Apa îmbuteliată, una dintre cele mai mari minciuni ale secolului. Cum au căzut oamenii în capcana marketingului

Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

“Vânzarea apei îmbuteliate a devenit în ultimele decenii o afacere extrem de profitabilă, cu mize uriașe.

În timp ce unii oameni preferă apa de la robinet, există mulți care preferă să o cumpere din marile rețele de magazine, unde se găsește îmbuteliată în recipiente de plastic. Diferența de preț dintre cele două produse este uriașă. De exemplu, în București, un metru cub de apă costă 3,61 lei (TVA inclus), în timp ce 1 litru de apă înbuteliată costă între 2-3 lei, dar prețurile diferă în funcție de marcă sau de magazin.


Specialiștii au analizat compoziția apei în cele două formule în care o putem regăsi și au ajuns la concluzia că cea de la robinet este identică cu cea pe care o cumperi, în ceea ce privește calitatea și valoarea ei nutritivă, potrivit Science Alert.

Oamenii consumă anual cu 10% mai multă apă îmbuteliată, iar creșterea popularității acestui produs se poate datora neîncrederii tot mai mari pe care oamenii o au față de puritatea apei care curge la robinet.


Majoritatea oamenilor leagă noțiunea de sănătate și de apa potabilă, marketingul creând o conexiune între sănătate și apa îmbuteliată. Aceasta este, însă, o asociere falsă, deoarece recipienții de plastic sunt profund dăunători, din cauza procesului de fabricație, ce presupune utilizarea unor substanțe chimice neurotoxice sau cancerigene. Recipientul de plastic este foarte dăunător și pentru mediu.

Testele făcute apei îmbuteliate de către laboratoare independente au relevat prezența, în așa-zisa apă pură, ce ne este vândută de aproape de 2.000 de ori mai scump decât apa de la robinet, a altor compuși toxici, gen toluen sau stiren, resposabili de mutații genetice și implicit de proliferarea cancerului.

Nu de puține ori au fost cazurile în care ANPC a retras loturi întregi de apă îmbuteliată pentru că nu era conformă cu standardele de calitate.”[1]

Video

SURSE

  1. http://www.activenews.ro/stiri-sanatate/Apa-imbuteliata-una-dintre-cele-mai-mari-minciuni-ale-secolului.-Cum-au-cazut-oamenii-in-capcana-marketingului-143089
  2. Foto: foodstory.stirileprotv.ro
  3. Video: YouTube

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație privată de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013. Departamentul de Informații România (DIR) deține o arhivă uriașă.

You may also like...