o intrebare: Doamnă Merkel, pe ce lume trăiți? Unde ați trăit în ultimii 25 de ani? Unde ați fost când SUA au nesocotit dreptul internațional în Irak, pentru a-și extinde sfera de influență și asupra petrolului irakian? Unde ați fost atunci când, cu participarea Germaniei a fost nesocotit dreptul internațional în Afganistan? Unde ați fost când a fost bombardată Libia, când opoziția siriană a fost înarmată și s-a aliat cu Statul Islamic, după ce SUA le-au livrat arme? Toate acestea au fost oare, în opinia dumneavoastră, în acord cu dreptul internațional?

Desigur, nu a fost câtuși de puțin vorba despre sfere de influență! Vă recomand să citiți cartea lui Zbigniew Brzezinski, unul dintre strategii politicii externe americane. Titlul acestei minunate cărți scrise în 1997 este ”Marea tablă de șah: supremația americană și imperativele sale geostrategice”. Cât privește Europa, Brzezinski vorbeste despre o extindere a NATO către Est: inițial în Europa Centrală, apoi în sud, apoi în statele baltice și apoi în Ucraina. Pentru că, așa cum autorul o arată în mod convingător: ”fiecare pas al expansiunii extinde in mod automat sfera de influență a Statelor Unite.” Acest mod de a gândi este unul învechit, în termeni de sfere de influență, care a fost implementat cu succes, iar dumneavoastră, doamnă Merkel, nu v-ați dat seama? Dimpotrivă, dumneavoastră înșivă ați făcut parte dintre acei care au implementat și au susținut acest lucru în Europa!

Sunteți doar unul dintre acei ”vasali”, ca să folosesc termenul lui Brzezinski, care ați susținut această strategie.

Doamnă Merkel, acum ați condus Germania către un nou Război Rece cu Rusia, ați otrăvit climatul politic și ați amenințat pacea în Europa. Ați instigat la un război economic fără milă, care produce daune în special economiei germane și europene. Ne avertizați să nu ne jucăm cu focul, doamnă Merkel, dar dumneavostră sunteți cea care se joacă acum cu chibriturile. Escaladarea discursului precede întotdeauna lucrurile mai grave. Aceasta v-a spus Hans Dietrich-Genscher după discursul rostit la Sydney.

Nu înseamnă că ne place de Putin sau de capitalismul rus și de oligarhii lui, însă diplomatia presupune să ții cont de interesele celeilalte parti, nu să le ignori și să le înlături. Și nu puteți face asta când și Mihail Gorbaciov, și Helmut Kohl, folosind aproape aceleași cuvinte, au avertizat că securitatea și stabilitatea în Europa nu pot fi edificate fără parteneriatul ruso-german.

Fostul președinte al Partidului Social-Democrat, Platzeck, a subliniat că în acest an au crescut schimburile dintre Federația Rusă și Statele Unite, în timp ce acelea dintre Rusia și UE, în special Germania, s-au prăbușit. Prin urmare, Uniunea Creștin Democrată încearcă să țină oameni ca domnul Platzeck și alți presupuși „apologeți ai lui Putin” în afara conferinței ”Dialogul Petresburg”. În loc să susțineți înțelegerea, dumneavostră încurajați ignoranța.

În Ucraina cooperați cu un regim în care importantele atribuții ale poliției și serviciilor de securitate le revin unora recunoscuți drept naziști. Președintele Poroșenko vorbește despre un ”război total”. A blocat plățile pentru pensionarii și spitalele din estul Ucrainei! Iar premierul Iațeniuk vorbește despre insurgenți ca despre ”creaturi care trebuie distruse!”

În loc să cooperăm cu acești indivizi, am avea nevoie de o politică externă a Germaniei în care pacea și securitatea în Europa să fie mai importante decât ordinele de la Washington. În anul care marchează centenarul izbuicnirii Primului Război Mondial și la 75 de ani de la Al Doilea Război Mondial, cred că ar fi important să ne aducem aminte de ce spunea Willy Brandt: ”Războiul nu este ultima ratio, este ultima prostie”. Războiul nu mai poate fi folosit ca armă politică, doamna Merkel.

Deci reveniți la calea diplomației si ridicați sancțiunile impuse Rusiei. Și dacă în SPD există voci care cer revenirea la bunul simț în politica externă, de la Helmut Schmidt la Matthias Platzeck, atunci ascultați aceste voci din coaliția dumneavostră.

Nu vă mai jucați cu focul. Sintetizez: ați irosit tot ce am câștigat prin politica destinderii și ați condus Europa către un nou Război Rece pentru că nu ați avut curajul de a înfrunta guvernul Statelor Unite. Nu puteți fi mândra de asta. Cetățenii țării noastre merită o politică mai bun, în care dorința de prosperitate a tuturor este privită cu atenție și în care să ne întoarcem la o politică de vecinătate pașnică cu toți vecinii europeni.”[1]

VIDEO !

SURSE


1. http://www.cotidianul.ro/angela-merkel-acuzata-in-bundestag-ca-este-marioneta-washingtonului-253919/

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație neguvernamentală de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013.

You may also like...