Argedava, necropola uriașilor din România

Distribuie!

„ARGEDAVA, NECROPOLA URIAȘILOR DIN ROMÂNIA

Argedava reprezintă un promontoriu, o movilă care înaintează ca o săgeată spre albia râului Argeș, la care ajungi prin traversarea comunei Popești-Novaci, situată în județul Giurgiu.


Promontoriul Nucetului are șase niveluri de civilizație, fiind locuit neîntrerupt până în zilele noastre. Nucetul este vârful unui complex de cetăți dacice întinse pe o suprafață de 17 kilometri, de la Grădinari, Ogrezeni, Adunații Copăceni.

Movilele se dovedesc a fi rovinele despre care vorbea Eminescu. Ultimul Basarab, Constantin Brâncoveanu, a ridicat numeroase biserici pentru a proteja zona.


Toate rovinele adăpostesc palate subterane unite între ele. Argedava, necropola lui Burebista, mai este numită și necropola de uriași. Acolo au fost descoperite 80 de schelete de uriași, care au culoarea roz, ca și cum ar fi fost radiate.

Lungimea scheletelor este de peste 5 metri și au fost descoperite în anul 2003. În SUA, în Valea Morții, în anul 1947, au fost descoperite 32 de peșteri, care se întind pe o suprafață de 180 de mile, în care arheologii au făcut descoperirea secolului.

Este vorba despre schelete umane care depășesc 3 metri lungime. Scheletele erau îmbrăcate ciudat, în pantaloni bufanți, din piele și jachete lungi. Alături de schelete s-au găsit urme ale unor specii dispărute, dinozauri, tigri preistorici, elefanți imperiali, expuse în nișe, ca la muzeu.

În urma surpării unui tunel a fost descoperită a sală subterană, cu o enormă masă rotundă, tronuri de piatră și un sistem de conducte utilizate pentru iluminare cu gaz. În România, schelete de uriași au mai fost descoperite la Polovraci și Scăieni.

Uriașii sunt pomeniți în toate mitologiile lumii, făcând parte din cele patru rase de umanoizi de pe Pământ. Vasile Pârvan a fost primul arheolog care a făcut săpături la Argedava, în perioada 1946-1954. La Argedava s-au mai descoperit calendare solare, similare cu cele descoperite la Sarmizegetusa.

Cu 7000 de ani în urmă, în zona României, peste populația sedentară care avea o cultură strălucitoare, au venit populații din est, care au fost denumiți kurgani. Aceștia erau foarte înalți, buni constructori și pricepuți în prelucrarea metalelor. Ei au adus plugul metalic și au ridicat cetățile de la Argedava și Polovraci.

Mărturii despre giganți găsim și în capitolul Geneza din Biblie. Giganții erau copiii lui Arnac. În Anglia, pietrele Stonehenge au fost înălțate de uriași. În mitologia greacă, uriașii sunt considerați frați ai zeilor, care au pierdut lupta cu aceștia și au fost condamnați la întuneric.

Legendele românești spun că cetățile de la Argedava, care erau de dimensiuni foarte mari, au fost făcute de uriași, care erau numiți jidovi.

Singura informație plauzibilă despre uriași este aceea că au venit din estul Europei. Restul e mister. Nu se cunosc date despre civilizația lor, originea și modul în care au dispărut.”[1]

SURSE

  1. https://www.efemeride.ro/argedava-necropola-uriasilor-din-romania
  2. Foto: efemeride.ro

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație neguvernamentală de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013.

You may also like...