Arheologii au descoperit în Siberia o brăţară veche de 40.000 de ani

Distribuie!

O echipă de arheologi ruşi a confirmat descoperirea unei brăţări, cu o vechime de peste 40.000 de ani, creată de o civilizaţie necunoscută.

Este una dintre cele mai mari descoperiri din ultima perioadă pentru că brăţara antică are o vechime impresionantă. Specialiştii ruşi au declarat că brăţara provine de pe teritoriul Siberiei şi vechimea sa, de peste 40.000 de ani, o transformă într-unul dintre cele mai vechi obiecte descoperite pe Terra până în prezent.


Descoperirea a fost una întâmplătoare, în timp ce arheologii efectuau săpături în Peştera Denisova, de la graniţa Siberiei cu Mongolia. Artefactul a fost găsit printre oseminte umane, care după analiza de laborator s-a stabilit că au o vechime de peste 100.000 de ani.

Imediat după ce descoperirea a fost realizată, brăţara in piatră a fost trimisă la un laborator de specialitate pentru a fi analizată. Iniţial s-a crezut că este mult mai veche decât s-a descoperit, dar analizele au arătat că brăţara a fost confecţionată în urmă cu aproximativ 40.000 de ani.


Piesa antică este făcută dintr-o piatră numită clorit, prelevată de la o carieră care se află la o distanţă de 200 de kilometri. Brăţara avea numeroase gravuri, dar pentru că s-a deteriorat nu se mai pot identifica foarte bine. S-a pus problema identificării civilizaţiei care a putut crea această operă de artă, dar arheologii ruşi au ridicat din umeri pentru că istoria pe care o cunoaştem în prezent nu atribuie perioadei din care provine brăţara nicio civilizaţie avansată.

bratara Arheologii au descoperit o brăţară veche de 40.000 de ani creată de o civilizaţie necunoscută

Probabil că acest obiect este o altă dovadă vie că istoria îndepărtată a oamenilor pe Terra nu este cunoscută încă în totalitate. Probabil că viitorul ne va dezvălui şi acest aspect al originii umane.

SURSE

  1. http://www.efemeride.ro/arheologii-au-descoperit-o-bratara-veche-de-40-000-de-ani-creata-de-o-civilizatie-necunoscuta

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație neguvernamentală de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013.

You may also like...