Apă curată la costuri zero. Cercetătorii au descoperit bacteria care poate purifica apa de 10 ori mai repede decât metodele convenționale

Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

“Energie și apă curată: două nevoi de bază care lipsesc multor comunități mici și asta din cauza costurilor. Dar un proiect european de cercetare pare că a găsit soluția chiar de la mama natură: o bacterie care purifică apa de zece ori mai repede decât metodele convenționale.

Aceasta este o centrală experimentală din sud-vestul Spaniei, lângă Sevilla, și unde ajunge toată apa menajeră dintr-un oraș din apropiere.


Aerul respirabil este curat, nu sunt insecte și nici măcar clădiri industriale care să indice vreun proces tehnologic. Și asta pentru că apa este purificată cu ajutorul unei bacterii.

Prin folosirea materialelor conductoare, în locul pietrișului obișnuit, bacteria poate purifica apa de zece ori mai repede decât metodele convenționale.


În acest parc experimental se curăță până la 25.000 de litri de apă pe zi – suficient pentru a acoperi nevoile unei mici comunități. Proiecte similare sunt în desfășurare și în Mexic, Argentina și Danemarca.”[1]

 

SURSE

  1. http://stiri.tvr.ro/apa-curata-la-costuri-zero–cercetatorii-au-descoperit-bacteria-care-poate-purifica-apa-de-10-ori-mai-repede-decat-metodele-conven–ionale_817431.html#view
  2. Foto: captura
  3. Video: TVR 2

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație privată de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013. Departamentul de Informații România (DIR) deține o arhivă uriașă.

You may also like...