Anglia vrea să schimbe regulile privind donarea de organe. Mai exact, oficialii vor să afle dacă opinia publică este de acord sau nu cu eliminarea acordului prealabil pentru donarea organelor celui aflat în moartea cerebrală

Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

“Anglia vrea să schimbe regulile privind donarea de organe

Anglia va introduce în dezbatere publică o propunere de schimbare a legislației privind donarea de organe. Mai exact, oficialii vor să afle dacă opinia publică este de acord sau nu cu eliminarea acordului prealabil pentru donarea organelor celui aflat în moartea cerebrală, informează BBC. În momentul de față, orice persoană care vrea să-și doneze organele după deces trebuie să completeze un formular.


Dar un nou sistem, în care se presupune că corpul unui adult poate fi folosit pentru tranplanturi în absența exprimării directe a permisiunii bolnavului, va fi luat în considerare. Sistemul a fost deja adoptat în Țara Galilor, în timp ce Scoția susține că-i va urma exemplul. Sistemul galez – introdus în 2015 – este cunoscut ca fiind unul simplu, astfel că dacă familia celui aflat în moarte cerebrală obiectează, prelevarea organelor nu mai are loc. În iunie, Scoția și-a exprimat dorința de a introduce un sistem similar, cunoscut sub numele de „consimțământ presupus“. Decizia a venit după ce 82% din populație s-a exprimar în favoarea acestei măsuri.

Pe listele de așteptare se află 6.500 de englezi, în timp în medie 3 oameni mor în fiecare zi pentru că nu primesc organul salvator. Departamentul de Sănătate a confirmat că propunerea se va afla în dezbatere publică timp de 12 săptămâni. Premierul Theresa May a declarat: „abilitatea noastră de a ajuta oamenii care au nevoie de transplant este limitată de numărul de donatori. Deci, pentru a aborda această provocare care implică toate comunitățile din țara noastră, vom schimba acest sistem – înclinând balanța prezumției în favoarea donării de organe“. Sally Johnson de la NHS Blood and Transplant, cea care coordonează schema donatorilor de organe, a declarat pentru BBC că speră ca această consultare să „conducă la o discuție despre donarea de organe“.”[1]


“Consimtamantul presupus” este un abuz al autoritatilor asupra oamenilor. Oamenii trebuie sa aiba dreptul de a decide daca vor sa doneze sau nu.

SURSE

  1. http://www.cotidianul.ro/anglia-vrea-sa-schimbe-regulile-privind-donarea-de-organe-308071/
  2. Foto: cotidianul.ro

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație privată de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013. Departamentul de Informații România (DIR) deține o arhivă uriașă.

You may also like...

Citește mai multe:
Creierul uman poate sesiza schimbările din câmpul magnetic al Pământului

Vladimir Putin a fost desemnat “Persoana Anului 2007” de către revista americană Time pentru că a adus stabilitate și a acordat un nou statut țării sale

Tupeu al ambasadelor SUA si Marii Britanii de a ordona Parlamentului si Guvernului ce sa faca in Romania ! Aceste ambasade incalca Conventia de la Viena din anul 1961 !

Misterele din Subcarpații Buzăului

Meditația vindecă: Mulți practicanți Falun Dafa, o practică străveche cunoscută de asemenea şi ca Falun Gong, au susţinut că au fost vindecaţi de boli cronice şi afecțiuni serioase

Închide