Arhivele despre OZN-uri ale Fortei Aeriene SUA, postate pe Internet

Distribuie!

Aproape 130.000 de pagini declasificate din arhiva Fortelor Aeriene ale SUA despre investigatiile cu privire la Obiectele Zburatoare Neidentificate (OZN) sunt acum disponibile online.

Aceste documente declasificate puteau fi gasite pana acum doar pe microfilm, in Arhiva Nationala din Washington, DC, si multe dintre ele au fost postate pe mai multe website-uri dedicate subiectului, scrie CNN.

John Greenewald, pasionat de OZN-uri, a adus intreaga arhiva intr-un singur loc, pe Internet, si a pus-o la dispozitia oricui, gratuit. Baza sa de date, numita Project Blue Book Collection, este prima care aduna la un loc toate documentele declasificate din proiectul Blue Book, ce a avut sediul la baza aeriana Wright-Patterson din Ohio in perioada 1947 – 1969.


Colectia consista din dosarele Project Blue Book, Project Sign si Project Grudge, numele anchetelor oficiale cu privire la obiectele zburatoare neidentificate efectuate de armata SUA.

Greenewald este motivat de curiozitate. „Sunt pasionat de istorie. Cred ca aceste chestii ar trebui sa fie accesibile. Secretele nu sunt lucruri rele; cred ca ar trebui sa stim despre asta si ar trebui sa se afle in cartile de istorie”, sustine Greenewald.


El a inceput sa solicite informatii cu privire la Project Blue Book in urma cu 15 ani, pe baza legii privind accesul la informatii. Interesul sau a fost starnit de primul caz in care a primit informatii, cu privire la un incident cu OZN in Iran in 1970. „Sfida orice explicatie. Si dupa 5.000 de solicitari in baza legii, curiozitatea mea nu a disparut”, spune acesta.

Colectia sa contine 10.000 de PDF-uri, fiecare reprezentand un caz diferit. Fisierele includ detalii cu privire la unele din cele mai cunoscute incidente. Pentru Greenewald, aceste documente „sunt doar varful aisbergului”.

„Cred ca se petrece ceva important. Cat de important, cred ca nu va sti nimeni o buna bucata de timp de-acum incolo pentru ca Guvernul continua sa faca regulile”, mai spune acesta.”[1]

SURSE

  1. http://www.ziare.com/magazin/ozn/arhivele-despre-ozn-uri-ale-fortei-aeriene-sua-postate-pe-internet-1344121
  2. Foto: Internet

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație neguvernamentală de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013.

You may also like...