Arhivele KGB: OZN-ul descoperit la 7 metri sub pământ în Estonia

Distribuie!

După dezmembrarea URSS-ului, în anul 1992, o parte din arhivele KGB au fost desecretizate. Un raport avea să atragă atenția prin misterioasele întâmplări pe care le prezenta.

În anul 1984, mai mulți muncitori estonieni au săpat un puț într-un cartier mărginaș din Tallin. După 6-7 metri, aparatul de foraj s-a blocat într-un obiect care părea de nepătruns. Au apelat la un clivor și au reușit să desprindă o parte din obiect care a fost dus spre analiză la Moscova.


Câteva săptămâni mai târziu, Moscova a confirmat că este vorba despre un obiect realizat dintr-un aliaj din titan, argint, galiu, thoriu și niobiu, aliaj foarte rezistent la temperaturile înalte și acizi.

În raport se specifică, toți oamenii de știință sunt de acord că este vorba despre un artefact cu o structură elaborată tehnologic. Prin măsurători geofizice s-a stabilit că obiectul are dimensiuni de 15-20 metri.


Muncitorii care au realizat forarea puțului și au intrat în contact cu bucata de artefact au avut grave probleme de sănătate, doi dintre ei decedând ca urmare a unor forme galopante de cancer.

De remarcat este faptul că un aliaj asemănător celui din puțul de la Tallin a fost obținut în condiții de laborator abia în anul 2010, aliaj care, în prezent, este utilizat în construcția navelor spațiale.

În anul 2008, la o conferință a oamenilor de știință, desfășurată la Tallin, unul dintre cercetătorii estonieni a declarat că timp de câteva săptămâni, zona în care a fost descoperit artefactul a fostă păzită de armată. Cazul a intrat în atenția comisiei moscovite Stoljarov care a trimis câțiva specialiști la fața locului pentru a obține noi probe. În momentul în care s-a reluat forarea, unul dintre cercetători a fost lovit de o rază verde care i-a produs arsuri pe toată suprafața corpului. La câteva zile de la incident, cercetătorul a decedat.

Între timp, expertiza de la laboratorul din Moscova a stabilit că obiectul fusese fabricat în stare de imponderabilitate și nu era de origine terestră. S-a estimat că vechimea artefactului este de peste 10000 de ani. Un misterios obiect zburătorcare s-a prăbușit pe Pământ în perioada glaciațiunilor.

Din ordinul autorităților puțul a fost acoperit și cercetările nu au mai fost reluate, considerându-se că sunt prea riscante.”[1]

SURSE

  1. https://www.efemeride.ro/arhivele-kgb-ozn-ul-descoperit-la-7-metri-sub-pamant-in-estonia
  2. Foto: efemeride.ro

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație neguvernamentală de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013.

You may also like...