Arma-laser spaţială de înaltă tehnologie dezvoltată de Rusia. Evaporă orice ameninţare

Distribuie!

„O companie afiliată agenţiei spațiale ruseşti Roscosmos dezvoltă un nou laser spaţial puternic capabil să evapore ținte pe orbită în beneficiul întregii omeniri.

BUCUREŞTI, 11 iun — Sputnik, Doina Crainic. Cercetătorii de la Corporaţia științifică și industrială „Sisteme şi instrumente de precizie” (NPK SPP), o filială a companiei Roscosmos, dezvoltă o nouă tehnologie care va permite evaporarea resturilor spațiale potențial periculoase prin intermediul unui fascicul laser concentrat, potrivit unui comunicat transmis Academiei Ruse de Științe.

Proiectul elaborat de oamenii de știință presupune crearea unui „sistem optic de detecție care va include un laser solid și un sistem optic adaptabil pentru transmitere/primire”, potrivit Sputnik International.

Compania a confirmat existența acestui document, dar a refuzat să dea mai multe detalii.

Oamenii de știință intenționează să utilizeze telescopul masiv la Centrul de Laser Optic din Altai și să îl transforme într-un tun laser. Se preconizează că dispozitivul va fi alimentat de un generator solid, însă echipa de proiect urmează să aleagă ce model să utilizeze.

Tunul va avea capacitatea să evaporeze treptat, prin ablația laser, obiecte constituite din resturi spațiale.

Anterior s-a relatat că există cel puțin 13.000 de obiecte în Spațiul cosmic care orbitează Pământul, conform sistemului rusesc de control al spațiului.

În 2016, oamenii de știință de la Roscosmos au stabilit că, dacă nu este abordată problema resturilor spațiale, acestea se pot aglomera, în unul sau două secole, pe orbita Pământului, ceea ce va face aproape imposibile lansările spaţiale.”[1]

SURSE


  1. https://ro.sputnik.md/Rusia/20180612/19781154/arma-laser-spatiala-rusia.html
  2. Foto: Internet

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație neguvernamentală de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013.

You may also like...