Arheologii au descoperit sute de sfere metalice îngropate sub o piramidă antică de lângă Mexico City

Distribuie!

„Arheologii au descoperit sute de sfere metalice ingropate sub o piramida antica de langa Mexico City. Oamenii de stiinta nu au nicio idee la ce serveau misterioasele bile.

Jorge Zavala, arheolog la Institutul National de Antropologie si istorie din Mexic, a descris descoperirea drept una „fara precedent”.


Sferele au stat ascunse in ultimii 1800 de ani in unul din cele mai importante temple pre-hispanice din Mexico City, scrie gizmodo.com.

Orasul Teotihuacan, aflat la doar 45 de kilometri departare de Mexico City, a fost odinioara unul din cele mai mari orase din lume, cu peste 100.000 de locuitori, intr-o vreme cand pe Pamant traiau doar 200 de milioane de oameni. Populatia sa masiva face cu atat mai misterioasa parasirea totala a orasului in anul 700 al erei noastre.


Locuitorii din Teotihuacan stiau foarte bine ca nu se vor mai intoarce niciodata in oras, asa ca inainte de a fugi din acesta au umplut mult-iubitele lor temple cu deseuri si gunoaie. Nivelul acestora era atat de mare incat oamenilor de stiinta le-a luat cativa ani numai sa planifice felul in care pot patrunde in temple.

In cele din urma, o echipa de roboti telecomandati au lucrat impreuna pentru a dezvalui ce zace in templele din Teotihuacan.

Sistemul robotic, numit Tlaloque, include un rover care transporta doua mecanisme mai mici prin tunelurile templelor. Odata ajunse la o incapere, trioul de masinarii isi incepe treaba: unul face fotografii ale spatiului, in vreme ce celelalte doua se misca pentru a filma intregul spatiu.

In acest caz, scannerul cu infrarosii a dat peste incaperile pline de sferele metalice ce ii nedumeresc pe oamenii de stiinta.

Acestea au o culoare galbuie, fiind de fapt alcatuite din pirita oxidata, numit si aur fals. Cu dimensiuni ce variaza intre 4 si 12 centimetri in diametru, sferele ar fi fost, in anul 300 al erei noastre, de un auriu stralucitor.

Si peretii incaperilor sunt pudrati cu pirita, asa ca in vremurile de demult ar fi emis o minunata lumina aurie asupra obiectelor din incapere. Arheologii cred ca in incaperile templului patrundeau inalti preoti, conducatori sau alti lideri, pentru a efectua diverse ritualuri, insa acestea, la fel ca si sferele de metal, raman inconjurate de mister.”[1]

SURSE

  1. http://www.ziare.com/magazin/arheologie/descoperire-uimitoare-sute-de-sfere-de-metal-ingropate-sub-un-templu-antic-1233172
  2. Foto: Internet

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație neguvernamentală de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013.

You may also like...