Apa imbuteliata in sticle de plastic este plina de chimicale din cauza plasticului ! Bisfenol A este una dintre cele mai periculoase chimicale !

by Oamenii sint, efectiv, bombardati din toate partile cu chimicale, atat in hrana, cat si apa care o beau. Motivul pentru care se petrece asta, am mai discutat si are legatura cu neintreruptul plan de a chimicaliza (otravii) populatia planetei, pentru a o reduce, asa cum viseaza Henry Kissinger, unul […]
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Oamenii sint, efectiv, bombardati din toate partile cu chimicale, atat in hrana, cat si apa care o beau. Motivul pentru care se petrece asta, am mai discutat si are legatura cu neintreruptul plan de a chimicaliza (otravii) populatia planetei, pentru a o reduce, asa cum viseaza Henry Kissinger, unul dintre parintii, a ceea ce se numeste Codex Alimentarius. In acest articol, veti vedea cat de periculoase sint PET-urile (sticlele din plastic) din cauza substantelor chimice, care intra in componenta lichidului care se depoziteaza in PET.

Una dintre cele mai recunoscute substante periculoase este Bisfenol A, care este cunoscuta de expertii in toxicologiei, drept o “bomba”. Mai multe aflam de pe site-ul kudika.ro:


“Bisfenol A este un produs toxic cu multiple efecte negative asupra sanatatii, sustine dailymail.co.uk

BFA poate produce migrene, sustin cercetarile din ultimii ani. O analiza detaliata a efectelor BFA asupra creierului a fost publicata in revista Toxicological Sciences din Marea Britanie, articol in care cercetatorii explica faptul ca migrenele produse de BFA sunt intense, debilitante si adesea asociaza si alte simptome, ca tulburari de vedere, sensibilitate la lumina sau zgomote puternice, stare de epuizare, cresterea tensiunii, stare de voma.
Bisfenol A (BFA) este astazi incriminat si pentru alte tulburari, precum obezitate, infertilitate, atacuri de cord.”[1]

Mii de chimicale in apa imbuteliata !

“Cererea larg raspandita din partea consumatorilor pentru produse din plastic fara chimicale daunatoare, in special substanta chimica perturbatoare endocrina bisfenol-A(BPA) a dus la unele schimbari pozitive in modul in care sunt produse ambalajele pentru alimente, bauturi si apa. Dar un nou studiu din Germania a descoperit ca alte mii de chimicale potential daunatoare se infiltreaza din produsele de plastic in alimente si bauturi, inclusiv o chimicala perturbatoare endocrina(CPE) cunoscuta ca dietilhexil fumarat, sau DEHF, care este total nereglementat.

Martin Wagner si colegul lui, Jorg Oehlmann, de la Universitatea Goethe din Frankfurt, impreuna cu o echipa de cercetatori de la Institutul Federal de Hidrologie, a aflat acest lucru dupa efectuarea de teste asupra a 18 produse cu apa imbuteliata, cautand prezenta diferitelor CPE. Utilizand o combinatie avansata de bioevaluare si spectrometrie de masa de inalta rezolutie, echipa a identificat circa 24 520 de chimicale diferite prezente in apa testata.

Dar motivul de majora ingrijorare si descoperirea de baza a studiului a fost DEHF, o chimicala plastifiant care este utilizata pentru a face sticlele de plastic mai flexibile. Potrivit rapoartelor, DEHF a fost clar identificat in apa testata ca cel mai consistent si evident vinovat de activitate anti-estrogena. In ciuda urmelor a mai mult de 24 000 de alte chimicale potential vatamatoare, DEHF a iesit in evidenta ca unica CPE inducand aceasta activitate specifica observata, o observatie producand mare ingrijorare.

Rezumatul studiului publicat explica faptul ca 13 dintre cele 18 produse cu apa imbuteliata care au fost testate au prezentata activitate anti-estrogena “semnificativa”, in timp ce 16 din 18 mostre au fost gasite ca inhiband receptorii androgeni ai corpului cu un uimitor procent de 90%. In plus, celelalte 24 520 de chimicale in cantitati minuscule in afara de DEHF au fost si ele identificate ca prezentand activitate antagonista, ceea ce inseamna ca si ele sunt daunatoare sistemului hormonal.
Multe mii de chimicale perturbatoare endocrine utilizate in productia de plastic s-au dovedit nesigure pentru sanatate

Dar se pare ca DEHF nu este singurul ce provoaca daune sistemului endocrin, intrucat echipa nu a putut sa identifice aceasta chimicala ca fiind in mod specific anti-androgena. Aceasta situatie sugereaza ca mai exista inca o chimicala sau o combinatie de substante care se infiltreaza in apa imbuteliata si care interfereaza cu sistemul biochimic de semnalizare a corpului, care este desigur, responsabila pentru producerea de hormoni si utilizarea lor in corp.

“Am confirmat identitatea si activitatea biologica a DEHF si a izomerilor aditionali de dioctil fumarat si maleat, utilizand standarde autentice”, raporteaza cercetatorii. “Intrucat DEHF este anti-estrogen, dar nu anti-androgen, concluzionam ca o CPE suplimentara si inca neidentificata trebuie sa contribuie la efectul antagonist al apei imbuteliate”.

Desi aceste descoperiri specifice privitoare la DEHF sunt deschizatoare de noi perspective, concluzia generala ce trebuie trasa din aceste cercetari este ca mai sunt necesare multe studii pentru a determina tipurile chimicalelor care ajung din plastic in apa si alimentele noastre, fara a putea mentiona masura acestor infiltrari. Si intrucat U.S. Environmental Protection Agency (EPA – Agentia de Protectie a Mediului SUA), U.S. Food and Drug Administration (FDA – Agentia pentru Alimente si Medicamente SUA) si restul agentiilor guvernamentale cu siguranta nu vor ajunge sa efectueze aceste importante cercetari, este simplu – stiinta independenta va trebui sa isi asume aceasta sarcina.

“Aceasta lucrare este un ‘tur de forta’ in identificarea perturbatorilor endocrini din materialele de ambalare” spune Bruce Blumberg de la University of California, Irvine, dupa cum este el citat in Chemistry World/Lumea Chimiei. Acest tip de analiza, adauga el, “va fi foarte important pentru viitoarea intelegere a identificarii chimicalelor la care suntem expusi in mod obisnuit si care dintre acestea pun riscuri, fiind perturbatoare endocrine”.

Astfel, consumatorii constienti pot evita recipientele de plastic oricand este posibil si sa utilizeze doar recipiente de sticla sau otel in locul celor de plastic, pentru a evita aceste riscuri necunoscute.”[2]

SURSE


1. http://healthy.kudika.ro/articol/healthy~stiri/31902/alarma-ce-patesti-daca-bei-apa-din-sticle-de-plastic.html

2. http://viataverdeviu.ro/mii-de-chimicale-in-apa-imbuteliata/

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Citiți și...

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Despre Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR): Conspirații, Mistere, Paranormal, Extratereștri, Istoria Omenirii, Energie Liberă, Spiritualitate și Știință. Contact: office@dir.org.ro